marți, 24 iulie 2018

„De ce sunt «păstorii» înarmați cu AK47 și cine îi înarmează?”

de Cătălin Sturza, Facebook
Sute de creștini au fost uciși în Nigeria de jihadiștii Fulani la sfârșitul lunii iunie. Teroriștii musulmani au folosit macete și arme de foc pentru a masacra cel puțin 200 de creștini, în doar două zile – conform Christian Today. Dintre aceștia, 120 de creștini au fost uciși într-o ambuscadă, în timp ce se întorceau de la înmormântarea unei rude, conform pastorului nigerian Pam Chollom.
Unele publicații occidentale îi numesc pe Fulani „păstori”, însă faptele acestora arată că vorbim, în fapt, despre indivizi înarmați care comit acte de terorism. Dede Laugesen, activist al organizației Save the Persecuted Christians, o coaliție națională a liderilor creștini și evrei care are ca scop creșterea gradul de conștientizare în America al persecuției creștinilor, a afirmat: „Cumva, Fulani au trecut în percepția publică de la cel de-al patrulea cel mai criminal grup terorist, în 2015, la a fi numiți simpli «păstori». De ce sunt «păstorii» înarmați cu AK47 și cine îi înarmează?” Președintele nigerian Muhammadu Buhari aparține, el însuși, tribului Fulani.
În luna martie, jihadiștii Fulanii au ucis alți 225 de creștini, conform aceleiași publicații. Numărul estimat al fermierilor creștini uciși de teroriștii Fulani până în prezent se ridică la 6000 de oameni, inclusiv femei și copii. Nu am văzut știrea menționată mai nicăieri în presa românească și nici în cea occidentală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.