După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 15 ianuarie 2020

Peter Costea 🔴 O Europă îndrăgostită de avort


Europa zilelor noastre și-a alipit inima de idolatria avortului. De o perspectivă nihilistă a vieții care iubește moartea mai mult decât viața, prezentul mai mult decât viitorul, animalele mai mult decât copiii.

O altă concluzie e practic imposibilă de tras când ne gândim că toate instituțiile seculare, în aproape toate țările europene, afirmă dreptul aproape absolut al ființelor născute să decidă, la nivel individual, nu colectiv, cine se naște, când, cine are șansa să vadă lumina zilei și dacă doar cu câteva minute înainte de naștere ființa umană care se străduiește să se alăture speciei homo sapiens, primește certificat de naștere ori de deces.
Asta este Europa zilelor noastre, la 70 de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948) și a Convenției Europene a Drepturilor Omului (1949).

Aceste gânduri inundă inevitabil mintea citind unele din cele mai șocante pentru conștiință știri. Peste o astfel de știre am dat ieri citind articolul Athens metro advertises anti-abortion campaign ("Metroul din Atena promovează reclame anti-avort") [Link: www.euractiv.com]

În prima săptămână din ianuarie, mișcarea pro-viață din Grecia, Movement in Favor of Life, a postat afișe în metroul din Atena cu imaginea ființei umane nenăscute și mesajul: "choose life" ("alege viața"). Imaginea copilului nenăscut e foarte similară cu cea pe care și eu am postat-o la mine pe Facebook cu câteva luni în urmă – [www.theguardian.com]

Forțele întunericului au lansat o campanie acerbă și agresivă împotriva reclamelor, pretinzând că avortul fiind un presupus drept al omului, cei care sunt împotriva avortului vor să ducă Grecia „înapoi în Evul Mediu”. Fraza asta cu Evul Mediu e în întregime lipsită de inteligență și o găsim repetata deseori ca o flașnetă și în România de cei care nu prețuiesc valorile fundamentale, creștine ori tradiționale.

Culmea, ministrul transporturilor din Grecia, Kostas Karamanlis, identificat în articol ca fiind „conservator”, a cerut ca reclamele să fie date jos imediat pentru că ele transmit un mesaj ilegal, ”împotriva unui drept absolut și indiscutabil care este garantat femeilor”, adică avortul ("against an absolutely guaranteed and indisputable right of women").

Câteva observații. Nici un drept nu este absolut. Dacă transformăm avortul într-un drept „absolut”, înseamnă ca el devine o idolatrie, nu doar a minții, ci și una colectivă a societății. În al doilea rând, afirmația lui Karamanlis e o minciună. Nici un tribunal internațional nu a decretat niciodată existența unui drept la avort. Nici măcar CEDO. Dacă avortul este permis, prin lege, asta nu înseamnă ca el este un drept al omului și în special unul absolut ori indisputabil.

În al treilea rând, nu îl recunosc pe Karamanlis ca făcând parte din familia conservatoare. Eu sunt conservator, prin creștere, educație, credință și convingere. A fi conservator înseamnă, în primul rând, a crede în dreptul natural (ius naturae), adică faptul că există o ordine naturală a lumii și a societății care impune credința în Dumnezeu, în familia și căsătoria naturală, în viață, inclusiv dreptul la viață al ființelor umane nenăscute și alte lucruri fundamentale ca acestea. Nimeni nu se poate autodefini ca fiind conservator dacă nu se identifică cu aceste valori fundamentale.

În consecință, Karamanlis și cei care nu recunosc un drept la viață pentru copiii nenăscuți, nu pot face parte din familia conservatoare.

Peter Costea


▲ ▲ ▲ TOPUL ZILEI al celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.