După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 29 septembrie 2016

Harfa.ro: Marea schismă de la Botoșani: adventiștii și ortodocșii s-au certat pentru un mort

Mari tensiuni religioase în satul Iacobeni, comuna Dângeni, județul Botoșani. Ortodocșii și adventiștii și-au revendicat o creștină moartă. Până la urmă au îngropat-o fiecare câte o oră.
Cazul a fost descoperit de „Monitorul de Botoșani„: în urmă cu câteva zile Maria Nersidan, o bătrână de 90 de ani, a răposat, lăsând în urmă o situație religioasă incertă: cei doi fii ai ei s-au converit la adventism, însă ea a rămas, din comoditate, la ortodoxie. Când a murit, fiii ei au făcut formele să o îngroape după regulile adventiste. Auzind acestea, Gabriel Ioniţă, preotul ortodox al satului, a ridicat din sprâncene a nemulțumire și a spus: „Nu se poate!“.
Dar fiii au perseverat și chiar au săpat o groapă în cimitirul din sat. Atunci, preotul Ioniță s-a făcut ca ceara. El a chemat poliția, pretextând că e cimitirul parohiei și nu face oricine chiar ce vrea în el. Comunitatea din Iacobeni a început să fiarbă în așteptarea înmormântării.
În ziua cu pricina, fiii au chemat un pastor adventist de la Botoșani. Omul a venit, dar înainte de a-și începe predica, în curtea moartei au intrat preotul și polițistul. După lungi parlamentări, s-a ajuns la o soluție de compromis: fiecare slujbaș al Domnului va oficia câte o jumătate de slujbă: adventistul și-a ales să facă ritualul de la casa răposatei, urmând ca ortodoxul să cânte Prohodul în buza gropii. S-a mai stabilit ca preotul și diaconii să aștepte cortegiul funerar undeva la jumătatea drumului dintre casă și cimitir.
Continuarea pe www.harfa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.