După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 13 noiembrie 2015

Adevărul.ro: Cea mai mică Biblie din lume a fost prezentată la Timişoara

O inedită expziţie de Biblii a avut loc în muzeul din subsolul Catedralei Mitropolitane din Timişoara. Aici a putut fi admirată şi cea mai mică Biblie din lume.

Un inedit eveniment expoziţional s-a desfăşurat astăzi, la Muzeul Catedralei Mitropolitane. În cadrul Zilei Mondiale a Bibliei, au fost aduse în faţa timişorenilor exponate foarte perţioase. Vedetele expoziţiei au fost cea mai mică Biblie din lume şi Biblia zuluşilor din Africa de Sud.

    Cea mai mică Biblie nu poate fi citită cu ochiul liber, ci doar cu microscopului. Ea a fost primită de la o româncă, care lucrează la Muzeul Bibliei de la New York. Deocamdată este unicat în România.

   La expoziţie au fost şi câteva zeci de traduceri ale Cărţii Sfinte, printre care amintim de cea japoneză, arabă sau coreană.

  “Sfânta Scriptură sau Biblia constituie baza şi rădăcina comună a tuturor cultelor creştine, dincolo de diferenţele doctrinare, canonice, liturgice şi de tradiţii ale fiecăreia! La ora actuală, la nivel mondial se vorbesc 6.901 de limbi şi dialecte, iar 1.859 nu au nicio porţiune a Bibliei tradusă şi tipărită. Biblia este tradusă integral în 531 de limbi, iar Noul Testament e tradus în întregime în 1.329 de limbi. Porţiuni din Biblie sunt traduse în alte 1.023 limbi, iar 2.075 de proiecte  de traducere şi tipărire a Sfintei Scripturi sunt începute. În Europa se vorbesc 273 de limbi, în 58 de limbi  Biblia este tradusă integral, Noul Testament doar în 17 limbi, iar în 65 de limbi există traduse doar porţiuni din Biblie. Nu se cunosc a fi traduceri pentru 113 limbi, pentru 76 de limbi există proiecte active de traducere, iar pentru 43 de limbi, nu există niciun proiect de traducere”, a declarat Marius Cimpoae, profesor de limbă română la Colegiul “Ion Mincu”, organizatorul evenimentului. 

Citeste mai mult: www.adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.