După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 7 iunie 2014

83 de morţi într-un atac dintr-un sat din Nigeria

Cel puţin 83 de trupuri au fost găsite după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au invadat trei sate de la graniţa cu Camerun, a declarat miercuri o sursă sigură.
  Sursa a mai spus că satele Attagara, Agapalawa şi Aganjara din regiunea Gwoza din nord‑estul statului Brormo au fost sub un atac foarte intens marţi, dar informaţia a ajuns în Maiduguri, care se află la 135 km distanţă de locul atacului, abia miercuri, printr-un semnal de telecomunicaţii foarte slab, după cum a raportat Xinhua.
       Purtând îmbrăcăminte de camuflaj militar şi cu maşini de camuflaj militar, atacatorii au condus prin cele trei sate şi au deschis focul în acestea, a declarat sursa din Maiduguri, capitala statului Borno.
  „Sătenii nici nu se aşteptau că în acele vehicule militare în care se aflau bărbaţi îmbrăcaţi identic cu adevăraţii militari, se pot află luptători ai grupării Boko Haram”, a spus Ishaya Musa, un rezident. Conform spuselor lui Musa, mai mult de 83 de cadavre încă aşteaptă să fie îngropate. Două rude de-ale sale, care au reuşi să scape, au plecat într-un sat vecin să se refugieze.
     Numărul cadavrelor găsite poate creşte de la o oră la alta, asta datorându-se faptului că cei care au reuşit să scape se întorc în sat pentru a-i căuta pe cei dragi prin tufişurile din apropiere, unde sunt şanse foare mari să se afle alte cadavre. Aceştia s-au refugiat în tufişuri după ce au fost loviţi de gloanţe.
     Cu trei zile în urmă, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul înr-o biserică din Attagara, ucigând nouă persoane. Şi aceştia sunt suspectaţi că fac parte din gruparea Boko Haram.
     Boko Haram a declarat că vor să aplice legea Islamică în constituţia din Nigeria, cea mai populată ţară din Africa.  Gruparea şi-a asumat răspunderea pentru răpirea celor 200 de fete dintr-o şcoală din statul Borno, care a dus la o condamnare a acestor fapte atât pe plan local cât şi internaţional.


Surse:  www.persecution.org
             www.opendoorsusa.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.