sâmbătă, 24 iunie 2017

✉ Scrisoare misionară: Gabriela şi Raja Rai, India: Rugați-vă pentru districtul Darjeeling!

Dragii noștri,

          Vă îndemnăm să vă rugați pentru districtul Darjeeling, cel în care locuim! În ultimele zile au avut loc multe violențe: mașini, stații de poliție și birouri de guvern arse, iar câțiva oameni au murit.

          Noi am reușit să ajungem acasă vineri seara, prin harul Domnului, deși nu lăsau să circule deloc mașini pe străzi. De sâmbătă, situația s-a înrăutățit, și chiar și în Sombaray, orașelul de lângă noi, au fost mașini arse. Și la noi în sat a fost ars biroul guvernului, care avea și un mic centru medical.

          Oamenii de aici vor independență față de statul West Bengal, și doresc să formeze propriul lor stat. Autoritățile nu sunt de acord pentru că ar avea mult de pierdut. Aceste lupte au loc de mulți ani dar anul acesta s-au agravat.


          Nu știm cât va mai fi grevă generală, din cauza căreia circulația este interzisă, iar magazinele, birourile, băncile și școlile sunt închise. Dacă greva va continua, Raja va trebui sa meargă pe jos câteva ore bune, să coboare muntele și să ajungă la granița districtului, de unde poate lua o mașină pentru a aduce cele necesare acasă. Ieri noaptea a fost o furtună puternică și am rămas fără electricitate, iar când va reveni, nu știm.

         
 Rugați-vă pentru pace în Darjeeling, dar și ca Domnul să ne pazească și să se îngrijească de nevoile noastre cât suntem aici!

          De asemenea, peste două săptămâni avem tren spre Bangalore și ne rugăm să se termine greva până atunci, ca să putem călători până în orașul de unde trebuie să luăm trenul.

 
Vă mulțumim că sunteți alături de noi în rugăciuni!
 
Cu dragoste în Domnul,
Gabriela, Raja și Baruch Rai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.