După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Alin Jivan – Jurnal din Uganda

Astazi, am trait una dintre cele mai frumoase experiente. Am redescoperit bucuria pe care am pierdut-o atunci cand mi-am concentrat atentia doar asupra mea si asupra nevoilor mele.
Sunt in Africa si sa nu credeti ca am gasit o mina de aur sau diamante, ci o multime de copii orfani (in jur de 600 ) si mai multe persoane cu dizabilitati care au cantat cu multa pasiune si bucurie.

Emil Bartoş la Chişinău

În premieră, pastorul Emil Bartoş vine la Chişinău. Motivul acestei vizite sunt o serie de evenimente pentru dezvoltarea şi creşterea spirituală a creştinilor din cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste.
Primul eveniment de pe agenda fratelui Emil Bartoş este Conferinţa de Apologetică cu tema: “Predicarea Evangheliei în context ortodox”, găzduită în perioada 23-24 octombrie de Biserica “Sfânta Treime” din Chişinău. Pentru mai multe detalii daţi CLICK AICI.
Duminică, 25 octombrie, la serviciul de dimineaţă va sluji la Biserica “Speranţa”, iar seara la Biserica “Betel” din Chişinău.
De luni, până vineri, fratele Emil Bartoş va sluji studenţii Universităţii “Divitia Gratiae”.
Marţi, 27 octombrie, ora 18:00 vă invităm la seara de tineret a Biericii “Isus Salvatorul” din Chişinău, pe str. Sfântul Ilie 41.
Vineri, 30 octombrie, ora 18:00 întâlnire specială pentru pastori la Biserica “Speranţa” din Chişinău cu tema: “Autonomia Bisericii locale”.
Duminică, 01 noiembrie dimineaţa la Biserica “Emanuel” din Bălţi, pe str. Puşkin 77, ora 10:00. Duminică seara la Biserica Baptistă din Cricova.
Emil BARTOȘ este conferențiar universitar în Universitatea din București, România. A obținut o licență în inginerie de la Universitatea Politehnică din Timișoara, România, o licență în teologie și un doctorat în teologie de la Universitatea din Țara Galilor, Marea Britanie.
Teza lui de doctorat a avut ca temă “Conceptul de îndumnezeire în teologia ortodoxă răsăriteană”. Predă cursuri de teologie la nivel de licență, masterat și doctorat în domeniul teologiei istorice și dogmatice, în diferite școli din România și străinătate. Interesul lui pentru cercetare se concentrează pe relația dintre doctrine și principalele mărturisiri de credință creștine din istoria Bisericii, probleme teologice contemporane, teologie comparată, apologetică și conexiunile dintre sociologie și teologie.

Ieremia Rusu la Biserica Izbânda București



Duminică, 25 octombrie 2015
de la ora 18:00 
se desfășoară un serviciu special 
de proclamare a Evangheliei 
Invitat: Ieremia Rusu

Ziua Recunoştinţei la Biserica Baptistă Betel Tulcea


Ziua Mulţumirii la Biserica Betesda Bistriţa


Duminica, de la ora 10, vom sarbatori "ZIUA MULTUMIRII."

"Cum voi răsplăti Domnului toate binefacerile Lui faţă de mine? Voi înălţa paharul izbăvirilor şi voi chema Numele Domnului" - Psalmul116:12-13

Ce vom face?
- Ne vom INCHINA Domnului, multumindu-i pentru ceea ce a facut in viata noastra;
- Vom avea ocazia sa MARTURISIM in mod personal modul in care Dumnezeu a lucrat in viata noastra;
- Vom INVATA din Cuvantul lui Dumnezeu despre multumire. Titlul mesajului "DINCOLO DE MULTUMIRE" - Tica Buhai;
- Vom lua PRANZUL impreuna, bucurandu-ne de partasie unii cu altii.

Va asteptam cu toata dragostea impreuna cu prietenii, colegii, vecinii sa ne bucuram impreuna!

Fiti binecuvantati!

Adevărul.ro: Un lider religios cere demisia lui Oprea, „generalul care nu poate merge nici la cârciumă fără coloana oficială”


Liderul creştinilor baptişti din Comunitatea Timişoara, Samy Tuţac, a reacţionat dur la tăcerea vicepremierului Oprea, pe tema accidentului în urma căruia un poliţist care însoţea coloana oficială a vicepremierului a căzut cu maşina într-o groapă şi a murit. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Tuţac a făcut apel şi la Klaus Iohannis, cerându-i preşedintelui să ia atitudine.

Pastorul Samy Tuţac, preşedintele Comunităţii Baptiste Timişoara, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care solicită demisia vicepremierului Gabriel Oprea, „generalul care nu poate merge nici la cârciumă fără coloană oficială”. În acelaşi mesaj, Tuţac face o comparaţie cu premierul Olandei, care merge la serviciu pe bicicletă, însoţit doar de şeful său de cabinet. De asemenea, pastorul, care în repetate rânduri i-a chemat pe credincioşi să se roage pentru preşedintele Klaus Iohannis, face apel de această dată la preşedinte pentru a reacţiona cerând „nemţeşte sau milităreşte” demisia vicepremierului Oprea.


Citeste mai mult: adev.ro/nwq1dq

Vezi şi:

☞ Opinia liberă: Samy Tuțac – Guvernanții ne sfidează pentru că le permitem să ne sfideze...

☞ Opinia liberă: Samy Tuțac – Guvernanții ne sfidează pentru că le permitem să ne sfideze...

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Interesant, premierul Olandei, Mark Rutte, poate merge la servici cu bicicleta, însoțit doar de șeful de cabinet, tot pe bicicletă. Vicepremierul României, generalul Oprea, nu poate merge nici la cârciumă fără coloană oficială...chiar și cu prețul vieții unui tânăr agent de poliție. Ce face acum domnul vicepremier al României? Face ce știu ei, guvernanții noștri, mai bine, adică ne sfidează. Chiar dacă există și oameni de bună calitate între guvernanții noștri, aceștia nu reușesc deocamdată decât să fie stingheri.

Aerul general prin Parlament, Guvern și alte instituții locale sau naționale, este îmbibat cu incompetență, iresponsabilitate, chiul, corupție, zid împotriva justiției, ipocrizie și multă, multă sfidare. A noastră desigur. Iar noi, ce facem cu această realitate de care ne plângem tot timpul, pe seama căreia punem mare parte din dezastrul acestei țări? În afară de a ne enerva, în afară de a ne plânge, suntem dispusi să facem ceva?

Ei sunt așa cum sunt pentru că noi suntem așa cum suntem. Adică suntem pasivi, iar cinismul și sfidarea lor mizează tocmai pe pasivitatea noastră. Suntem sfidați pentru că permitem să fim sfidați, dar dacă noi vom avea curajul să-i confruntăm și să le spunem "nu vă este îngăduit", nu-și vor mai permite sa ne sfideze.

Domnule Președinte Iohannis, așteptăm să ieșiți public și să-i transmite-ți domnului general, doar un singur cuvânt, așa nemțește...sau mă rog, militărește: DEMISIA!

Samy Tuțac

Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Baptistă Speranţa Moneasa


Sărbătoarea Recunoştinţei la Biserica Baptistă Providenţa Tulca


Terry Mortenson şi Andy McIntosh la Biserica Sf. Ilie Suceava


Credo TV: Interviu cu Stacy Walker şi Cornel Olar

Silviu Cornea la Biserica Izvorul Vieţii Reşiţa


✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei, Peru


 Iubiţi prieteni,
 
       Vă scriu pe fugă câteva rânduri în numele Amaliei, pentru că vreau să vă informez pe scurt despre starea ei. Calculatorul nostru nu vrea să se mai conecteze la internet (mergeam în oraş la un internet şi cei de acolo îmi permiteau să mă conectez cu laptopul meu) şi parcă lucrul acesta vine tocmai în momentul în care avem cea mai mare nevoie să ţinem legătura cu voi ca să ne rugăm împreună, unii pentru alţii, şi să ne purtăm împreună poverile. Dar, cine ştie, Dumnezeu trebuie să scoată şi ceva bun din toate acestea, chiar dacă acum nu vedem cum şi nu înţelegem în ce fel. Acum vă scriu acest e‑mail din biroul pastorului de la biserică.
 
   Vă suntem extrem de recunoscători pentru rugăciunile înălţate pentru noi şi, pe această cale, vreau să mulţumesc tuturor celor care, pe lângă rugăciuni, v-aţi luat din timpul vostru ca să ne şi scrieţi. Apreciem tare mult.
 
        Mulţumim din inimă şi celor care ne-aţi întrebat de tratament şi v-aţi oferit să îl cumpăraţi şi să ni-l trimiteţi. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre şi ni l-au trimis din Lima, de la Ministerul de Sănătate (cei de aici, de la dispensar, au făcut demersurile necesare). E un antibiotic care nu se vinde în farmacii, deoarece este extrem de puternic şi, cum boala aceasta e extrem de rară, nu e un tratament comercial. Doctorii de aici ne-au spus că de ani de zile nu s-au mai confruntat cu cazuri de brucelosis până anul acesta, iar Amalia e al 5-lea caz pe 2015 în Atalaya.
 

Florin Ianovici – Discurs rostit în Parlamentul României cu prilejul ediției jubiliare a Grupului Ecumenic de Rugăciune

Ioan 17:21 "Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.''
Unitatea nu este doar un subiect de dezbatere, ci mai ales o rugăciune. În condițiile actuale ale societății contemporane, de continuă fărămițare și amenințări teroriste, de cruzimi și samavolnicii fără de seamăn, avem nevoie de rugăciune.
Domnul Isus Hristos mai întâi de toate s-a rugat pentru unitate. Rugăciunea duce la unitate pentru că doar Dumnezeu poate ajuta România și poporul român. Dumnezeu ne poate oferi protecție, pace și tot El poate binecuvânta țara cu belșug de păine.
Apoi, rugăciunea este o cântărire de sine, un moment al adevărului personal, al smeririi noastre, căci rugăciunea este o evaluare a greutății spirituale care ne face mai îngăduitori cu semenii noștrii. Oamenii care nu se roagă se sălbăticesc, devin mândri și intoleranți cu semenii.
Unitatea presupune înțelegerea următoarelor aspecte:
1. Unitatea se fundamentează pe relație. Luca 10:27 "El a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” "
a. Mai întăi este vorba de relația cu Dumnezeu.
Relația cu Dumnezeu este una de cămăruță, de părtășie intimă cu Dumnezeu, nu este o paradă și o afișare ostentativă care de regulă ne îndepărtează unii de alții și face din noi demagogi.
b. Mai apoi este vorba de relația cu semenii.
Ceea ce trebuie însă văzut este modul cum se materializează credința, modul cum se manifestă și anume în fapta de dragoste față de aproapele. Desigur că nici astăzi nu suntem departe de întrebarea: Luca 10:29 "Dar el, care voia să se îndreptăţească, a zis lui Isus: „Şi cine este aproapele meu?” " Hristos însă prin pilda samariteanului mută accentul de la: cine e vrednic să fie aproapele meu, la cine dă dovadă că e aproapele semenului: Luca 10:36 "Care dintre aceştia trei ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari?” "Luca 10:37 "„Cel ce şi-a făcut milă cu el”, a răspuns învăţătorul Legii. „Du-te de fă şi tu la fel”, i-a zis Isus. "
Iată frumusețea lui Hristos: iubește pe ceilalți la fel de îngăduitor ca pe tine! Față de noi suntem toleranți, ne îngăduim slăbiciunile, le argumentăm cu însuflețire dar pe alții îi catolgăm cu asprime și le refuzăm orice fel de circumstanțe.
Disprețul și tratarea cu superioritate a aproapelui, condiționarea care fură demnitatea sunt teme majore ale timpului nostru.
Iată o ilustrație plină de semnificație: un om sărac a bătut la ușa unui om bogat. Acesta a ieșit și l-a întrebat ce vrea. Săracul a răspuns că vrea de mâncare. Bogatul l-a măsurat din priviri și i-a spus: vino la ușa din spate. Acolo i-a oferit o sacoșă cu măncare dar, mai întâi, i-a cerut să rostească după el următoarele cuvinte: Tatăl nostru care ești în ceruri… Săracul a răspuns: Tatăl lui care ești în ceruri… Supărat omul bogat i-a spus: nu e bine. Spune: Tatăl nostru care ești în ceruri, nu Tatăl lui care ești în ceruri… Omul sărac l-a privit în ochi și a rostit: dacă era Tatăl nostru, mă primeai la ușa din față…!
Când disprețuiești nu poți fi în unitate pentru că tu ești mai presus de semenul tău.
Hristos a vindecat 10 leproși printre care unul era samaritean, adică un fel de paria. Între smariteni și iudeii nu era nicio legătură. Care este înțelesul acestui pasaj? Durerea ne aduce împreună și binele ne separă. Mila nu are confesiune, dar are pe Hristos în ea. Lacrimile nu au religie, dar dragostea care le șterge poartă numele de Hristos: Galateni 5:6 "Căci, în Isus Hristos, nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur n-au vreun preţ, ci credinţa care lucrează prin dragoste. "
Femeia de origine siro feninciană care striga către Măntuitorul Isus a fost alungată de ucenici, dar insistența ei și deplina smerenie au făcut din ea o biruitoare. Credința trebuie să aibă smerenie. Fără a ne recunoaște slăbiciunile nu putem avea tăria unității.
Globalizarea a șters granițele, dar nu ne-a adus mai aproape unul de altul.
Toleranța ca un concept modern este legată de numele filosofului John Locke. Ea apare pe la sfărșitul sec al 17-lea pe fondul persecuției, al fragmentării religioase, al prigonirii. Este trist că termenul de toleranța s-a născut din pricina intoleranței religioase. Toleranța presupune acceptarea celuilalt dar în lipsa dialogului este o amputare a spiritului. Avem un consens al tăcerii, dar nu al dialogului. Lipsește dialectica: Efeseni 5:19 "Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. "
2. Unitatea nu se face cu prețul relativizării adevărului, ci pentru înalțarea adevărului.