După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 9 iulie 2020

Peste o mie de lideri religioși americani i-au solicitat președintelui Donald Trump să renunțe la reluarea execuțiilor federale


Peste o mie de lideri religioși americani i-au solicitat președintelui Donald Trump să renunțe la reluarea execuțiilor federale, programată săptămâna viitoare după 17 ani de întrerupere, potrivit AFP.

„În timp ce țara noastră se luptă cu pandemia de Covid-19, cu o criză economică și cu un rasism sistematic în sistemul de justiție, trebuie să ne concentrăm pe protejarea vieții, nu pe eliminarea ei”, se arată în declarația semnată de lideri religioși de confesiuni diferite.
Printre aceștia se numără episcopii catolici, în conformitate cu refuzul Bisericii Catolice de a accepta pedeapsă capitală, dar și evanghelici, care sunt mai împărțiți în această privință.
„În calitate de pastor evanghelic, inima îmi este frântă când văd că țara mea își dorește să-și omoare cetățenii din nou, după ce am avut deja atât de multe decese în ultimele luni”, a declarat Carlos Malavé, directorul executiv al organizației creștine Biserici Împreună.
Guvernul lui Donald Trump a decis în urmă cu aproape un an să revină la practica execuțiilor federale, ultima dintre ele datând din 2003.
Departamentul Justiției a adoptat un nou protocol de injecție letală și a programat cinci execuții care vor avea loc într-o închisoare federală din Indiana. Ele vizează persoane condamnate „pentru că au ucis, și uneori torturat și violat, membrii cei mai vulnerabili ai societății: copii sau persoane în vârstă”, se arată în comunicat.
Pedeapsa cu moartea este legală în Statele Unite dar mai multe state au declarat-o ilegală sau au pronunțat moratorii.
La nivel federal, după ridicarea unui moratoriu în 1988, doar trei persoane condamnate la moarte au fost executate, ultima în 2003.
Tribunalele federale pronunță rareori pedepse capitale și doar circa 60 de persoane se află pe culoarele morții în închisori federale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.