După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 13 august 2014

Masacru în Statul Taraba, Nigeria

Morning Star News din Nigeria a relatat că patru creștini au fost uciși săptămâna trecută în statul din nord-estul Nigeriei, Taraba. Conform declaraţiilor liderilor creştini din zonă, cel puțin 76 de creştini au fost uciși în acest stat în ultimele cinci luni. Armate de mercenari islamişti din Niger au însoţit pastorii Fulani în atacuri asupra opt orașe și sate din cele patru zone care aparţin administrației publice locale, în partea de sud a statului, conform declaraţiilor directorului Asociației Creștine din Nigeria. Atacatorii au distrus, de asemenea, trei biserici.
    Joi, 31 iulie, atacatorii au ucis trei creștini care se aflau în propriile case, în Mayokam, Bali, și încă un creştin în Danburam. Începând cu luna martie, mercenari sprijiniţi de pastorii islamişti Fulani au ucis 30 de creștini în Ndo Yakuima, 24 în Bajimba și 11 în Nayinwa, Tudun Wada și Yamini. În Nwokyon, cel puțin șapte creștini au fost uciși.
   «Ei au mai declarat: „I-am ucis și distrus pe aceşti necredincioși și trebuie să luăm în stăpânire pământurile lor; aici vom construi un stat islamic” – această declaraţie este o dovadă că zona resectivă se confruntă cu un genocid împotriva creștinilor din nordul Nigeriei», a declarat Rt. Rev. Timothy Yahaya, președintele Asociației creștine din Nigeria din statul Taraba. Pastori Fulani atacă de mult timp fermieri creștini din Plateau, Bauchi, Kaduna, Taraba și Adamawa state, dar în ultimul an analiștii au declarat că au început să se vadă din ce în ce mai bine legăturile dintre agresori și grupurile extremiste islamice dornice de a exploata de mult timp ura etnică, averea și conflictele religioase.
   În atacurile asupra Mayokam și Danburam, care au avut loc săptămâna trecută, liderii creștini au spus că mai mult de 100 de oameni înarmaţi, Fulani islamiști, au incendiat mai multe case în jurul orei orei 15:00. Ei au spus că de la începutul anului, și mai ales în ultimele patru luni, pastorii Fulani, în colaborare cu mercenari din Niger, au invadat comunitățile creștine din zonele: Takum, Donga, Wukari, Bali și Ibi.
   "Mai multe orașe și sate în care trăiau  numai creștini au fost atacate și distruse și mulți oameni au fost uciși, în timp ce puținii care au supraviețuit trăiesc acum în sărăcie în zonele în care au reuşit să se refugieze", a declarat Yahaya. El a mai declarat că 24 de creștini au fost uciși în Bajimba. Aceştia erau membri ai unei biserici creștine Reformată din Nigeria (CRCN) și se aflau în biserică atunci când au fost atacați. Teroriștii Fulani au incendiat trei biserici în satele Ndo Yakuima, Yamini și Danburam.
    „În Takum, zonă a administrației locale aparţinând statului Taraba, insurgenții au incinerat mai multe sate şi orase, iar fermele întâlnite de aceşti mercenari au fost şi ele distruse în totalitate, iar animalele măcelarite”, a spus Yahaya. „Din Takum, insurgenții conduşi de Wukari, au atacat aproximativ 20 de orașe și sate și au mutilat şi ucis supraviețuitorii creștini fără adăpost.” În Donga, de asemenea, în sudul Tarabei, jihadiști islamici au distrus aproape fiecare oraș și sat aparținând creștinilor și au ocupat o parte din orașele şi satele pustii, a declarat el. „Atacurile sunt coordonate și executate de către extremiștii islamici în mare parte angajați de Republica Niger pentru a împlini visul extremiștilor islamici, de a stabili un stat islamic în nordul Nigeriei,” a spus el. „Extremiștii islamici folosesc arme sofisticate pentru a dezlănțui teroarea asupra victimele lor, nevinovate și temătoare de Dumnezeu, din comunitățile creştine. Aceste atacuri au loc mai ales pe timp de noapte.”
    În Ndo Yakuima din Wukari au fost uciși 30 de creștini. Orașul a fost distrus complet, împreună cu o biserică, a spus Yahaya. În orașele Nayinawa, Tudun Wada și Yamani, unde au fost uciși 11 creștini şi multe biserici distruse. Liderul creștin a declarat că atacatorii strigau: „Allahu Akbar [Dumnezeu este mai mare]”, în timp ce ucideau creștini și dădeau foc caselor lor. În timp ce musulmanii Fulani au avut şi mai au litigii istorice cu privire la dreptul de proprietate cu fermierii creștini, Yahaya a declarat că atacurile asupra comunităților creștine din statele Benue, Nasarawa, Plateau și Kaduna, reprezintă un adevărat război dus de islamişti pentru a elimina creștinismul din Nigeria.”
    Joseph Kwaji, un purtător de cuvânt al poliției din statul Taraba, a confirmat atacurile înarmate a pastorilor Fulani asupra comunităților creștine. În data de 16 martie, pastori Fulani au ucis un număr de 35 de creștini în atacuri care au avut loc asupra a 10 comunităţi predominant creștine. Asaltul asupra acestor sate a avut loc după ce, în nopțile din 8 și 9 martie a fost atacată administraţia Ibi tot de pastori fulani înarmați.
    Un supraviețuitor al acestor atacuri a declarat că atacatorii au ucis trei creștini din satul Wurusu și alţi doi în satul Kiorkende în data de 8 martie, alţi cinci creștini au fost uciși în satul Gishirin Hassan în data de 9 martie, în Ezechiel Imoh. Chiar şi adjunctul inspectorului de poliție, care raspundea de acea zonă, a confirmat aceste atacuri. Creștinii reprezintă 51,3% din populația din Nigeria, în timp ce musulmanii reprezintă 45%. Cei care practică religii indigene nu trec de 10% din totalul populației, relatează orgnizaţia Operation World, așa că procentele de creștini și musulmani pot fi chiar mai mici.
 
 
Surse:  www.persecution.org
             www.morningstarnews.org     via Agenția Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.