După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 17 februarie 2019

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Sunt copii voștri binecuvântați?

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                                   
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                                   
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                                     

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                                  
           
                    
Pace, 
Mihai Wurmbrand
 
 Sunt copii voștri binecuvântați?



Soljenîțin, scriitorul rus câștigător al premiului Nobel, expulzat de guvernul sovietic, relatează povestea cuplului rus Leștșev, care a fost închis pentru credința creștină. Au lăsat copiii în urmă. El descrie modul în care acești copii au crescut binecuvântați, deoarece părinții lor au ascultat glasul lui Dumnezeu chiar și atunci când aceasta însemna suferință. Copiii au avut de asemenea privilegiul de a fi închiși pentru credința lor în Hristos. Aceasta a fost binecuvântarea lor, care s-a înmulțit încă o dată.

Toți copiii lor au fost trimiși în lagăre de concentrare comuniste pentru legătura lor cu Hristos. Toți, cu excepția unei fiice pe nume Zoia, care avea zece ani. Ea a fost trimisă întro casă comunistă de tip orfelinat pentru copiii care trebuiau să fie reeducați. Acolo ea a declarat că nu se va despărți niciodată de crucea pe care mama i-o pusese în jurul gâtului, chiar înainte de a părăsi casa în cătușe. Pentru a fi foarte sigură că comuniștii nu-i vor lua crucea în timp ce ea doarme, a legat lanțul foarte strâns în jurul gâtului. Considerată incurabilă, Zoia a fost trimisă la o casă pentru copii retardați. Aici a continuat lupta pentru crucea ei și pentru Mântuitorul pe care Îl simboliza. Când alți copii au încercat să o învețe să blasfemizeze și să fure, ea a răspuns: "O femeie sfântă ca mama mea nu ar trebui să aibă un copil criminal". A adus la credință mai mulți colegi de școală.

Ca în orice școală, în curte se afla statuia lui Stalin. În mod copilăresc, copiii au scris pe ea părerea lor despre acest criminal aflat la conducere și despre omagiul lor față de Hristos. Apoi, copiii au început să spargă capul statuii celui mai mare terorist din istorie, care a ucis nenumărate milioane de bărbați, femei și copii nevinovați în dorința sa de putere. Poliția secretă sovietică, KGB, a fost alarmată. Declarându-l drept "act terorist", KGB-ul a cerut: "Denunțați criminalul! Dacă nu, toți cei 150 de copii vor fi împușcați". Zoia Leștșeva a ieșit în față: "Eu singură am făcut-o! De ce ar trebui Stalin să aibă un cap dacă nu avea gânduri iubitoare, drepte și pline de compasiune?" Ea a avut o binecuvântare specială promisă de Dumnezeu copiilor având părinți credincioși. A fost condamnată la moarte la vârsta de 14 ani. Sentința i-a fost schimbată în 10 ani de închisoare. La sfârșitul acestui termen lung, a fost adăugat un altul. Părinții și frații ei erau liberi de mult timp, în timp ce ea a continuat să se bucure de binecuvântările lui Dumnezeu în închisoare.

Care este cea mai înaltă binecuvântare a lui Dumnezeu? Când citim în Biblie că binecuvântările sunt făgăduite copiilor credincioșilor, unii dintre noi așteaptă o poziție materială bună, o căsnicie fericită, grade înalte și poziții de onoare. Dar Biblia nu ne înșală niciodată despre ceea ce este înțeles de cuvântul creștin "binecuvântări". Domnul Iisus a spus: " Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărătia cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărâ, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!".(Matei 5: 10-11)

Creștinii cunosc o singură tristețe – de a nu fie sfinți. Ei au o singură suferință – de a nu împărtăși îndeajuns suferințele lui Hristos și ale tovarășilor Lui. Când sunt date dureri copiilor lor pentru că au o atitudine corectă în viață, creștinii se bucură și le consideră binecuvântări. Evident, nu toată lumea trebuie să meargă la închisoare pentru credința sa. Credincioșii liberi trebuie să-și amintească de aceia, precum Zoia Leștșeva, care sunt în lanțuri, CA ȘI CUM AȚI FI ȘI VOI LEGAȚI CU EI (Evrei 13: 3). Ei plâng cu cei care plâng. Ei se roagă pentru ei. Ei luptă pentru libertatea lor, ei ajută într-o manieră practică, îi cheamă pe alții în biserica lor să facă același lucru.

Există multe exemple precum Zoia, copii creștini care au urmat viața de credință și de sacrificiu a părinților lor, în condiții de greutăți extreme. Fratele Razumovskii Alexandru avea doar 13 ani când tatăl său Razumovskii Evghenii, predicator al bisericii subterane baptiste din Uniunea Sovietică, a fost condamnat pentru activitățile sale ilegale creștine la patru ani de închisoare. În ciuda acestui lucru, fiul său Alexandru, a început să fie activ în editura secretă creștină numită "Krestianin" (Creștinul) și a tipărit și răspândit zeci de mii de copii ale Noului Testament și chiar reviste care conțineau informații despre mii de creștini persecutați de KGB, poliția secretă comunistă. Drept urmare, Alexandru a fost arestat, condamnat la doi ani de închisoare, ispășindu-și pedeapsa la 2.500 km depărtare de orașul său natal, lucrând într-un frig îngrozitor într-un lagăr de muncă forțată. Alexander și-a continuat lucrarea creștină subterană de îndată ce a fost eliberată din închisoare.

Un alt pastor baptist rus, Muhin Alexander, a fost, de asemenea, condamnat la cinci ani de închisoare pentru conducerea lucrării creștine subterane. La proces, el a ridicat glasul în apărarea lui, strigând cu voce tare: "Chiar dacă aș fi fost rupt în bucăți, n-aș renunța niciodată la credința în Dumnezeu". Judecătorii comuniști au fost uimiți, când fiul său, prezent la procesul tatălui, a aruncat un buchet de flori spre tatăl său și a încercat să completeze cuvintele tatălui său strigând cu voce tare: "Și locul meu în lucrarea lui Dumnezeu va fi ocupat de fiii mei." Judecătorii comuniști au dispus evacuarea întregii săli de judecată.

Am putea învăța ceva de la creștina rusoaică în vârstă de zece ani, Zoia. Am predicat la Universitatea din Filipine. Deși comuniștii sunt o mică minoritate, au umplut holurile și coridoarele cu sloganurile lor pline de ură și cu imaginile lui Lenin și a altor ticăloși ca el. În prezența a sute de studenți, am rupt cea mai mare imagine a lui Lenin. Comuniștii au sărit să mă bată, în timp ce creștinii mi-au luat apărarea. Ei știau că un înger i-a ordonat lui Ghedeon să dărâme altarul lui Baal, o divinitate păgână (Judecători 6:25). Studenții creștini au trecut de la apărare la ofensivă și multe suflete au fost câștigate.

A venit timpul creștinii să răstoarne în universități și colegii mesele cu cărțile otrăvitoare ale propagandei comuniste, care sunt mult mai periculoase pentru suflete decât mesele schimbătorilor de bani pe care Iisus le-a răsturnat în templu. Zoia a tăiat capul statuii lui Stalin și a scris pe ea despre credința ei. Deci, ea a primit binecuvântarea de a petrece zeci de ani în închisoare pentru Domnul. Învățați de la ea. Respecțați toate poruncile Domnului? Pregătiți binecuvântări adevărate pentru copiii voștri?

În țara mea, România comunistă, Szilagi Sandor, pastor în biserica reformată (calvinistă) din orașul Pâncota, a fost arestat în 1958 și condamnat pentru activitatea sa creștină subterană la 18 ani de muncă grea. Fusese pastor timp de 22 de ani. În timpul interogatoriului său, ofițerii comuniști, pentru a exercita presiuni în scopul de a trăda biserica, l-au întrebat pe larg despre activitățile fiului său, Imre. Pastorul Sandor a răspuns: "Îl iubește pe Mântuitorul Iisus, exact ca și tatăl său." Unul dintre ofițeri făcu o glumă sumbră: "Atunci să-l arestăm și pe el". Tatăl fără frică a răspuns: "Dacă Dumnezeu a dat pe singurul Său Fiu să moară pentru noi, sunt gata să-mi sacrific fiul".


Pregătiți pentru copiii voștri doar posesiuni pământești, distracții, bucurii, cariere bune sau vă gândiți în primul rând să-i pregătiți pentru cea mai înaltă binecuvântare: să fie părtași la patimile lui Hristos? Nu este suficient să aduci copiii la școala duminicală și la biserică sau să vă rugați cu ei în casă. Ei trebuie să învețe să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat a fi creștin, care înseamnă să fii un purtător al crucii, cineva care privește suferința pentru adevărul lui Dumnezeu ca pe o bucurie.

Richard Wurmbrand ↓

Vezi și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.