După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 13 august 2018

Mana de Luni: Jim Langley 🔴 Mergi șchiopătând prin viață?

Ați simțit vreodată că mergeți doar șchiopătând prin viață? Unele zile sunt mai grele decât altele, având de înfruntat provocări care par de netrecut. În cariera mea în domeniul asigurărilor am avut niște luni excepțional de bune și chiar ani foarte buni, însă au fost și perioade slabe. O economie fragilă poate lovi pe oricine care vrea să vândă un produs sau un serviciu anume.

De-a lungul experienței mele am învățat că în aceste perioade grele este nevoie de dedicare adevărată față de profesia ta și perseverență. Pentru a supraviețui trebuie să lucrezi mult mai consecvent, să îndeplinești țintele propuse zilnic și să nu devii descurajat.

Majoritatea oamenilor de succes în afaceri au avut multe eșecuri în viață. Pentru a avea succes a fost nevoie de o tenacitate deosebită pentru a accepta perioadele dificile și pentru a te ridica atunci când apare oportunitate. Aceste lucru se poate face fără să îi înșeli pe alții sau să profiți în mod nedrept de cei din competiție. Munca din greu și ingeniozitatea pot aduce răsplăți mari în orice domeniu. Unii lasă ca circumstanțele să le dicteze sensul în viață, însă noi nu trebuie să șchiopătăm prin viață.

În domeniul sportiv, baseball-ul a devenit sportul meu preferat în tinerețe. Fiind un jucător ofensiv scopul meu era să ajung la bază cât mai des. Am muncit mult să îmi dezvolt tehnici eficiente și strategii care să mă ajute să ajung la bază cât mai repede.

Cu toate acestea, îmi amintesc că aproape o jumătate de sezon am șchiopătat, având un tendon rupt, însă aceasta nu m-a împiedicat să joc în fiecare meci din acea vară. Am refuzat să las ca accidentarea mea să mă țină pe loc.

În ultimii 30 de ani am ajuns la concluzia că credința poate face o mare diferență, fie la locul de muncă, încercând să îmi dezvolt o anumită abilitate, sau doar în viața de zi cu zi. Credința aceasta este întărită atunci când trecem prin încercări sau când realizăm că Dumnezeu vrea să ni Se descopere prin acele perioade grele. La fel ca exercițiul fizic, credința poate fi întărită atunci când este pusă la lucru.

O relatare din Geneza 32:22-32 îl descrie pe Iacov care se luptă cu îngerul Domnului. Viața lui Iacov era plină de lupte, însă cu ocazia asta nu a vrut să Îl lase pe Dumnezeu să plece. Iacov I-a cerut să Îl binecuvânteze și i s-a îndeplinit dorința. Totuși, Domnul l-a atins la încheietura coapsei făcându-l să meargă șchiopătând pentru tot restul vieții lui. Cu toate acestea, Domnul l-a binecuvântat și chiar i-a dat un nume nou – Israel. El a devenit  părintele națiunii lui Israel.

Una dintre cele mai bune ilustrații pentru cei care Îl urmează pe Isus Hristos este viața apostolului Pavel. Tenacitatea sa de a rămâne tare în fața adversităților ne-a arătat ce înseamnă credința atunci când este pusă în acțiune. Învățătura și exemplul său personal au inspirat milioane de oameni în ultimii două mii de ani să Îl urmeze pe Isus.

Apostolul a suferit mult pentru cauza lui Hristos, chiar până la punctul morții. Cei mai mulți dintre noi nu vom avea de înfruntat moartea pentru credința noastră, dar noi trebuie să perseverăm de dragul Lui și al acelora pe care îi pune în calea noastră în această călătorie a vieții.

Să luăm în considerare că viața noastră este prețioasă în ochii Domnului nostru și trebuie să realizăm că chiar dacă trebuie să „șchiopătăm” în vreun fel, tot putem să ne ținem capul sus și să mergem înainte de dragul Domnului Isus pentru a experimenta viața din belșug pe care ne-a promis-o (Ioan 10:10).


Întrebări pentru discuții


1.         Mergeți șchiopătând prin viață acum, din cauza vreunei dizabilități fizice sau din cauza unor circumstanțe care vă opresc din a înainta în viață? Dacă da, descrieți, vă rog, prin ce treceți în prezent.
  
2.             Cât de ușor vă este să ignorați acele probleme care vă fac să „șchiopătați” sau să perseverați prin acele încercări? Ce anume vi se pare mai dificil?
  
3.             Cunoașteți relatarea din Biblie despre Iacov care se luptă cu îngerul lui Dumnezeu pentru a primi binecuvântarea? V-ați gândi vreodată să faceți așa ceva? De ce? De ce nu?
  
4.             Care este reacția dumneavoastră tipică în fața încercărilor, obstacolelor, care par atât de mari încât sunteți tentat să vă descurajați și să renunțați?
  
NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Geneza 32:22-28; Proverbe 24:16; Romani 12:3; Evrei 11:21; Iacov 1:2-4; 1 Petru 1:6-7.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.