După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 17 noiembrie 2014

Nigeria: Toate cele 200 de biserici din oraşul Mubi sunt distruse de Boko Haram

Cand insurgenti ai grupului islamic terorist Boko Haram au intrat in orasul Mubi, care este centrul economic al statului nigerian Adamawa, aproape de granita cu Camerun, au distrus sectiile de politie, au eliberat prizonierii si au alungat putinii militari care patrolau prin oras. Intrand in oras, in data de 1 noiembrie, cativa teroristi Boko Haram l-au intalnit si l-au omorat pe Pastorul Rev. Isaac Innua, si Superintendent General asistent al bisericii Triumph of Faith Church, care incerca sa-si evacueze familia, dar ei l-au omorat in fata sotiei si a copiilor sai. (Sursa –http://www.vanguardngr.com)

Scopul organizatiei teroriste islamice Boko Haram este sa asalteze orase in care majoritatea populatiei sunt crestini. Orasul Mubi, care este predominant crestin, a fost tinta unor atacuri in care Boko Haram a incendiat toate bisericile crestine existente care au mai ramas in picioare dupa atacuri prin alte metode. In Octombrie 20, 2014 Boko Haram a ridicat steagul  organizatiei peste orasul Mubi si l-au renumit ‘City of Islam’ ‘Orasul Islamului.’

Un reprezentant al Misiunii Open Doors s-a intalnit cu o grupare de crestini care au fugit din orasul Mubi din Nigeria, acum 6 zile,  cand organizatia terorista islamica Boko Haram a atacat, in data de 29 Octombrie. Atacul a fost o lovitura uriasa impotriva crestinilor in Mubi.
Nici macar una dintre cele 200 de biserici din orasul Mubi nu a ramas in picioare.

Martori la acest atac au povestit cum acei crestini prinsi de Boko Haram au primit ordinul sa se converteasca la islam sau altfel vor muri. Multi barbati si femei crestini au fost omorati. Fetele mai tinere au fost date in casatorie barbatilor musulmani. Li s-a cerut crestinilor sa renunte la Isus, cativa care au refuzat au fost omorati cu pietre. Cei mai multi au fugit pe unde au putut si se afla in lagare de refugiati.
Mii de crestini sufera in 3 din statele Nigeriei unde Boko Haram a invadat: Borno, Yobe and Adamawa.
Ei au nevoie de multa rugaciune. Potrivit Open Doors, nimeni nu stie cate mii de oameni si-au pierdut viata, dar in estimarea celor din aceste state sus mentionate: aprox 1000 de crestini au fost ‘islamizati’, peste 1000 de femei au disparut si peste 1000 de copii au fost separati de familiile lor si se afla in tabere de refugiati.
Crestinii sunt foarte traumatizati. Dar in ciuda persecutiilor ei au incercat sa zambeasca si sa il laude pe Dumnezeu ca le poarta de grija. Open Doors le da ajutor de urgenta si mai multe livrari cu ajutorari sunt planificate inurmatoarele cateva saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.