sâmbătă, 24 octombrie 2015

☞ Opinia liberă: Samy Tuțac – Guvernanții ne sfidează pentru că le permitem să ne sfideze...

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Interesant, premierul Olandei, Mark Rutte, poate merge la servici cu bicicleta, însoțit doar de șeful de cabinet, tot pe bicicletă. Vicepremierul României, generalul Oprea, nu poate merge nici la cârciumă fără coloană oficială...chiar și cu prețul vieții unui tânăr agent de poliție. Ce face acum domnul vicepremier al României? Face ce știu ei, guvernanții noștri, mai bine, adică ne sfidează. Chiar dacă există și oameni de bună calitate între guvernanții noștri, aceștia nu reușesc deocamdată decât să fie stingheri.

Aerul general prin Parlament, Guvern și alte instituții locale sau naționale, este îmbibat cu incompetență, iresponsabilitate, chiul, corupție, zid împotriva justiției, ipocrizie și multă, multă sfidare. A noastră desigur. Iar noi, ce facem cu această realitate de care ne plângem tot timpul, pe seama căreia punem mare parte din dezastrul acestei țări? În afară de a ne enerva, în afară de a ne plânge, suntem dispusi să facem ceva?

Ei sunt așa cum sunt pentru că noi suntem așa cum suntem. Adică suntem pasivi, iar cinismul și sfidarea lor mizează tocmai pe pasivitatea noastră. Suntem sfidați pentru că permitem să fim sfidați, dar dacă noi vom avea curajul să-i confruntăm și să le spunem "nu vă este îngăduit", nu-și vor mai permite sa ne sfideze.

Domnule Președinte Iohannis, așteptăm să ieșiți public și să-i transmite-ți domnului general, doar un singur cuvânt, așa nemțește...sau mă rog, militărește: DEMISIA!

Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.