marți, 14 ianuarie 2020

Ministrul iranian de Interne recunoaște: creștinismul se răspândește în câteva părți din Iran

Ministrul iranian al Afacerilor Interne a recunosc public, în premieră, că religia cunoscută drept creștinism se răspândește pe teritoriul Iranului.
Iranwire.com informează că Mahmoud Alavi, ministrul de Interne al Republicii Islamice, ținea un discurs în fața câtorva lideri musulmani șiiți când a anunțat: „creștinismul se răspândește în câteva părți din Iran”.
În ceea ce pare a fi o încercare de a explica situația convertirilor, Alavi a spus: „Persoanele convertite sunt oameni obișnuiți, care se ocupă cu vânzarea de sandviciuri sau au slujbe asemănătoare”.
Ministrul de Interne le-a propus clericilor să înceteze cu ciorovăielile dintre ei.
Nu am avut de ales, așa că i-am chemat să îi întrebăm de ce se convertesc”, le-a menționat Alavi celor din grup. „Unii au spus că își doreau o religie care să le aducă pace. Le-am spus că islamul este religia frăției și a păcii. Ne-au răspuns: „Tot timpul îi vedem pe membrii clerului islamic și pe cei care predică vorbind unii împotriva altora. Dacă islamul este religia cordialității, atunci, înainte de orice altceva, trebuie să există cordialitate și pace între membrii clerului”.
Nu este treaba comunității serviciilor secrete să găsească cauzele acestor convertiri de la islam. Dar au au loc în fața ochilor noștri”, a adăugat el.

Iranul este cunoscut pentru persecuția crescândă asupra creștinilor. Republica Islamică ocupă locul al 9-lea pe lista celor mai mari prigonitori ai creștinilor, conform Open Doors USA. Creștinilor din Iran li se interzice să-și împărtășească credința cu necreștini. Prin urmare, slujbele bisericești în limba persană (limba națională a Iranului) sunt nepermise.
Sursa: CBN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.