După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 8 ianuarie 2021

Valeriu Ghileţchi 🔴 S-a enervat elefantul...

 America a fost construită pe principii de independență, libertate și egalitate. Oamenii care au fondat-o credeau în Dumnezeu. Chiar și pe bancnote au scris acest lucru. Ei credeau, de asemenea, în familie, în casă, în pământul și proprietatea lor, în dreptul de a le apăra cu arma și în libertatea de a face ce cred ei că este mai bine pentru fericirea lor, numind acest lucru “american dream” / visul american.

Pe parcursul anilor, America însă s-a schimbat mult. Năluca care bântuia cândva prin Europa a început să bântuie și prin America. Curentele neo-marxiste și ultra-progresiste au atentat serios la spiritul independenței și libertății Americii, bazat pe valori morale creștine. Totuși o bună parte din americani au rămas la valorile inițiale, continuând să-și trăiască viața în baza lor.
Scandalul cu BLM, când protestatarii intrau pe proprietăți private distrugând totul în calea lor, a fost un semnal serios de alarmă pentru acești oameni, care constituie cel puțin o jumate de America. Atacurile partizane ale mass mediei “main stream” împotriva lui Trump și perspectiva unui Președinte cu o agendă socialistă a fost ultima picătură, care a generat scandalul cu fraudarea alegerilor. Îndrăznesc să afirm că această criză s-ar fi întâmplat și fără Trump, chiar dacă el a jucat rolul de catalizator și evident că poartă răspundere pentru ce s-a întâmplat ieri în Congres, în special pentru violențele comise. Criza însă era o chestie de timp. Tot ieri la CNN o doamnă membru al Congresului din partea Partidului Democrat își amintea cu nostalgie despre vremurile când cele două tabere nu erau așa de polarizate și antagonizate.
De data asta “s-a enervat elefantul”, ca sa zic așa. Ultima oară când oameni din această categorie “s-au enervat”, regele și-a luat coroana și s-a întors in Anglia. Având însă în vedere că acum și „elefantul” și “măgarul” sunt în aceeași barcă, neavând un alt loc de refugiu, este vital să fie stopată această polarizare excesivă care se transformă treptat în demonizare. Atitudinea Vice-președintelui Mike Pence în acest context, criticată pe nedrept de Donald Trump, merită a fi apreciată. In tweet-ul său, el scria ieri: „Violence never wins. Freedom wins. / Violența niciodată nu învinge. Libertatea învinge.” Apropo, cred că acest lucru este o lecție bună și pentru noi cei din Republica Moldova. Isus spunea că „Orice împărăție dezbinată împotriva ei însăși este pustiită și orice cetate sau casă dezbinată împotriva ei însăși nu poate dăinui.”
Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze America în aceste zile de grea cumpănă!

Valeriu Ghileţchi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.