După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 ianuarie 2021

Creștinii reacționează împotriva ordinului emis de Biden cu privire la identitatea de gen și orientarea sexuală

 Încă din prima zi de mandat, Joe Biden, a semnat un număr semnificativ de ordine executive, iar grupurile conservatoare și creștinii crtitică una dintre acțiunile sale de a adopta unilater unul dintre cele mai controversate aspecte ale agendei sociale progresiste.

Acest ordin executiv, care a primit cele mai multe respingeri din partea organizațiilor și a persoanelor conservatoare creștine, interzice discriminarea pe baza orientării sexuale și a identității de gen. Cei care critică acest ordin semnalează probleme asupra unor implicații privind libertatea religioasă și sportul feminin.

„Copiii ar trebui să poată învăța fără a se îngrijora că li se va refuza accesul la toaletă, în vestiar sau pe terenul de sport”, a scris Biden în ordinul executiv. Declarația menționată mai sus implică accesul bărbaților biologici care se identifică drept femei să folosească toalete și vestiare care corespund identității lor de gen, precum și să concureze în sporturile feminine.

Criticii Legii Egalității, un set legislativ susținut de Biden menit să îndeplinească aceleași obiective ca și ordinul executiv, menționează că permiterea bărbaților biologici în a concura în sporturile feminine dezavantajează femeile biologice, pentru că bărbații au avantaj fiziologic față de femei în sport.

The Heritage Foundation, un grup conservator din Washington, D.C., a catalogat Ordinul Executiv al lui Biden privind prevenirea și combaterea discriminării pe baza identității de gen sau a orientării sexuale ca fiind una dintre acțiunile executive „pripite” semnate de președinte la începutul administrației sale.

Cercetătorul senior al Fundației Heritage, Ryan Anderson, și Emilie Kao, directorul Centrului DeVos pentru Religie & Societatea Civilă al Fundației Heritage, au avertizat că, în conformitate cu noua politică, „bărbații care se identifică drept femei trebuie să aibă voie în spațiile exclusiv pentru femei, băieții care se identifică drept fete trebuie să aibă voie să concureze în competițiile atletice ale fetelor, asiguratorii medicali trebuie să plătească pentru procedurile de tranziție de gen, iar medicii și spitalele să facă aceste proceduri, agențiile de adopție nu pot căuta doar mame și tați căsătoriți pentru a avea grijă de copii.”

Terry Schilling, director la American Principles Project, a emis joi o declarație ca răspuns la ordinul executiv al lui Biden: „S-a terminat cu unitatea. În ciuda retoricii discursului său inaugural de ieri, acțiunile președintelui Biden vorbesc mai tare decât cuvintele sale. Iar această acțiune a dezvăluit politicile radicale pe care Biden și administrația lui vor încerca acum să le impună poporului american”.

„Acest ordin executiv reprezintă ceea ce ne-am așteptat dintotdeauna: administrația Biden are ca prioritate obligarea școlilor în vederea permiterii bărbaților biologici să concureze în sporturile feminine și să aibă acces în spațiile private ale femeilor. Mai mult decât atât, vor forța spitalele să ignore știința medicală în favoarea ideologiei, iar proprietarii de afaceri să acționeze împotriva conștiinței și bunului simț”, a adăugat el.

„Când ar fi putut să-și argumenteze unitatea vorbind despre prioritizarea asistenței pentru familiile americane pe fondul pandemiei prezente, Biden și democrații au ales, în schimb, să pună pe primul loc agenda lor radicală de stânga. Cei care susțin drepturile femeilor, libertatea religioasă și sănătatea mintală biologică trebuie să se pregătească pentru o luptă politică”.

„Ordinul executiv al președintelui Biden se adresează în realitate creștinilor și organizațiilor religioase care oferă servicii sociale și care sunt mult mai necesare în mijlocul unei pandemii”, a declarat joi Tony Perkins, președinte al Family Research Council. „În cele din urmă, în cazul în care acest ordin executiv este dus la îndeplinire, acesta va afecta americanii obișnuiți care dețin valori biblice și conservatoare. În discursul său de inaugurare de ieri, președintele Biden a cerut unitate, dar acum impune uniformitate”.

„Cu doar o semnătură, președintele Joe Biden a răsturnat legislația drepturilor civile de acum 50 de ani, lăsându-i fără protecție pe cei credincioși. Președintele Biden adoptă unilateral o schimbare de politică radicală care nu a reușit în mod obișnuit să câștige aprobarea Congresului, organismul pe care Constituția îl face responsabil cu adoptarea legilor”, a adăugat el.
După ce a avertizat că „administrația Biden intenționează să meargă mult mai departe în asaltul său asupra realității biologice și că este de așteptat să impună școlilor să elimine sporturile feminine și să forțeze băieții și fetele să folosească aceleași dușuri și vestiare, și poate chiar să se culce împreună în călătoriile școlare”, Perkins concluzionează că „partidul care pretinde a fi partidul științei promulgă din prima zi politici în care neagă realitatea”.

Personalități publice cunoscute din comunitățile creștine și conservatoare s-au exprimat, în mod individual, împotriva ordinului executiv al lui Biden. Abigail Schrier, autoarea cărții Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters, a susținut că, în urma ordinului executiv, „intimitatea fetelor a fost invadată.” Ea a menționat, de asemenea, că prin semnarea ordinului executiv, Biden „eviscerează unilateral sportul feminin”.

La scurt timp după ce Biden a semnat ordinul executiv, hashtag-ul #BidenErasedWomen a început să fie în trend pe Twitter. Nu au fost doar creștinii conservatori care au folosit acel hashtag. Feminista britanică Sonia Poulton și fosta profesoară Bret Weinstein de la Colegiul de Stat Evergreen, care a fost descrisă drept un „biolog ateu darwinist liberal”, s-au numărat printre cei care au folosit hashtag-ul atunci când au criticat ordinul executiv al lui Biden.

În timp ce ordinul executiv al lui Biden a primit respingeri din ambele părți, grupurile de susținători LGBT s-au grăbit să-l laude. „Ordinul executiv al lui Biden este cel mai important, cel mai amplu ordin executiv privind orientarea sexuală și identitatea de gen emis vreodată de un președinte al Statelor Unite”, a declarat Alphonso David, președintele Campaniei pentru Drepturile Omului.

„Astăzi, milioane de americani pot respira ușurați știind că președintele și guvernul lor cred că discriminarea bazată pe orientarea sexuală și identitatea de gen nu este doar intolerabilă, ci ilegală”, a continuat el. „În timp ce detaliile pentru punerea în aplicare a ordinului va dura ceva timp, acest ordin executiv va începe imediat să schimbe viața a milioane de persoane LGBTQ care doresc să fie tratate, în mod egal, în conformitate cu legea.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.