După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 16 decembrie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Fiul lui Dumnezeu se miră

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                                 
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                                 
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                                   

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                                  
             
                   

Pace, 
Mihai Wurmbrand
 Fiul lui Dumnezeu se miră



El a venit la ai Săi și L-au primit într-un grajd. Mai târziu, niște simpli păstori au venit să I se închine. Cel mai probabil nu au adus lapte sau brânză pentru Maria și Iosif. Ei au fost urmați de magi, înțelepți bogați care veniseră de departe și aduseseră daruri prețioase; dar dându-și seama că ar putea avea probleme cu regele local, Irod, dacă continuă să se închine Mântuitorul, nu s-au mai întors niciodată. Aparent, lor nu le mai păsa de Cel pe care îl recunoscuseră drept Rege al poporului ales. Dar Fiul lui Dumnezeu nu putea decât să se minuneze cum coborârea Lui pe pământ a produs atâta tulburare chiar și un măcel crud al nevinovaților în micul oraș Betleem.

Pe măsură ce a crescut, Domnul a continuat să se mire de această lume ciudată. Pe de o parte, s-a minunat de lipsa de credință a rudelor sale apropiate. "Dar Iisus le-a zis: "Un proroc nu este disprețuit decât în patria Lui, între rudele Lui și in casa Lui." (Marcu 6: 4). S-a minunat să găsească cea mai puternică credință acolo unde se aștepta cel mai puțin (armata romana de ocupație care nu era de origine evreiască), în timp ce în propriul său popor găsea necredință. Astfel putem citi, "pe cand intra Iisus in Capernaum, s-a apropiat de El un sutaș, care-L ruga și-I zicea: "Doamne, robul meu zace in casă slabanog și se chinuie cumplit." Iisus i-a zis: "Am să vin și să-l tămăduiesc. "Doamne", a răspuns sutașul, "nu sunt vrednic să intri sub acoperământul meu; ci zi numai un cuvant, și robul meu va fi tămăduit. Căci și eu sunt om sub stăpânire; am sub mine ostași, și zic unuia: "Du-te!", și se duce; altuia: "Vino!", și vine; și robului meu: "Fă cutare lucru!", și-l face."

Cand a auzit Isus aceste vorbe, S-a mirat și a zis celor ce veneau după El: "Adevărat vă spun că nici în Israel n-am găsit o credință așa de mare." (Matei 8: 5-10)

În Ghetsimani, El a fost "înspăimântat și uimit". (Marcu 14:33) Se întreba cum, un gest de iubire să fie folosit ca un gest de trădare. "(Iuda), care L-a trădat, le daduse semnul acesta: "Pe care-L voi săruta eu, Acela este; să puneți mâna pe El!" (Matei 26:48) Când a fost sărutat, Iisus a exclamat, cu neîncredere: "Iudo, cu o sărutare vinzi tu pe Fiul omului?"(Luca 22:48)

Iisus s-a mirat cum cel mai mare dintre apostolii Săi, Petru, l-ar renega repetat, în timp ce toată trupa de discipoli L-ar părăsi și ar fugi iar El, Creatorul întrupat, ar fi arestat de creaturile Sale!

După 430 de ani de sclavie în Egipt, evreii au asistat la miracolele incredibile pe care Dumnezeu le-a adus: cele 10 plăgi prin care i-a pedepsit pe egipteni, astfel încât evreii să poată fi eliberați. Cu toate acestea, când au fost martori la despărțirea miraculoasă a Mării Roșii, au fost speriați de carele egiptene care-i urmăreau. Plini de sarcasm, ei i-au spus lui Moise: "Nu erau oare morminte in Egipt, ca să nu mai fi fost nevoie să ne aduci să murim în pustiu? "

Moise a trebuit să le liniștească lipsa de credință: "Moise a răspuns poporului: "Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi stați liniștiți. "(Exodul 14: 11-14)

Isus se miră de faptul că atât de mulți sunt martori ai minunile Lui și totuși nu se minunează. Trebuie să se minuneze El în locul lor. El nu a fost descurajat de atitudinea oamenilor, ci "a făcut bine" (Faptele Apostolilor 10:38). Iisus este Dumnezeu. Cum poate Dumnezeu să se mire și să fie uimit de astfel de situații prerânduite? Ei bine, Domnul se pune în locul nostru în toate lucrurile. El nu a cunoscut păcatul, ci a devenit păcat pentru noi și a purtat pe cruce pedeapsa pe care noi o meritam. Se miră în locul nostru pentru că am pierdut obiceiul de a ne mira. De la Betleem la Golgota, Isus Sa minunat despre ceea ce a trăit. El se miră și de ceea ce se întâmplă astăzi. Uneori sunteți ignorați de cei pe care îi iubiți mai mult, chiar dacă ați făcut lucrurile potrivite. Nu poți avea o soartă mai bună decât cea a Stăpânului. Mirați-vă un pic, și imitați pe Isus, începând să faceți bine. Isus s-a mirat despre atitudinea oamenilor. El nu a căutat explicații. Când a întâlnit ură, El nu i-a cercetat cauza. El spune: "M-au urât fără temei". (Ioan 15:25) Același lucru este adevărat în domeniul spiritului. "Vântul suflă încotro vrea și-i auzi vuietul; dar nu știi de unde vine, nici încotro merge. Tot așa este cu oricine este născut din Duhul." (Ioan 3: 8) Unii cred, alții nu cred, unii sunt cruzi, unii sunt blânzi. În ceea ce te privește, nu trebuie să pierzi timpul cercetând "de ce" în privința unor atitudini. Preocupați-vă să faceți și să propovăduiți binele.
Richard Wurmbrand↓

Vezi și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.