După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 15 aprilie 2019

Mana de Luni: Jim Langley 🔴 VALORIFICAREA MOMENTELOR MONUMENTALE

Privind în urmă, în viața ta, care au fost momentele acelea monumentale – acele dăți, când vi s-a schimbat viața, în bine sau în rău? Când ați pierdut un loc de muncă, sau când ați găsit locul de muncă visat. Când v-ați hotărât să nu mai fiți un „angajat”, ci să vă deschideți propria afacere. Când v-ați căsătorit, sau când ați devenit părinte.

Folosesc expresia „momente monumentale” din cauza numeroaselor ocazii din Vechiul Testament când Dumnezeu Și-a instruit poporul să zidească monumente să servească drept memoriale, aduceri aminte pentru generațiile viitoare, despre bunătatea și dragostea Lui față de poporul Său. Acestea i-au îndemnat pe israeliți să nu uite niciodată ce a făcut Domnul.

De-a lungul vieții și a carierei mele, Dumnezeu m-a trecut prin mai multe astfel de experiențe de neuitat, care mi-au schimbat viața și care au meritat câte un monument, cel puțin în mintea mea. Dar, pentru că este mai recent, în mod special gândul mi se duce spre niște „monumente” specifice legate de lupta mea cu cancerul.

Totul a început în primăvara anului 2017, când doctorul a observat că rezultatele analizelor mele la prostată erau destul de îngrijorătoare. Indicele respectiv crescuse cu 50% mai mult decât în urmă cu doi ani. Chiar și după ce am fost consultat de un urologist, tot nu am fost pregătit să aflu că aveam cancer la prostată.

Înainte de a trece prin procedurile unei biopsii, am întrebat ce alți pași preliminari ar mai fi de făcut. Medicul urologist mi-a sugerat un test care măsoară riscul ipotetic de cancer. Rezultatul de la acea procedură complicată a arătat că aveam nevoie de biopsie, iar în urma biopsiei, trebuia să fiu operat pentru a fi îndepărtat cancerul din trupul meu.

Medicul urologist mi-a sugerat să îmi scoată prostata prin intervenție chirurgicală pentru ca celelalte organe să nu ajungă să fie afectate și ele de cancer. Totuși, am decis ca mai întâi să încerc toate metodele alternative. Unul dintre clienții mei, cu câțiva ani mai înainte, trecuse printr-un tratament inovativ pentru cancer la prostată și de atunci nu a mai avut probleme cu cancerul, așa că părea o opțiune promițătoare. La acea dată, tratamentul nu era disponibil în SUA, însă la data când am fost eu diagnosticat, medicul urologist al clientului meu începuse deja să aplice acest tratament și în America.

Totuși, după o primă consultație, deși mă calificam pentru această procedură, costurile păreau imposibile. Pe măsură ce mă rugam nu aveam pace să continui cu această procedură. Apoi, m-am întâlnit cu o cunoștință cu care jucam golf, și care, și el, a trecut recent prin cancer la prostată. El fusese acceptat într-un program susținut de Guvern și trecuse cu succes orin acest tratament. Am încercat această posibilitate, însă, în urma a  câtorva teste, nu am fost acceptat în acest program de doi ani care ar fi trebuit să îmi acopere cheltuielile.

Apoi m-am întâlnit uc medicul urologist care era implicat în acest program susținut de Guvern. El mi-a recomandat crioterapia în loc, o altă procedură de risc minor, ca fiind potrivită pentru boala mea. Iar partea bună era că această procedură era acoperită aproape în totalitate de către asigurarea mea medicală.

La o oră după procedură, când m-am trezit, am aflat că procedura a decurs foarte bine. În ultimele 18 luni am experimentat un moment monumental după altul. Fiind un om de afaceri creștin, devotat lui Hristos, m-am rugat mereu pentru înțelepciune în lupta cu acest crunt diagnostic, explorând opțiunile și tratamentele disponibile. Proverbe 3:5-6 ne spune: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale şi El îţi va netezi cărările.” Într-adevăr, El m-a călăuzit pe căi pe care nu le-aș fi anticipat. Nu o să uit asta niciodată.

În general, oamenii de afaceri, înainte de a lua o decizie, analizează alternativele și costurile aferente. Ca urmași ai lui Hristos, și noi avem nevoie de o analiză supranaturală pentru a fi siguri că suntem în voia lui Dumnezeu și pe calea Lui. Pe măsură ce Îi rămânem credincioși Domnului ăn călătoria noastră, putem să Îl lăudăm pe El pentru toate binecuvântările primite.


Întrebări pentru discuții


1.   Vă puteți gândi la propriile dumneavoastră „momente monumentale”? Dacă da, care a fost impactul pe care l-au avut asupra vieții și a carierei dumneavoastră?


2.     Credeți că este important să recunoașteți aceste momente și evenimente – care vă schimbă viața? De ce și de ce nu? Ce diferență ar fi dacă am „ridica monumente” în acele momente?


3.     Ai avut vreodată o experiență asemănătoare cu cea a domnului Langley? Un proces îndelungat cu multe turnuri neașteptate? Cum a fost pentru dumneavoastră?


4.     În Biblie, poporul lui Dumnezeu era instruit să zidească monumente pentru a le aminti generațiilor viitoare despre ce a făcut Dumnezeu. Care este părerea dumneavoastră despre nevoia și importanța de a avea asemenea marcaje pentru aducerea aminte, chiar dacă sunt în mintea noastră?

NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Geneza 35:13-15; Iosua 4:19-24; 1 Samuel 7:12-13; Ieremia 29:11; Romani 8:35-39.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.