După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 16 iunie 2019

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Pregătiți un ospăț pentru Iisus

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                                       
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                                       
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                                         

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                                  
               
                    
Pace, 
Mihai Wurmbrand
     

 Pregătiți un ospăț pentru Iisus


Citind Biblia, vă minunați cât de mult se vorbește despre lucrurile nereligioase, cum ar fi un fermier, o casnică, o lucrare a dulgherului, despre căsătorie și a avea copii, despre războaie, despre foamete și ospețe. O mare parte din perspectiva oferită are un caracter profan. Un apel la interesul propriu și promisiunea succesului personal sunt adesea date ca motivație pentru comportamentul etic. Deși Cuvântul lui Dumnezeu ne învață despre un destin etern, ne cere să nu disprețuim valorile naturale și umane. Credincioșii sunt încurajați să "aibă părtășie unii cu alții" (1 Ioan 1: 7), iar una dintre expresiile părtășiei este împărțirea mesei cu alții. Levi îl iubea atît de mult pe Iisus, încît nu numai că L-a slăvit și și-a încredințat sufletul Lui. El a devenit, de asemenea, un om activ în comunitatea credincioșilor. Levi a făcut ceva practic: a mers "la cumpărături", la brutar, la băcan. 

De vreme ce în acel moment nu existau mașini, el și-a dus toate cumpărăturile acasă sub fierbintele soare palestinian. Pregătirea unei mese cu echipamente moderne durează multe ore prețioase. Nu avea gadget-uri de gătit, nici gaz sau electricitate. Apoi Levi a mers de la un prieten la altul pentru a-i invita. Invitarea lui Iisus a însemnat invitarea tuturor celor 12 discipoli ai săi. Evanghelia adaugă că existau un mare număr de vameși (colectori oficiali de taxe) și de alți (unii religioși și alții nereligioși) oaspeți. Prin urmare, trebuie să fi fost o cină cu zeci de invitați. 

Împreună cu familia sa au împărțit masa. Oaspeții s-au bucurat de ospăț și au plecat fericiți. Familia rămasă poate au petrecut toată noaptea spălând vasele și curățând casa. 

L-ai acceptat pe Iisus. Te-ai închinat Lui și poate ești activ pentru El. Poate le spui și altora despre dragostea ta pentru Mântuitorul - dar ați făcut vreodată un ospăț mare pentru El? Nu există aproape nicio biserică mai ales in Lumea Libera fără mese cu cina, băuturi răcoritoare sau prânz pentru membri. Ca și Levi, trebuie să facem un ospăț pentru Hristos care trăiește în noi, în frații noștri credincioși, în familiile lor, în biserică. 

Biblia începe cu cuvântul "Început". "La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul". (Geneza 1: 1) În limba cărții Geneza, ebraică, cuvântul tradus ca "început" se citește "reshith". Acest cuvânt are și înțelesul "excelent". Astfel, versetul ar putea fi tradus de asemenea: "Dumnezeu a creat cerurile și pământul într-o manieră admirabilă, deosebită și excepțională!" 

Este ușor să găsiți ocazia de a da o petrecere pentru Domnul nostru Iisus. Iisus ne-a spus unde-L găsim, să-L vizităm și să-L invităm pe El și pe discipolii săi, precum Levi. Când, la Judecata de Apoi, creștinii vor întreba: "Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ți-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ți sete și Ți-am dat de ai baut? Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit? Sau gol și Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniță și am venit pe la Tine?" Iisus răspunde:" Ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut."(Matei 25,37-40) 

Noi încercăm să-i ajutăm pe cei care suferă și au suferit pentru credința creștină. Descoperiți-vă propriul mod de a fi de ajutor însă, vedeți ca biserica martiră să aibă un ospăț mare și excelent. De aceea, am dori pentru copiii martirilor să aibă ciocolată, o jucărie pe lângă bucata de pâine! Persecuțiile lor, ceea ce trebuie să îndure pentru a rămâne credincioși, sunt greu de imaginat pentru creștinii care trăiesc în Lumea Liberă. La un moment dat am organizat în Anglia o cină cu o participare numeroasă. Mulții oaspeți care au vrut să mă audă vorbind, au plătit fiecare aproape 20 de dolari pentru masă. Nu am oferit nimic. În fața fiecărui oaspete a fost așezată o farfurie cu un mesaj mare pe un carton care spunea: "Acesta este porția fraților tăi închiși pentru credința lor în închisorile comuniste. La cerere, vom rambursa costul cinei!" Sub mesaj era o bucată de pâine mucegăită! Cina s-a transformată într-o mare sărbătoare de revărsare a dragostei pentru martiri.
Richard Wurmbrand ↓

Vezi și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.