duminică, 9 februarie 2020

Maria Smicală a fost dusă într-un centru pentru adolescenți cu probleme neurologice și de sănătate mentală

Camelia Smicală a anunțat pe Facebook unde a fost dusă Maria Smicală: la centrul Attendo Wihtori din localitatea Savonlinna, situată la peste 360 de kilometri distanță de orașul Tampere, în care locuiește mama ei. Mama ei, deși are custodia fetei prin decizie judecătorească, nu a fost consultată cu privire la decizie.
Centrul este unul pentru adolescenți cu dizabilități severe și probleme mentale. Iată ce scrie pe site-ul lor:
„Attendo Wihtori oferă îngrijiri instituționale specializate pentru adolescenți cu vârste între 12 și 17 ani care au nevoie de plasament de reabilitare în perioade de criză. Ariile de expertiză ale Attendo Wihtori includ competență psihiatrică pentru copil și adolescent și asistență neuropsihiatrică și pentru dizabilități.”
Pagina de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei anunță că Mihai este închis în cu totul alt centru și comentează:
„Așadar, asistăm la un set de decizii și măsuri aplicate cu bună știință – indiferent de impactul devastator, cu urmări cel mai probabil pe viață asupra copiilor – toate gândite nu numai în contradicție cu nevoile, capacitățile și interesele lor, cât mai ales cu scopul evident de a asigura suspendarea relațiilor între frați și blocarea oricărei posibilități de reîntregire a familiei Smicală.”
Este evident că acest loc este unul în care copilei i se va aplica un „tratament de corecție” și va fi tratată ca toți ceilalți „pacienți”. Se va transforma și ea într-un „pacient” asemenea acestora?

▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.