După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 14 septembrie 2014

Boko Haram omoară creştini şi dă foc bisericilor

Morning Star News relatează că în Nigeria liderii bisericii din nord-estul Nigeriei au declarat că, în urma acestor atacuri, membrii organizaţiei Boko Haram au ucis mai mult de 300 de creștini în ultima săptămână, au forțat închiderea temporară a Kulp Bible College și au dat foc mai multor biserici.
    
Într-un mesaj trimis de urgență pentru rugăciunea de sâmbătă seara (06 septembrie), la Morning Star News, printre altele, președintele EYN, Samuel Dali, declara că sediul central al bisericii se află sub amenințare continuă a insurgenților extremişti islamici, care caută să impună sharia (legea islamică) în întrega țară.
  
 „Violența organizaţiei Boko Haram este în crestere de pe o zi pe alta, iar membrii noștri fug din zonă cu miile. Atacurile recente din Borno și Adamawa, state unde sunt bisericile noastre, au avut ca scop ocuparea bazei Armatei din zonă de către insurgenţii Boko Haram. Ca urmare, aproximativ 350 de creștini au fost uciși", a spus Samuel Dali.
  
 După o recentă declarație online, dată de liderul Boko Haram Abubakar Shekau, acesta declară că scopul acesor atacuri a fost sabilirea unui nou califat islamic în oraşele Damboa și Gwoza şi în statele Borno și Yobe, care fac parte din regiunea Buni Yadi, inclusiv satele din jurul acestora.
  
 Boko Haram a ucis mai mulți creștini și a ars mai multe biserici, iar liderii bisericii se tem că sediul EYN din Kwarhi, care este aproape de Mubi din statul Adamawa, ar putea fi atacat în orice clipă.
  
  „În fiecare noapte, la sediul EYN, personalul nostru şi familiile lor se duc la culcare cu inima împietrită de frică şi temâdu-se pentru vieţile lor. Acest lucru îi forțează să fie pregătiţi să fugă în orice moment din noapte, în cazul în care acest atac iminent va avea loc în timpul orelor din noapte. Atacurile din ultima săptămână au avut loc în Gwoza, Chibok, UBA și Bama, zone din statul Borno – unde Boko Haram amenință să atace capitala, Maiduguri - și în Gulak, Michika și Madagali, domeniile de stat Adamawa”, a mai declarat Dali.
 
www.persecution.org
www. morningstarnews.org  via Agenția Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.