După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 18 august 2019

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Creștinii trebuie să plângă, să se vaite, și să strige!

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                                         
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                                         
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                                           

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                                  
                 
                    
Pace, 
Mihai Wurmbrand
       

 Creștinii trebuie să plângă, să se vaite, și să strige!


Adesea, suntem înclinați să filosofăm despre profeții sau să le interpretăm în funcție de noi înșine, când de fapt noi ar trebui să fim preocupați să îndeplinim poruncile lui Dumnezeu transmise prin profeții Săi. 

Luați în considerare următoarele: "Gemeți" (Isaia 13: 6), "plângeți și gemeți" (Ieremia 4: 8), "strigă și vaită-te" (Ezekiel 21:12 ), "plângeți preoți" (Ioel1:13), "Tăvăliți-vă în țărână" (Mica 1:10). Ați plâns vreodată, v-ați tânguit sau ați țipat pentru calamitățile care au căzut asupra poporului lui Dumnezeu? Dacă nu, care este rostul să discutăm infailibilitatea acestor profeții din Scriptură sau cum ar putea fi traduse? 

Am fost ținut la 10 metri sub pământ, într-o carceră înghețată și am urlat în ea de frig. Chiar și acum, mă plâng: De ce nu gemeți, creștini din Lumea Liberă? Veți răspunde: "La ce bun aș face asta? Ar ajuta fratelui meu torturat?" Cu siguranță nu, dar nu suntem meniți să exprimăm în vreun fel compasiune pentru acești creștini care suferă. Trebuie să ne amintim că toți creștinii sunt "o inima si un suflet". (Fapte 4:32) Trebuie să ne identificăm cu cel ce suferă. Imaginați-vă că sunteți persoana căreia i s-a pus gluga neagră pe cap. Tremuri în frigul celulei închisorii. Gemi, nu ca să faci bine cuiva, ci pentru că simți frigul care îi chinuie trupul. "Aduceți-vă aminte de cei ce sunt în lanțuri, ca și cum ați fi și voi legați cu ei;." (Evrei 13: 3) 

Creștinul PETRO SITCHKO și fiul său VASSILY, când au fost arestați de comuniști, au refuzat să spună chiar și un cuvânt în timpul interogatoriului. Nu au semnat nicio înțelegere. Au trebuit să fie târâți în fața judecătorului încătușați. Când ofițerul de poliție a spus : "Ridicați-vă în fața tribunalului", tatăl a întrebat: "Fiule, ar trebui să rămânem așezați?" "Da, tată," a răspuns el, soldații i-au ridicat în sus până la punctul în care picioarele lor nu mai atingeau podeaua. "Ești suspendat fiule?" "Sunt, tată. "(SAMIZDAT) 

Ambii au refuzat să spună chiar și un cuvânt în apărarea lor. Creștinii nu recunosc tribunalul celor care îl urăsc pe Dumnezeu. Tatăl și fiul au fost condamnați la trei ani de închisoare, fiecare. Tatăl a suferit un atac de cord după proces. Fiul a fost trimis într-un alt lagăr, fără să știe dacă tatăl său mai este în viață. Precum toți cei care au suferit traume grave în tinerețe, s-ar putea ca el să fi purtat răni în sufletul său, care nu s-au vindeca niciodată. 

Eroi ai Credinței 

Strigați, gemeți, plângeți, nu pentru a manifesta compasiune pentru acești creștini torturați sau pentru mama care a rămas în lacrimi în urma lor, ci pentru că voi înșivă sunteți în spatele barelor de fier, inima voastră este bolnavă și nu știți nimic despre cei dragi. Dacă ești creștin și simți suferința altora ca și cum ar fi a ta, atunci ești un erou al credinței. 

Cuvântul "erou" provine dintr-o poveste de dragoste din antichitate. Leandru iubea o fată, Hero, care era ținută în închisoare într-un turn din Strâmtoarea Bosforului. Un tiran a dorit-o pentru sine. Leander a încercat să o salveze pe iubita sa înotând la ea și aducând-o înapoi la țărm. Nu au reușit, și s-au înecat îmbrățișați. Povestea dragostei lor nu a murit niciodată. A inspirat și alți iubiți să-și dea viața pentru cei dragi. Aceștia sunt eroii. 

Creștinii sunt chemați la acte de eroism. Ei aleg mai degrabă să fie răstigniți cu Iisus decât să urmeze poruncile unei lumi păcătoase. 

Altarul care îl reprezintă pe Dumnezeu (Exodul 29:37) este mai mare decât sacrificiile oferite pe el, fie că este vorba de astfel de creștini persecutați sau chiar de voi înșivă. Altarul în sine este disprețuit și dezonorat. Strigăm despre ofensa împotriva lui Dumnezeu și despre faptul că Hristos a fost chinuit din nou în Trupul Său, biserica. 

Așa cum trăim prin credință în chestiuni practice, să acceptăm și prin credință, în ceea ce privește adevărul absolut și viața veșnică, ceea ce au de spus cei care cunosc mai bine această chestiune - profeții și Iisus. Biblia scrie: " Aduceți-vă aminte de cei ce sunt în lanțuri, ca și cum ați fi și voi legați cu ei; de cei chinuiti, ca unii care și voi sunteți în trup. " (Evrei 13: 3)

Richard Wurmbrand ↓

Vezi și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.