După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 24 iunie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: De ce Pilat nu a primit nici un răspuns de la Iisus?

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                         
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                         
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                           

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                          
             
           

Pace, 
Mihai Wurmbrand
De ce Pilat nu a primit nici un răspuns de la Iisus?


Ucenicii lui Iisus trebuie să se fi minunat foarte tare. Probabil că s-au întrebat despre atitudinea Lui față de Pilat. Iisus putea vorbi ca nimeni altul. În cuvintele Lui era o putere atât de convingătoare. De multe ori, dușmanii lui, fariseii, saducheii, au încercat să-L încurce cu diferite întrebări. Nu au reușit niciodată. Isus a avut întotdeauna răspunsul corect. Și acum, Iisus se afla în fața lui Pilat. Ucenicii erau siguri că Isus se va putea apăra pe Sine Însuși. Putea găsi cuvintele potrivite pentru a deschide inima lui Pilat. Putea face un miracol înaintea ochilor lui Pilat și astfel să-l convingă. Cum de Iisus a fost aproape tăcut înaintea lui Pilat?

A fost tăcut pentru că în acea zi, conform obiceiului roman, un deținut trebuia eliberat. Și poporul a avut de ales să-L elibereze pe Iisus sau pe un hoț cu numele Baraba. Iisus nu a simțit că ar trebui eliberat și că Baraba ar trebui răstignit. El a preferat să-și piardă viața pentru ca Baraba să poată merge la mama și la soția lui. Iisus îi iubește pe păcătoși. Aceasta este bucuria noastră. Toți oamenii sunt păcătoși. Și Iisus a preferat să moară pentru ca păcătosul, Baraba, să fie liber.

Baraba, în limba ebraică, în limba evreilor, înseamnă "fiul tatălui". Deci, înaintea lui Pilat au apărut doi fii ai Tatălui. Iisus era deasemeni un Baraba. Și Baraba era fiu al tatălui. Și Isus a crezut că este mai bine să moară El, ca Fiu bun al Tatălui, decât fiul cel rău al tatălui. El a dorit să-și sacrifice viața pentru păcătoși.

Creștinii sunt conștienți că sunt păcătoși iertați. Eu și alți creștini am suferit mulți ani în închisorile comuniste. În aceste închisori, creștinii au fost bătuți, torturați cu sălbăticie. Cu toate acestea, au existat cazuri în care creștinii fiind insultați și bătuți, au căzut în genunchi și s-au înclinat în fața polițistului comunist și atunci comuniștii au întrebat: "De ce te pleci înaintea mea?" Creștinul i-a răspuns:

“Acum două mii de ani a existat un ofițer de poliție care i-a bătut pe creștini. Numele lui era Saul din Tars. El a persecutat creștinii, era gata să-i omoare. Dar el fusese ales de Dumnezeu, și încă nu știa că a fost ales de Iisus Hristos. El era viitorul apostol Pavel. Un ou nu știe că s-ar putea transforma într-o găină. Și există mulți necredincioși și există mulți torționari ai creștinilor, care nu știu că sunt viitori copiii ai lui Dumnezeu. Iar creștinul a explicat: "M-am înclinat înaintea ta, pentru că văd în tine un viitor apostol. Văd în tine probabil un viitor martir al lui Hristos, după cum Sfântul Pavel a devenit martir.

Pilat din Pont, a fost un rob al mulțimii care striga. Ar fi vrut să-l elibereze pe Isus, dar nu avea curajul. A văzut atâtea sute de strigăte: "Baraba liber! Eliberați-l pe Baraba!" încât a cedat. Când ai în inima ta pe Hristos, nu mai ești robul nimănui. Adevărul te eliberează. Câteodată, un ofițer comunist venea la noi și ne spunea: "Negați-l pe Hristos și veți fi liberi!" Și creștinii răspundeau: "Dar eu sunt liber!" "Cum sunteți liberi? Sunteți în această celulă de închisoare, cu lanțuri în jurul mâinilor și picioarelor! "Și creștinul a răspuns liniștit:" Poți să ai cea mai frumoasă uniformă cu epoleți, dar dacă ești rob al păcatelor tale și al pasiunilor tale, dacă vreți să aveți mai multe stele pe epoletul dvs., atunci sunteți prizonier, chiar dacă sunteți căpitan. Dacă inima este curățată prin sângele lui Iisus, dacă ești copil al lui Dumnezeu, atunci ești liber chiar și atunci când stai în închisoare, cu lanțuri. Dacă vrei să strigi la noi, poți să strigi iar eu pot să cânt."

Un creștin a fost arestat și dus în fața interogatorului său comunist. Și primele cuvinte ale creștinului au fost: "Pe mine nu mă puteți cumpăra și nu mă puteți speria. Ce aveți să-mi spuneți? " Căpitanul comunist s-a mirat:" De ce nu poți fi cumpărat? Cum de nu poți fi înspăimântat? Noi ateii credem că oamenii sunt mișcați numai de recompensă sau pedeapsă. Trebuie să înțeleg asta!

"De exemplu, Iuda Iscarioteanul părea să fi fost prost. S-a vândut pentru treizeci de arginți. Ar fi putut avea trei sute sau trei mii. Preoții din templu nu au plătit banii din buzunarul lor. Dacă Iuda ar fi cerut mai mult, ar fi primit mai mult. Este o zicală cunoscută că fiecare are un preț. Care este pretul tau? Vrem să te cumpărăm. Suntem puterea în stat. Te putem elibera. Putem vedea că ar trebui să ai un apartament frumos și locuri de muncă bune. Putem vedea că toți copiii dvs. Vor avea unde să studieze. Și dacă vrei să fii creștin, ești liber, poți fi creștin. Doar o dată la două săptămâni, vino și întâlnește-te cu unul dintre noi și spuneți-ne secretele bisericii. În cazul în care tipăriți în secret Biblia, care sunt liderii și unde se întâlnesc. Fii informatorul nostru. Fii Iuda. Și vă dăm tot ce vă place. Spune-mi, care este prețul tău?


Acest creștin a răspuns: "Căpitane, îmi place această propunere. De asemenea, am o înclinație spre afaceri. M-am vândut deja o dată. M-am vândut lui Isus Hristos. El m-a plătit cu sânge, cu sudoare și lacrimi. El a suferit pentru mine cum nici o altă ființă nu a suferit vreodată pe pământ. El mi-a dat iertare pentru toate păcatele mele, pace și bucurie în inima mea, un înger păzitor și un paradis minunat. Nimeni nu poate descrie cât de splendid este acest paradis. Dar, căpitane, mintea mea a rămas deschisă. Sunt pregătit să mă vând altcuiva. Poți, căpitane, să-mi dai un preț mai mare decât cel al lui Iisus? Îmi poți da mai mult decât un paradis? Îmi poți da mai mult decât viața veșnică? Îmi poți da mai mult decât iertarea păcatelor și decât pacea din inima mea? Îmi poți da mai mult decât o fericire neîncetată? Căpitane, vreau să mă vând. Dar, spune-mi, ai o ofertă mai bună? Cât despre a fi speriați, noi creștinii credem Biblia care scrie: "Sfințiți însă pe Domnul oștirilor. De El sa vă temeți și să vă înfricoșați. "(Isaia 8:13) Căpitanul comunist a plecat în tăcere.

Prin tăcerea Sa, Isus, în acea zi, l-a ajutat pe tâlharul Baraba să fie eliberat. Creștinii sunt păcătoși iertați și eliberați prin jertfa lui Isus pe cruce.

Richard Wurmbrand
Vezi și:

Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Ce te face să fii un bun păstor spiritual

Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Este nevoie de credința creștină?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.