După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 9 mai 2017

„Evanghelia libertăţii” – comunismul fardat cu idei creştine

Multe evanghelii promit libertate, eliberare, dar numai una singură este cea adevărată: evanghelia libertăţii lui Hristos.

Nicușor Gliga
După cum este bine cunoscut, pe lângă cele patru evanghelii canonice, există multe altele necanonice, apocrife (vreo 30), atribuite apostolilor lui Hristos, amestec de adevăr şi neadevăr, care aruncă umbre, răstălmăcesc şi falsifică Adevărul până la a-L face de nerecunoscut. Şi Iuda ar fi scris o evanghelie… Toate aceste scrieri sunt de fapt capitole ale unei evanghelii fluviu, inspirate de tatăl minciunii, Satana. S-a găsit chiar şi un autor care să scrie o carte cu acest titlu, „Evanghelia după Satana”.
Cel mai nou capitol al acestei evanghelii este „evanghelia libertăţii”, originară din America Latină şi generată de ambianţa economică, politică, socială şi ideologică a acestei lumi.
Principalele idei ale teologiei libertăţii sunt:
  1. Opțiunea preferențială pentru săraci.
  2. Mântuirea creștină nu este posibilă fără libertatea politică, ideologică și socială, ca semne vizibile ale demnității omului.
  3. Spiritualitatea libertăţii necesită bărbaţi noi și femei noi întru Omul Nou Isus.
  4. Libertatea ca o conștientizare în faţa realităţii socio-economice latinoamericane și a necesităţii de a elimina exploatarea, lipsa de oportunități și nedreptățile acestei lumi.
  5. Situația actuală a majorității latinoamericanilor contrazice planul istoric al lui Dumnezeu și este rezultatul unui păcat social.
  6. Nu numai că sunt păcătoși, dar există şi victime ale păcatului care au nevoie de dreptate și de reparaţie.
  7. Metoda de studiu teologic este reflecţia pornind de la practică credinței vii, comunicate, mărturisite și celebrate într-o practică a libertăţii.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.