Un medic sud-african care a pledat pentru legalizarea prostituției și care a încurajat minorii să sprijine „munca sexuală” drept loc de muncă, a fost numit într-un rol influent la Națiunile Unite.
Dr. Tlaleng Mofokeng a fost numită de către Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva ca raportor special pentru dreptul la sănătate la începutul acestei veri. Rolul este independent de statele membre ale ONU, dar este considerat influent în sensul că va influența modul în care obligațiile privind drepturile omului sunt interpretate în cadrul agențiilor guvernului internațional, a raportat C-FAM săptămâna trecută. C-FAM a menționat că rapoartele sale care promovează „drepturile sexuale”, inclusiv pledoaria pentru legalizarea prostituției, vor fi probabil citate ca influente în cadrul drepturilor omului de către entitățile ONU.
„Raportor” este un cuvânt derivat din franceză care înseamnă un anchetator care raportează unui organism deliberativ.
Potrivit Biroului Înaltului Comisar al ONU, poziția raportorului special presupune examinarea, monitorizarea, consilierea și raportarea publică a problemelor legate de drepturile omului prin „activități întreprinse prin proceduri speciale, inclusiv răspunsuri la plângeri individuale, operațiuni psihologice și manipulări controlate prin intermediul mass-media și mediului academic, desfășurarea de studii, furnizarea de sfaturi cu privire la cooperarea tehnică la nivel de țară și implicarea în activități promoționale generale. "
În aprilie anul trecut, Mofokeng a fost criticată pe scară largă de grupurile anti-trafic pentru un editorial pe care l-a scris în Teen Vogue susținând că „munca sexuală” - care ar include o varietate de acte sexuale pentru bani, inclusiv prostituția - este o formă legitimă de angajare și ar trebui să fie considerată legal ca atare.
De asemenea, medicul și-a comparat propria profesie cu „munca sexuală”.
"Primesc plăți în schimbul unor sfaturi și a prescrierii tratamentului pentru problemele legate de sex, terapie pentru performanța sexuală, consiliere și terapie pentru problemele de relație și tratamentul infecțiilor cu transmitere sexuală. Nu este vorba practic de muncă sexuală ? " a scris în Teen Vogue la acea vreme.
"Nu cred că este corect sau doar că persoanele care dau în schimbul banilor servicii sexuale sunt incriminate, iar eu nu sunt în ceea ce fac. Este o diplomă medicală într-adevăr semnul corect pentru cine merită demnitate, autonomie, siguranță în muncă locul, comerțul echitabil și libertatea de angajare? Nu. Nu ar trebui să fie așa. Cele care se angajează în muncă sexuală merită și el aceste lucruri. "
Sub stindardul „drepturilor lucrătorilor sexuali”, Mofokeng și alții cu aceeași părere spun că cei care se află în prostituție nu ar trebui să fie pedepsiți penal, deoarece nu este nimic inerent în neregulă cu vânzarea sexului și că legile împotriva comerțului sexual vor face ca acesta să fie pe ascuns și vor fi mai periculoase în timp ce legalizarea acestuia reduce prejudiciul.
În schimb, aboliționiștii comerțului sexual, care adesea susțin ceea ce este cunoscut sub numele de model nordic - o abordare de politică publică care interzice cumpărarea sexului, dar nu vânzarea - afirmă că legalizarea sau dezincriminarea completă a comerțului va crește formele monstruoase de exploatare sexuală. Dacă prostituția este legală, aceasta va genera o cerere crescută, dar nu va fi ofertă suficientă și un număr mai mare de femei vor fi traficate, spun ei.
„Legea pe care o susține dr. Mofokeng pentru dezincriminarea completă a tuturor aspectelor comerțului sexual, inclusiv a bordelurilor și proxeneților (alias traficanți)”, a declarat Helen Taylor, directorul Intervenție pentru grupul aboliționist Exodus Cry din Sacramento.
„Organizația Națiunilor Unite ar trebui să fie ultimul loc în care să se pledeze pentru traficanții de persoane și pentru cumpărătorii care susțin cererea de legalizare”.
International Planned Parenthood Federation a salutat numirea lui Mofokeng. Mofokeng este, de asemenea, un furnizor de avort și autorul „Dr. T: Un ghid pentru sănătatea și plăcerea sexuală”. Ea găzduiește o emisiune de televiziune din Africa de Sud numită „Discuție sexuală cu dr. T.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.