După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 13 noiembrie 2015

Pastor Gabi Izsak la Toulouse, Franța

Duminică,15 Noiembrie 2015
pastorul Gabi Izsak 
va sluji
la Toulouse,Franța;
Dimineața, de la ora 10:00, 
la Biserica Penticostală "EMANUEL"
iar de la ora 18:30, 
la Biserica Penticostală "SAMARITEANUL"

Pastor Samy Tuțac – Predicatorule ia o pauză...!

Pentru că tot vorbim despre Ziua Bibliei, m-am gândit să scriu câteva gânduri adresate nouă, predicatorilor, cei care, se presupune, slujim cel mai mult cu Sfânta Scriptură, Cuvântul lui Dumnezeu. Parte din aceste gânduri le-am împărtășit participanților la Conferința Pastorală organizată, acum câteva săptămâni, de Universitatea Emanuel din Oradea. 

Când te uiți la ce a ajuns astăzi predicarea, constați că e destul de colorată. Avem de toate...discursuri, prelegeri, ziceri, dar tot mai puțin avem predicare biblică. Avem predicare folcloristică din belșug. Dacă tot avem muzică manelizată, de ce să nu avem și predicare pe măsură. Texte scoase din context, subiecte desprinse parcă din "Știrile de la ora cinci", povești lacrimogene și ilustrații inventate sau intenționat exagerate. Iar dacă au curs lacrimile sau (ne) am râs, a fost lucrare. 

Avem predici filosofice. Unele sunt dumnezeiești, adică lungi cât îndurarea lui Dumnezeu și de neînțeles ca dragostea Lui. Altele, un fel de "sculptură în fum", abordează lucruri simple pe care le complică atât de tare, încât la sfârșit nici predicatorul nu mai știe de unde a început. Și apoi, dacă ești un bun filosof trebuie să fii și monoton, așa că unii se bucură că pot aplica Scriptura care spune "și nu puțini dorm." 

Avem predicare politică, mai ales pe unde se strigă cel mai tare "noi nu facem politică." Sigur că da...doar bisericească. Mesajele cu aromă de politică bisericească sunt fabricate pentru a raspunde unor teme care nu există, decât în mintea celui care predică. Ascultătorii se întreabă năuciți cine l-a supărat și pleacă ceva mai confuzi decât au venit. 

♫ Orchestre reunite la Biserica Sfânta Treime Alba Iulia


Tabăra Bărbaților la Avoca - Wicklow, Irlanda


Pastor Clive Langston la Biserica Baptistă Betleem Suceava

În perioada 13-15 Noiembrie Biserica Baptistă Betleem din Suceava este vizitată de către pastorul Clive Langston. Acesta va susține un număr de prelegeri pe marginea Evangheliei după Ioan Vineri de la ora 18 și Sâmbătă de la ora 10, după care va fi prezent în cadrul întâlnirii de tineret de Sâmbătă de la ora 18. Duminică, 15 Noiembrie va predica în cadrul întâlnirii Bisericii Betleem de la ora 9.

Clive Langston a lucrat o scurtă perioadă ca misionar voluntar în Londra. A studiat la Colegiul Moorlands specializându-se în studii pastorale. A slujit în mai multe biserici în West Sussex, Hertfordshire și Devon. După 11 ani de slujire pastorală Clive s-a alăturat echipei SGA în 2014 ca reprezentant regional pentru sud-estul Angliei, predicând în Europa de Est și Asia Centrală. Este căsătorit cu Margaret și au împreună cinci copii.

Adevărul.ro: Cea mai mică Biblie din lume a fost prezentată la Timişoara

O inedită expziţie de Biblii a avut loc în muzeul din subsolul Catedralei Mitropolitane din Timişoara. Aici a putut fi admirată şi cea mai mică Biblie din lume.

Un inedit eveniment expoziţional s-a desfăşurat astăzi, la Muzeul Catedralei Mitropolitane. În cadrul Zilei Mondiale a Bibliei, au fost aduse în faţa timişorenilor exponate foarte perţioase. Vedetele expoziţiei au fost cea mai mică Biblie din lume şi Biblia zuluşilor din Africa de Sud.

    Cea mai mică Biblie nu poate fi citită cu ochiul liber, ci doar cu microscopului. Ea a fost primită de la o româncă, care lucrează la Muzeul Bibliei de la New York. Deocamdată este unicat în România.

   La expoziţie au fost şi câteva zeci de traduceri ale Cărţii Sfinte, printre care amintim de cea japoneză, arabă sau coreană.

  “Sfânta Scriptură sau Biblia constituie baza şi rădăcina comună a tuturor cultelor creştine, dincolo de diferenţele doctrinare, canonice, liturgice şi de tradiţii ale fiecăreia! La ora actuală, la nivel mondial se vorbesc 6.901 de limbi şi dialecte, iar 1.859 nu au nicio porţiune a Bibliei tradusă şi tipărită. Biblia este tradusă integral în 531 de limbi, iar Noul Testament e tradus în întregime în 1.329 de limbi. Porţiuni din Biblie sunt traduse în alte 1.023 limbi, iar 2.075 de proiecte  de traducere şi tipărire a Sfintei Scripturi sunt începute. În Europa se vorbesc 273 de limbi, în 58 de limbi  Biblia este tradusă integral, Noul Testament doar în 17 limbi, iar în 65 de limbi există traduse doar porţiuni din Biblie. Nu se cunosc a fi traduceri pentru 113 limbi, pentru 76 de limbi există proiecte active de traducere, iar pentru 43 de limbi, nu există niciun proiect de traducere”, a declarat Marius Cimpoae, profesor de limbă română la Colegiul “Ion Mincu”, organizatorul evenimentului. 

Citeste mai mult: www.adevarul.ro

☞ Opinia liberă: Samy Tuțac – "Stăpânul Antenelor" ori ne crede proști, ori ne crede proști...

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Aflu de pe stiripesurse.ro că, "Stăpânul Antenelor", supranumit Văranul, împărtășește aceleeași valori cu tinerii care au ieșit pe străzile marilor orașe săptămâna trecută. Și asta nu de azi, de ieri, ci de ani mulți. Am crezut că se referă la ăia pe care i-a plătit el să iasă pe străzi în 2012, să ne scape de Dictator și de Regimul lui Escu. Norocul nostru că nu ne-a scăpat, că cine știe, acum ziceam Kanejna sau Nazdarove!!!

Dar nu, Văranul se dă de ceasul morții să se identifice cu cei care, săptămâna trecută, manifestau cerând o schimbare radicală a societății dominată de corupție, mediocritate și minciună. Citești și te crucești cât de proști ne pot crede unii, doar pentru că au ei bani...și tupeu maxim. "Am privit manifestațiile tinerilor care cereau ca România să se elibereze de presiuni politice, de șantaj, de ură, de incompetență, de amatorism, improvizație și corupție, și să redevină o societate sănătoasă și civilizată, capabilă să susțină o economie performantă. Împărtășesc de mulți ani aceste idealuri."

Andreea & Andrei Mois la Londra


Nicolae Geantă la Biserica Sfânta Treime Londra


Conferinţă pentru familii la Biserica Maranata Colentina București


Pastor Ilie Bledea – Repere spre o perspectivă teologică (Biblică) cu privire la tragedii (1)

Au trecut aproape două săptămâni, de când am fost zguduiți de tragedia din Clubul Colectiv, în noaptea de 30 octombrie. Reacțiile au fost pe măsura tragediei, în ce privește cantitatea lor, despre calitate e mai greu să facem aprecieri. S-au încercat și se încearcă tot felul de explicații, dar niciuna nu poate răspunde satisfăcător la problema morții celor 53 (până acum, 12 noiembrie, ora 10:20 AM).  Bisericile, prin liderii lor, și-au exprimat și ele punctul de vedere, mai devreme sau mai târziu. S-au dat comunicate, s-au ținut predici de tot felul, unele potrivite, altele extremiste, unele ipotetice. Sunt de apreciat Bisericile și Comunitățile Creștine care au ales să se implice activ în ajutorarea răniților și familiilor lor. Sunt de apreciat toți cei ce s-au rugat și se roagă pentru cei ce se zbat între viață și moarte și pentru familiile celor decedați. Sunt de nebăgat în seamă cei ce emit judecăți  nejustificate, nebazate. Unii scot câte un text biblic din context, și trag cu mitraliera în tinerii care au murit, că își merită soarta, doar erau „Sataniști”.

Consider că, în astfel de situații nu este cel mai potrivit să mergi la Scriptură și să găsești ceva ce să se potrivească, o situație similară cu ceea ce s-a întâmplat și să tragi imediat concluzii. Pot fi mai mult confuzii decât concluzii, într-un asemenea proces. Mulți creștini au alergat la Evanghelia după Luca 13:1-5, ca să constate că și în vremea Domnului Isus a fost ceva asemănător și Domnul Isus a spus un Ceva atunci, care se potrivește și acum. Cu siguranță, ceea ce a spus Domnul Isus atunci este potrivit și pentru ceea ce s-a întâmplat acum. Nu trebuie să judecăm pe cei ce au murit ca fiind mai păcătoși decât noi, ci trebuie să ne pocăim noi, ca nu cumva o tragedie să vină și peste noi și să ne găsească nepocăiți.

✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia Bagdas, India

Pace, dragi frați și surori!

  Mulțumim mult pentru rugăciuni! Domnul ne-a dat izbândă și săptămâna de învățătură a trecut cu brio alături de cei 9 studenți (în cele din urmă).
     Mulțumim Domnului că au fost reacții foarte pozitive. Unii dintre frații studenți au fost la instruiri de un an și nu au învățat așa de mult cât au învățat în această săptămână. Dăm slavă Domnului pentru fiecare student și fiecare lucru asimilat pentru slava Lui.
    Reacțiile au fost foarte bune și la mica sesiune de evanghelizare pentru copii. Slavă Domnului! Au spus că acum au prins ideea, însă au nevoie de mai mult. Per total, Domnul ne-a încurajat mult prin acești studenți smeriți și cu inimă să învețe. Printre ei se află și un bătrânel de 67 ani. M-a smerit acest frate mai în vârstă, care are dorința să învețe și nu doar atât, dar să vestească și altora Evanghelia. Avem de învățat de la asemenea frați și surori.
   Vă rugăm să continuați să mijlociți pentru noi. Rugați-vă pentru perioada de practică, în care vom vesti Cuvântul. Studenții au învățat printr-un frate care a fost misionar la Alege viața o metodă foarte la îndemână de a împărtăși Adevărul. Ne rugăm ca Domnul să fie cu ei.