După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 19 mai 2019

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Pecetea Dumnezeului celui Viu

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
                                    
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
                                    
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
                                      

Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
                                  
            
                    
Pace, 
Mihai Wurmbrand
  

 Pecetea Dumnezeului celui Viu


Pecetea pe care lumea o pune pe frunțile aleșilor săi este succesul și popularitatea. Acestea nu ar trebui să fie de o mare valoare pentru copiii lui Dumnezeu.

INFILTRAREA ÎN BISERICĂ

Când am ajuns din România comunistă, în Vest, am avertizat, comunismul se va extinde în noi țări. "Balaurul roșu" (Apocalipsa 12:3) este gata să devoreze biserica. Acesta nu va fi niciodată sătul până când nu va avea întreaga lume sub călcâi. Același spirit demonic lucrează în toate țările care au căzut sub conducere comunistă. În Cuba de exemplu, Castro a participat la execuția unui creștin de către un pluton de execuție. Pe când mâinile îi erau legate la spate, Castro i-a spus , "Îngenunchează și roagă-te pentru viața ta." Creștinul a strigat, "Nu îngenunchez pentru nici un om." Un tragator de elită i-a trimis primul glonț prin genunchi, apoi prin celălalt. Castro i-a spus extrem de fericit, "Vezi, te-am făcut să îngenunchezi." Bărbatul a fost terminat încet, fiind împușcat în locuri non-vitale ale corpului, prelungindu-i agonia." (John Martino, "I was Castro’s Prisoner, Am fost prizonierul lui Castro.") Diavolul însuși lucrează prin acești dictatori anticreștini. Auzim din nou cuvintele pe care diavolul le-a spus Domnului nostru, " Toate aceste lucruri Ți le voi da Ție, dacă Te vei arunca cu fața la pământ și Te vei închina mie." (Matei 4:9) Și asta nu e tot. Social-democrația este deasemeni marxistă. Folosește metode diferite, dar scopurile sale finale sunt aceleași: abolirea totală a religiei și a moralei. Într-o vreme, cel mai popular politician din Italia a fost Berlinguer, liderul la acel moment al Partidului Comunist, un marxist-leninist, adică un om dedicat crimelor în masă pentru abolirea religiei și a întregii morale. (vezi Karl Marx în "Manifestul Comunist") Se prezenta ca fiind un democrat. Lenin, deasemeni, se prezenta ca fiind un social-democrat până când a ajuns la putere, apoi a început uciderea a milioane de nevinovați. După cel de-Al Doilea Război Mondial, când Polonia a ajuns sub conducere comunistă, conducătorul “departamentului religios“ din guvern era un comunist ferm convins și șiret numit Kakol. "DOCUMENTATION CATHOLIQUE,” (Documentația Catolică), Franța, Nr. 1703, a publicat textul complet al unui discurs al lui Kakol, menit să rămână confidențial. El a ținut acest discurs în fața unui grup select de tovarăși, printre care se afla ascuns și un credincios. Kakol se sugerează, desi comuniștii nu pot împiedica oamenii să meargă la biserică, trebue să aibă totuși politica de a-i alege “liderii de biserici” care să coopereze cu ei astfel încât să țină biserica neimplicată împotriva comunismului. De-a lungul lungii nopți întunecate de ură prin care lumea a trecut, Hitler și Stalin erau deasemeni populari. Astfel sunt mulți alți falși lideri religioși, care disprețuiesc biserica lui Hristos și ademenesc oamenii mizând pe sentimentele și entuziasmul lor. Diavolul știe cum să-și promoveze trădătorii. Topoarele nu ar putea tăia lemne daca nu ar avea o piesă de lemn folosită drept coadă.

Omul se poate entuziasma la orice, dar contează doar jubilarea întru adevăr. Misiunea mea în Lumea Liberă a început prin propagarea unei cauze foarte nepopulare. Îndrăzneala de a susține adevărul când acesta nu este popular, este pecetea lui Dumnezeu. Știu că politicienilor puțin le pasă de martirii care mor pentru Hristos în țări îndepărtate. De ce le-ar păsa, de exemplu, de mai mult de un milliard de oameni sub guvernare comunistă în China, care sunt ținuți cu forța departe de Hristos, singura sursă de mântuire? Cine plânge la gândul că aceștia se pot îndreapta spre osânda veșnică? Oamenii nu sunt atinși prea des de tragedii aflate într-o lume îndepărtată.

Am adus în apatica Lume Liberă mesajul că Evanghelia trebuie predicată în țări comuniste precum China sau Coreea de Nord și deasemeni printre “revoluționarii”din țările vestice. Nu am nicio iluzie că voi avea succes. Știu că în general, unii creștini nu gândesc misionar. Am văzut publicat, că în medie, un membru al bisericii din America oferă 1.75 dolari pe an în scop misionar, desi o jumătate din populația globului nu a auzit încă Evanghelia. În fiecare săptămână un milion de oameni mor fără să fi aflat despre Hristos. Populația lumii crește într-un ritm de 47,000,000 în fiecare an. În această situație, efortul misionar al bisericii universale este în scădere, desi cunoaștem porunca Domnului, "Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile…" (Matei 28:19) Dragostea, precum lumina, trebuie să meargă neîncetat; oamenii trebuie să o consume, să o dea mai departe. Viteza luminii este cea mai mare viteză din univers. “Lumina” care nu călătorește la maximul vitezei ei, nu este lumină. Creștinismul care nu face totul pentru a câștiga suflete pentru Hristos nu este creștinism. Care este valoarea credinței egoiste care îmi asigura accesul în Cer dar care nu mă încurajează să caut mântuirea pentru alții?

Este pecetea lui Dumnezeu de a face ceea ce El rânduiește cu sau fără acordul omului. O pecete este un semn de neșters. Uneori catastrofele naturale de mari dimensiuni zguduie credința multora. Scriitorul german Goethe și filozoful francez Voltaire și-au pierdut credința într-un Dumnezeu îndurător după marele cutremur din Lisabona în 1755. Erau cuprinși de disperare deoarece nu găseau nici un răspuns rațional la întrebarea, "De ce apar astfel de tragedii?" Ei bine, dacă rațiunea nu știe, să întrebăm inima credincioasă și iubitoare; ea nu pune întrebări și nu are nevoie de răspunsuri. În această stare a inimii, nimănui nu-i mai trebuie explicații.

SPORT SAU MARTIRI


În zilele noastre multe persoane poartă tricouri imprimate cu texte sau imagini de interes personal, ceva asemănător unei peceți. Poți ști astfel că persoana admiră o echipă sportivă sau o altă activitate comună. Am participat la multe congrese creștine. Am predicat în multe biserici. Unii oameni ai bisericii, când au auzit că sunt din România, mă felicitau: "Poți fi mândru de gimnasta câștigătoare a medaliei olimpice de aur, Nadia Comăneci. România are cea mai bună sportivă din lume. Am văzut-o la TV. Și când te gândești că are doar 15 ani!" I-am întrebat, dacă cunosc și numele vreunui martir creștin român. Niciunul nu știa. I-am întrebat dacă au auzit de preotul Bisericii Creștine Evanghelice, Todor, condamnat la 17 ani de închisoare pentru activitate creștină clandestină, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu (care a suferit 21 de ani în închisoare) sau Vasile Hossu care a fost condamnat la 10 ani de închisoare comunistă. În primele 6 luni de închisoare a fost închis singur într-o carceră, în întuneric total, în închisoarea Oradea. Era atât de întuneric încât nu-și vedea mâinile. Au auzit creștinii din Lumea Liberă de diaconița Bisericii Reformate, Kisvaradi Magdalena, condamnată la 8 ani de închisoare comunistă, de renumitul poet creștin al Oastei Domnului, Traian Dorz, care a îndurat peste 10 ani de închisoare pentru punerea în versuri a Psalmilor lui David, de celebrul compozitor de muzică creștină Nicolae Moldoveanu (5 ani de închisoare), sau de pastorul luteran Milan Haimovici, care a îndurat 7 ani de închisoare? Creștinii care au pecetea Dumnezeului celui Viu pot fi recunoscuți după faptul că interesul lor principal este suferința îndurată de frații lor creștini pentru aceeași credință. O fată creștină a fost întrebată, "De ce tace Iisus al tău? De ce ne permite Iisus al tău să te torturăm și să distrugem biserica?" Fata a răspuns, " Iisus a rămas tăcut când a fost scuipat, bătut, încoronat cu spini și răstignit. A tăcut deasemeni când membri ai Bisericii, celălalt corp al Lui, sunt torturați și închiși. Ne oferă privilegiul de a fi precum El a fost în Vinerea Mare." Acesta este un adevărat răspuns creștin. Aș recomanda ca tot clerul să urmărească mai puține programe de sport la TV și să petreacă mai mult timp citind despre viețile martirilor. Predicile și viața lor zilnică s-ar îmbunătăți. Trebuie să semănăm primilor 3,000 creștini convertiți la auzul predicii apostolului Petru de Rusalii. Ei toți au întrebat, “Fraților, ce să facem?” Petru a răspuns, “Mântuiți-vă din mijlocul acestui neam ticălos.“ (Fapte 2:37-40)

Richard Wurmbrand ↓

Vezi și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.