După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 17 august 2020

Florin Ianovici 🔴 Pe drumul Damascului

 

Uneori este un eveniment, alteori este o perioadă în care faci lucruri care te lasă pe tine fără răspuns. Sunt părinți care se văd falimentari. Sunt soți care si-au pierdut capul sau oameni care trăiesc în certuri istovitoare. Asaltați de patimi, înconjurați de ispite, ajungem uneori să înfăptuim lucruri pe care nu credeam vreodată că le vom face.

Azi, Adam si Eva erau fericiți, în locul perfect, iar a doua zi totul era distrus, de nerecunoscut. Șarpele cel vechi a otrăvit sufletul, iar apoi omul a otrăvit tot ce era în jurul lui. Poate si tu te uiți la ruinele fumegânde si nu înțelegi cum de ai ajuns într-o asemenea fundătură.

Cuprins de frică, îți vine să fugi de tot si de toate. De ce această frică? De la sentimentul de vinovăție care te cuprinde ca o mlaștină. Vinovăția amestecată cu teama este cocteilul Molotov al diavolului cu care ne aruncă viețile în aer.

Cum tratăm noi vinovăția?

O anesteziem.
Cu o sticlă de băutură. Cu un ceas de necurăție la computer. Cu o aventură prin locuri ascunse. Si pentru câteva momente vinovăția amorțește si face loc plăcerii care ne dă iluzia fericirii. Dar după ce se termină efectul anestezicului, durerea reapare parcă si mai puternică.

O negăm.
Născocim tot felul de povesti. Naștem o minciună cu care ne acoperim urmele. Începem să credem în ea. Refuzăm să acceptăm că am greșit. Prelungim minciuna cu altă minciună si le potrivim mereu ca să fim crezuți.

O minimalizăm.
A fost doar un moment de rătăcire, o eroare de judecată, un val care ne-a luat pentru o clipă. Alteori o justificăm folosind tot felul de pretexte: o copilărie nefericită, o soție, indiferentă, o profesie apăsătoare, o sărăcie prelungită.

O îngropăm.
Ne refugiem în muncă, ne umplem agenda de activități doar că să fugim de acele momente în care sunt obligați să dăm ochi cu noi înșine. Alteori o compensăm cu tot felul de fapte bune. Dăruim săracilor, facem voluntariat într-o încercare disperată de a echilibra cântarul cu liste întregi de planuri, de propuneri, de activități super spirituale.

O proiectăm.
Alții sunt de vină. Din cauza bisericii slabe, a predicilor neinspirate, ale răutății colegilor, de aceea suntem slabi, de aceea nu putem să fim buni.

Vinovăția nerezolvată distruge tot. Cel ce trăiește sub apăsarea vinovăției, încărcat de frică, va fugi tot timpul apăsat de neliniște, refugiat în negare, prefăcându-se tot timpul. Fuga acesta te va epuiza complet, te va transforma într-un om nefericit, obosit, plin de mânie si neodihnă.

Acceptă că nu tu deții rezolvarea, acceptă că nu tu ai soluția, ci Dumnezeu. Știi de ce parbrizul e mai mare decât oglinda retrovizoare? Pentru că Dumnezeu îți spune astăzi să lași trecutul în urmă si să te uiți înainte prin harul lui Dumnezeu. Apostolul Pavel spunea să facem un sigur lucru: să uităm ce este în urmă si să ne aruncăm spre ce este înainte.

Apostolul Pavel a fost părtaș la uciderea creștinilor. Mâinile lui erau pătate cu sângele martirilor chiar dacă avea diplome religioase pe pereți. Era chinuitoare amintirea nelegiuirilor lui, dar el nu a negat păcatul, nu a compensat vinovăția, nu a minimalizat-o, nu a încercat să o îngroape prin proiecte caritabile sau promisiuni super spirituale, ci a îngenuncheat în praful drumului spre Damasc si a primit harul iertării.

Păcatul tău este mare, dar harul Lui este si mai mare.
Trecutul tău este plin de întuneric, dar viitorul cu El este plin de lumină.
Hristos a venit să ridice păcatele lumii. Nu le mai ține ascunse, ci ieși la lumină si dă-i voie să te curățească.
Poți începând de zi să spui împreună cu mine: ,,păcatele mele?
Le-a luat Isus.”

Ajută-ne, Hristoase!

Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.