După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 13 ianuarie 2020

Mana de Luni: Jim Langley 🔴 DESPRE CREDINȚĂ – DE CE CONTEAZĂ CREDINȚA?

„Credința” nu este un cuvânt pe care îl folosim des în piața de afaceri al secolului 21, unde sunt prețuite doar lucrurile palpabile și cuantificabile. Totuși, într-un fel sau altul, cu toții avem sau arătăm o credință. Am putea defini credința ca „încredere deplină în ceva sau cineva”. Mulți își limitează încrederea doar la ceea ce pot face ei înșiși pe cont propriu, având puțină credință, sau chiar deloc, în alții. În ce vă încredeți dumneavoastră?

Personal, am constatat că dacă avem credință în alții, mai ales în Dumnezeu, Tatăl Ceresc, atunci voi putea trăi viața în mod deplin. Găsirea și dezvoltarea unei credințe poate să aibă ca urmare o schimbare de paradigmă în modul cum abordăm viața de zi cu zi. Viața poate să devină mult mai satisfăcătoare atunci când le permitem altora să intre în lumea noastră.

 În mediul nostru de afaceri, este ușor să ne strângem ghemotoc, ca un arici, și să nu le permitem altora să se apropie de noi. Atunci când ariciul își asumă această postură defensivă, devine imobil, nu poate să meargă nicăieri! Cunosc mulți oameni de afaceri care trăiesc defensiv, refuzând accesul celorlalți în domeniul lor.

Acest lucru poate aduce un anumit nivel de succes, dar se pierde oportunitatea de a-și mări orizontul. Dacă s-ar deschide și i-ar lăsa pe alții în viața lor, afacerile lor ar putea să devină mult mai productive. Se pare că le e teamă de influența altora și doresc să primească toată lauda pentru ceea ce ar putea îndeplini.

Totuși, realitatea este că munca de echipă este esențială pentru tot ceea ce facem în viață. În Eclesiastul 4:9-10, împăratul Solomon spune: „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur, şi cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice!”

Apoi încheie această idee cu următoarele cuvinte: „Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.” (Eclesiastul 4:12). Am adoptat acest verset ca pe unul dintre versetele biblice cele mai importante din viața mea, iar de-a lungul anilor am văzut cum familia noastră a trecut prin perioade dificile, știind că Domnul este cel de-al treilea fir care ne-a păstrat puternici. A fost vorba despre credință – întâi în Dumnezeu, apoi în ceilalți.

Există un mod corect de a ne trăi viața. În Romani 1:17, apostolul Pavel proclamă: „...deoarece în ea (Evanghelie, n.tr.) este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: «Cel neprihănit va trăi prin credinţă»”. Acest verset se aplică fiecărui aspect al existenței noastre pe această planetă, inclusiv pentru timpul petrecut în mediul de afaceri și cel profesional. Dacă încercăm să ne conducem viața fără să Îi permitem lui Dumnezeu sau celorlalți să fie parte din ecuație, mai devreme sau mai târziu vom fi înșelați. Mai mult de atât, vom realiza că nu suntem în voia lui Dumnezeu și că nu îndeplinim scopul pe care îl are El pentru viața noastră.

Proverbe 14:8-9 ne învață: „Înţelepciunea omului chibzuit îl face să vadă pe ce cale să meargă, dar nebunia celor nesocotiţi îi înşală pe ei înşişi. Cei nesocotiţi glumesc cu păcatul, dar între cei fără prihană este bunăvoinţă.” Aceia care se izolează de oamenii buni din jurul lor, fără să aibă încredere în ei și fără să aprecieze posibila lor contribuție, și, de asemenea, ignorând îndemnurile din Cuvântul lui Dumnezeu, se află pe un drum spre nicăieri.


Acești oameni sunt înșelați de cultura egocentrică din jur. Așa după cum afirmă Proverbe 27:17: „După cum ferul ascute ferul, tot aşa şi omul aţîţă mânia altui om.” Și Domnul Isus spune: „...despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic” (Ioan 15:5). Dacă dorim să trăim vieți împlinite, trebuie să îi lăsăm pe ceilalți în treburile noastre zilnice. Dacă vrem o viață abundentă trebuie să Îl lași pe Dumnezeu în fiecare gând, permițându-I Lui să vă controleze viața. Domnul a mai zis: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10).

Întrebări pentru discuții


1.   Atunci când auziți cuvântul „credință”, la ce vă gândiți? Care ar fi definiția dumneavoastră pentru credință?

2.     Ce înseamnă să te încrezi în Dumnezeu, mai ales în piața muncii? Este important acest lucru? De ce? De ce nu?

3.     Ce înseamnă să ai încredere în alții pe măsură ce ne îndeplinim activitățile și responsabilitățile zilnice la locul de muncă sau în afaceri? Cât de ușor vă este să aveți încredere în alții, în loc să încercați să vă îndepliniți singur scopurile?

4.     Cum ați putea arăta mai multă credință – atât în Dumnezeu cât și în alții – în modul cum vă conduceți viața de zi cu zi? Sunteți dispuși să faceți acest lucru? Explicați răspunsul.


 NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Psalmi 97:10-12; Proverbe 16:1-3; Isaia 26:1-4; 1 Corinteni 12:12-26; Evrei 12:1.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.