Multe evanghelii promit libertate, eliberare, dar numai una singură este cea adevărată: evanghelia libertăţii lui Hristos.
Nicușor Gliga
După cum este bine cunoscut, pe lângă cele patru evanghelii canonice, există multe altele necanonice, apocrife (vreo 30), atribuite apostolilor lui Hristos, amestec de adevăr şi neadevăr, care aruncă umbre, răstălmăcesc şi falsifică Adevărul până la a-L face de nerecunoscut. Şi Iuda ar fi scris o evanghelie… Toate aceste scrieri sunt de fapt capitole ale unei evanghelii fluviu, inspirate de tatăl minciunii, Satana. S-a găsit chiar şi un autor care să scrie o carte cu acest titlu, „Evanghelia după Satana”.
Cel mai nou capitol al acestei evanghelii este „evanghelia libertăţii”, originară din America Latină şi generată de ambianţa economică, politică, socială şi ideologică a acestei lumi.
- Opțiunea preferențială pentru săraci.
- Mântuirea creștină nu este posibilă fără libertatea politică, ideologică și socială, ca semne vizibile ale demnității omului.
- Spiritualitatea libertăţii necesită bărbaţi noi și femei noi întru Omul Nou Isus.
- Libertatea ca o conștientizare în faţa realităţii socio-economice latinoamericane și a necesităţii de a elimina exploatarea, lipsa de oportunități și nedreptățile acestei lumi.
- Situația actuală a majorității latinoamericanilor contrazice planul istoric al lui Dumnezeu și este rezultatul unui păcat social.
- Nu numai că sunt păcătoși, dar există şi victime ale păcatului care au nevoie de dreptate și de reparaţie.
- Metoda de studiu teologic este reflecţia pornind de la practică credinței vii, comunicate, mărturisite și celebrate într-o practică a libertăţii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.