După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 18 ianuarie 2019

Curtea de Apel din Marea Britanie a admis acțiunea în instanță contra interzicerii rugăciunilor și sprijinului pro-viață din jurul centrelor pentru avorturi

Curtea de Apel din Londra a admis acțiunea în instanță a activistei pro-viață, Alina Dulgheriu, contra hotărârii Consiliului local al burgului Ealing din Londra, care interzice rugăciunile și sprijinul pentru mamele aflate în criză de sarcină, în vecinătatea clinicii Marie Stopes Ealing, unde se practică avorturi.
Pe 23.04.2018 Consiliul local din Ealing a adoptat în unanimitate un Ordin de Protecție a Spațiilor Publice (OPSP), care instituie o zonă-tampon în fața spitalului Marie Stopes Ealing. Potrivit ordinului, sunt interzise orice manifestări de susținere sau condamnare a avortului, rugăciuni, distribuirea de literatură de sprijin și orice „interacțiune” cu clienții spitalului.
În mod normal, potrivit legii, OPSP sunt utilizate pentru reducerea tulburărilor liniștii publice de către persoane în stare de ebrietate, cerșetori sau proprietari iresponsabili de câini. Aciviștii pentru drepturile omului au contestat OPSP încă de la introducerea acestora în 2014, invocând faptul că ar putea fi utilizate pentru a interzice drepturile la libera exprimare și întrunire în spațiile publice. Decizia Consiliului local din Ealing de a interzice orice prezență pro-viață în apropierea Spitalului Marie Stopes a dovedit acest lucru.
Alina Dulgheriu este o mamă, care a fost ajutată de către un grup de susținere pro-viață din fața spitalului Marie Stopes. „Fetița mea trăiește astăzi datorită sprijinului efectiv, practic și emoțional, din partea unui grup din fața spitalului Marie Stopes. Voi continua acest apel pentru a fi siguri că femeile din Ealing și din întreaga țară nu vor fi private de acest sprijin vital”.
Primăvara trecută, după ce consiliul local a adoptat OPSP, Alina Dulgheriu a atacat decizia la Curtea Supremă. Deși tribunalul a admis că i-au fost afectate drepturile la libera exprimare, religie și adunare, OPSP a rămas în vigoare. Dulgheriu și grupul ei, „Be here for me”, au organizat o campanie de strângere de fonduri pentru un nou proces, în urma căreia au adunat peste 50.000 de lire sterline.
„Nu pot să-mi imaginez o societate, unde o simplă propunere de a ajuta o femeie, care poate ar dori să păstreze copilul, este considerată o infracțiune. Nu pot accepta ca femeilor să le fie refuzată șansa de a primi ajutor atunci când doresc să păstreze copilul”, a declarat Alina Dulgheriu.
Deși susținători fervenți ai industriei de avorturi din Marea Britanie au cerut ca OPSP să fie introduse în întreaga țară, unii activiști pro-avort protestează contra utilizării OPSP pentru suprimarea libertății.
Ministrul pentru afaceri interne, Sajid Javid, a declarat în septembrie anul trecut că nu vor fi impuse „zone-tampon” la nivel național în jurul clinicilor unde se efectuează avorturi, deoarece „măsura nu ar fi un răspuns proporțional” având în vedere realitățile activismului pro-viață din Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.