După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 27 mai 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Înconjurat de Îngeri

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                     
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                     
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                       

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                      
             
       

Pace, 
Mihai Wurmbrand
Înconjurat de Îngeri



Într-o noapte când nu puteam dormi, am încercat cât de bine am putut, să-mi amintesc oaspeții care au trecut prin casa mea. Fiind pastor, aceștia fuseseră foarte mulți. M-am întrebat câți dintre aceștia ar fi putut fi îngeri? Unii dintre oaspeți cărora le fusesem de ajutor în viață, au ajuns să-mi facă rău mie și familiei noastre. Cum ar fi putut să fie aceștia îngeri? Alții mi-au făcut bine. Nimic totuși mai mult decât sentimente umane normale. Nu păreau să se încadreze noțiunilor mele de ființe cu adevărat angelice .

Din punct de vedere spiritual, un om poate fi diferit de ceea ce ne apare in fața ochilor. Unii oameni sunt adevărați diavoli. În timpul celor 14 ani îndurați în închisorile comuniste din România, am întâlnit un torționar extrem de rău. El repeata adesea: "Îi mulțumesc lui Dumnezeu, în care nu cred, că au venit astfel de vremuri (se referea la comunism) șă-mi pot arăta întreaga mea răutate." Într-adevăr un diavol într-un trup de om.

Alți oameni s-au dovedit a fi îngeri sau noi nu știm cum să-i descriem mai bine de atât. Dacă am putea vorbi cu o omidă și să-i spunem că într-o zi va putea zbura ici-colo ca fluture multicolor, cu greu ne-ar crede. Dar acesta este miracolul creației lui Dunmnezeu. Domnul Iisus explică cum contemporanii lui nu cunoșteau bine atât Scriptura cît și puterea lui Dumnezeu. La înviere, credincioșii vor fi ca îngerii! (Matei 22:29-30)

Soția mea Sabina a fost deasemeni închisă de regimul comunist timp de aproape trei ani. A fost închisă într-un lagăr unde timp de multe ore prizonierii spărgeau piatră cu barosul și încărcau sau descărcau piatră în vagoane de tren, pentru construirea canalului de pe Dunăre. Mai mult de 100,000 prizonieri erau ținuți în asemenea lagăre. Mii dintre ei au murit aici. Comuniștii le spuneau deținuților, “vă folosim aici până când muriți de foame sau de boală.”

Torturile suferite de creștini în aceste lagăre comuniste erau dincolo de orice închipuire. Astfel, de exemplu, fratele Terelai Petrica relatează: "Munceam în vecinătatea morgii închisorii. Acolo, am fost zilnic martor al aducerii a 3-5 cadavre având părți din picioare, capete sau coaste tăiate sau rupte (de la torturi.) Totuși cei mai mulți prizonieri care mureau, mureau de foame. Frigul de gheață ne termina pe toți, pentru că nu erau ferestre și uși în timpul iernilor grele și viforoase. Ușile și ferestrele erau puse și închise ermetic totuși în timpul verii (pentru a ne tortura cu căldura înnăbușitoare). “ Fratele Szekely Balint închis tot acolo, a scris: “Unde eram eu ținut in Lagărul de muncă de la Canal moartea unei persone era considerată la fel de important ca moartea unei muște. Odată, șeful paznicilor a lovit pe cineva atât de puternic încât i-a rupt mâna. Ofițerul comandant al coloniei “Cinci Creste” din cadrul acestui lagăr de muncă i-a obligat pe deținuți să se întindă pe jos și a dansat pe corpurile lor precum dansul unui urs, pentru că avea cu mult peste 100 kg.“ Și fratele Prodan Ioan își amintește: “În privința lagărului de muncă Canalul Dunărea -“Calvarul”, aș descrie cum morții erau aruncați dezbrăcați în gropi puțin adânci, pentru că, datorită înghețului, ceilalți prizonieri nu puteau săpa prea adânc. Primăvara, câinii scurmau mormintele și măncau cadavrele. Acesta a fost infernal comunist.” Alt creștin, Stefanache Dragomir descrie deasemeni: “A fost cel mai îngrozitor lagăr de exterminare pe care populația l-a cunoscut. Am fost lăsat afară să mor înghețat și am fost gășit de niște oameni într-un șanț. Cei care m-au găsit și-au dat seama că nu sunt mort dar îmi pierdusem în totalitate cunoștința.”

Soția mea povestea un miracol care s-a întâmplat în timp ce era deținută în acest lagăr de muncă: “Într-o duminică când am fost aduse înapoi în celula noastră de închisoare, cinci dintre cele șase femei ne-am adunat pe ciment, sub pat, pentru a ne putea ruga fără să fim văzute prin vizeta din ușă. Nu aveam Biblie dar repetam în șoaptă, din memorie, pasaje din Biblie despre Sfântul Ștefan care înainte de a fi omorât cu pietre, “plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Iisus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu” (Faptele Apostolilor 7:55) Din nou despre Sfântul Ștefan: “Toți cei ce ședeau în sobor s-au uitat țintă la Ștefan, și fața lui li s-a arătat ca o față de înger “ (Faptele Apostolilor 6:15)

“În timp ce vorbeam cu voce scăzută sub pat despre Sfântul Ștefan, aveam printre noi o doamnă care fusese una dintre cele mai bogate femei din România. Ea nu era credincioasă. Se afla în închisoare pentru că soțul ei fusese unul dintre personalitațile politice ale țării înainte de venirea la putere a comuniștilor. Ea a spus, "Mă întreb despre voi creștinii, păreți a fi femei inteligente, cum puteți crede că Ștefan, aflat în fața dușmanilor lui și știind că va fi omorât, cum puteți crede că fața lui putea fi atât de frumoasă?” O doamnă creștină a răspuns, "Îmi pare rău pentru tine. Tu nu-l cunoști pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu. Dar oricând Iisus vine în inima cuiva, El nu vine niciodată singur, El vine întotdeauna cu bogățiile Lui. El vine cu îngerii Lui. El vine cu Gloria Cerului și astfel că atunci când Iisus vine în inima ta pentru a-ți fi Domn și Mântuitor, El aduce și frumusețea Sa. În felul acesta Ștefan a putut fi frumos precum un înger. “

“În mijlocul acestui dialog, deodată ,ușa se deschide. Paznicul intră și vine direct către locul unde eram adunate sub pat, ne-a scos pe toate afară și ne-a dat fiecăreia o bătaie zdravănă. Cu sângele curgând din mai multe răni, ne-a aruncat înapoi în celulă. Noi, creștinii știam foarte bine care era prețul pe care trebuia să-l plătim dacă vorbeam despre Biblie sau dacă ne rugam. Ne era însă teamă pentru această doanmnă care nu era creștină, cum va reacționa și ce va spune?


“În timp ce ne gândeam la asta, prima care mi-a vorbit a fost fosta doamnă foarte bogată care acum era săracă și înfometată, cu fața sângerând, mânjită de sânge și lacrimi. Ea a spus, "Acum știu foarte clar, într-adevăr comuniștii îi prigonesc pe creștini, foarte clar că ne-au bătut pentru că am vorbit despre Iisus. Foarte clar este pentru mine că aceasta este cea mai bună dovadă că Dumnezeul vostru este într-adevăr Dumnezeu. Și că Iisus al vostru va fi întotdeauna pentru mine Mântuitorul meu." Dar ea nu știa că în acel moment, fața ei mânjită de sânge și lacrimi, strălucea și era frumoasă precum fața unui înger”.
Richard Wurmbrand

Vezi şi
Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Ce te face să fii un bun păstor spiritual

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.