duminică, 9 februarie 2020

Mike Pompeo a lansat Alianța pentru Libertate Religioasă. Prima conferință internațională va fi la Varșovia

Peste douăzeci de țări s-au alăturat Alianței pentru Libertate Religioasă, inițiată de administrația Trump.
Din păcate ROMÂNIA, cea care urmează la literă ordinele Germaniei și Franței (țari ce lipsesc din alianță) NU SE AFLĂ printre ele.
Pe 5 Februarie 2020 Secretarul de Stat al SUA , Mike Pompeo a lansat International Religious Freedom Alliance – IRF Alliance), „o alianță a unor parteneri care gândesc la fel, care prețuiesc și luptă împreună pt libertate religioasă pt fiecare om”, conform Forbes.
Această lansare vine după ce în 18 iulie 2019 la întâlnirea ministerială pentru promovarea libertăților religioase de la Washington D.C. acesta a anunțat noi inițiative in acest domeniu printre care și IRF “Alianța intenționează să aducă la o masă comună, reprezentanți de rang înalt ai guvernelor pt a discuta ce acțiuni să întreprindă țările lor pt a promova libertatea religioasă și a credinței și sa protejeze minoritățile religioase de pe glob”
La lansare Mike Pompeo a subliniat necesitatea din ce în ce mai mare a unui astfel de efort combinat, pentru a combate unele dintre cele mai grave acte de violență bazate pe religie sau credință, din ultimii ani, inclusiv „teroriști și extremiști violenți care vizează minoritățile religioase, indiferent dacă sunt populația Yazidi din Irak, hinduși din Pakistan, creștini din nord-estul Nigeriei sau musulmani din Birmania”, dar și„ ostilitatea Partidului Comunist Chinez față de toate religiile”.
26 de țari au aderat la aceasta alianță “IRF Alliance” printre care , Albania, Austria, Bosnia and Herzegovina, Brazilia, Bulgaria, Colombia, Croatia, Cehia, Estonia, Gambia, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Kosovo, Latonia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Senegal, Slovacia, Slovenia, Togo, Ucraina, Marea Britanie.

În timpul discursului de lansare a alianței , Mike Pompei a anunțat că Polonia va găzdui viitoarea conferință a Libertății Religioase va avea loc în perioada 14-16 iulie la Varșovia.

▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.