miercuri, 10 mai 2017

Guvernatorul creștin al Jakartei, condamnat pentru blasfemie la adresa Coranului

Basuki Tjahaja Purnama a fost condamnat marți la doi ani de închisoare pentru blasfemie la adresa Coranului, într-un proces considerat un test pentru toleranța religioasă în Indonezia, țara cu cea mai numeroasă populație musulmană din lume, relatează AFP.

Salutată în fața tribunalului de musulmani conservatori, decizia survine după ce Parchetul ceruse o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.
Magistrații au considerat că Basuki Tjahaja Purnama „se face vinovat, cu probe, de blasfemie”', condamnându-l la doi ani de detenție.

De asemenea, s-a decis încarcerarea guvernatorului, care a pierdut alegerile în luna aprilie, dar al cărui mandat se va încheia în octombrie.

Purnama, supranumit Ahok, este primul guvernator nemusulman din ultima jumătate de secol al Jakartei și totodată primul provenit din minoritatea chineză.

Cunoscut pentru franchețea sa, Ahok a declarat în septembrie că interpretarea de către anumiți ulema (teologi musulmani) a unui verset din Coran, potrivit căruia un credincios musulman nu trebuie să aleagă decât un conducător musulman, este eronată, provocând astfel un val de contestare în Indonezia, țară în care aproape 90% din locuitori sunt musulmani.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.