După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 8 ianuarie 2020

Peter Costea 🔴 Pierdem pentru că ne lipsește curajul!


Aceasta este concluzia la care am ajuns și eu citind câteva comentarii făcute în ultimele zile de titanii intelectuali creștini din America, care speculau privind motivele pentru care, în 2015, creștinii Americii au pierdut bătălia pentru familia și căsătoria creștină.


Îndrăznesc să afirm că acesta a fost și motivul principal pentru care și noi, creștinii României, am pierdut referendumul din octombrie 2018.

Rod Dreher, creștin ortodox, locuiește în Louisiana. Este un intelectual conservator de o rezonanță puternică în cercurile intelectuale creștine din America și un scriitor prolific.
Ryan T. Anderson este catolic, o minte sclipitoare și penetrantă, cu influență majoră în cercurile intelectuale creștine din America, cât și în cele seculare.

Robert P. George este protestant, un profesor eminent care posedă un intelect și o capacitate intelectuală vastă. Este profesor de jurisprudență la Universitatea Princeton din Statele Unite, iar New York Times l-a desemnat ca fiind cel mai „influent intelectual creștin al Americii”.

Când acești titani intelectuali creștini scriu ori conferențiază, America ascultă. Așa a fost și în ultimele două săptămâni, când cei trei au purtat un dialog aprofundat privind cauzele ori cauza principală pentru care creștinii Americii au pierdut bătălia pentru familia și căsătoria creștină în 2015, când Curtea Supremă a Statelor Unite a decretat existența unui drept la căsătorie între persoane de același sex.

Dreher a avut părerea lui, iar Anderson și George au avut părerea lor. Disputele au fost civilizate, iar concluziile diferite. Dreher opinează că pierderea bătăliei, nu doar privind căsătoria creștină, dar și a altor valori creștine, a fost inevitabilă. E practic imposibil, argumenta el, să convingi noile generații de valoarea intrinsecă a valorilor creștine în fața avalanșei modernismului, a tehnocrației, a ideologiei autonomiei personale, a abandonului lui Dumnezeu și a globalizării.

Anderson și George au o altă părere. Bătăliile au fost pierdute, zic ei, "because too many Catholics, Evangelicals, and other believers in marriage reality and traditional norms of sexual morality failed to muster the courage to fight. They cowered in fear. They stood on the sidelines. They wanted "other people" to do the work, contribute the money, and stand boldly for what is true and good and right and just".

(Bătăliile au fost pierdute „pentru că prea mulți catolici, evanghelici și alții care credeau în căsătoria naturală și normele tradiționale de sexualitate au fost incapabili să dovedească curaj și să lupte. S-au prăbușit de frică. Au stat pe margine. Au vrut ca "alții" să muncească, să contribuie cu bani, să stea cu curaj pentru adevăr și dreptate".)

Fiind și eu implicat în multe bătălii pentru valori de aproape 20 de ani, pot confirma, din experiență, concluzia lui Anderson și George în România. Am pierdut și vom continua să pierdem nu pentru că dușmanii noștri sunt mai puternici decât noi, ci pentru că noi, cei care trebuie sa avem credință, să acționam prin credință, să avem curaj și să acționăm cu curaj, am ales lașitatea, lenevia chiar, neimplicarea și așteptăm, resemnați, asemenea Sfântului Petru în Evanghelia după Ioan, „sfârșitul”.

Eu cred, însă, că bătăliile finale încă ne stau în față. Ele încă nu au fost date. Bătălia Stalingradului pentru valori în România și Europa încă nu a fost dată. Dar într-o zi va fi. Va depinde, în primul rând, de noi dacă vom birui ori pierde. Dușmanii noștri simt că ne lipsește perseverența, determinarea și curajul și din acest motiv continuă să câștige teritoriu, în detrimentul nostru.
Peter Costea


▲ ▲ ▲ TOPUL ZILEI al celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.