După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 4 iulie 2020

Joe Biden: Susțin avortul ,,în orice circumstanță"

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale, Joe Biden, și-a afirmat susținerea avortului „în orice situație”. În urma deciziei Curții Supreme de a stabili o lege în Louisiana cerând precauții medicale de bază în caz de complicații la avort, el a spus: „Republicanii din conducerea statului nu se vor opri de la nimic pentru a scăpa de Roe - și trebuie să fim la fel de puternici în apărarea noastră. ”

Potrivit fostului vicepreședinte, republicanii „încearcă să facă apel cu privire la aceste legi la Curtea Supremă în speranța că judecătorii lui Trump vor vota pentru a răsturna Roe v. Wade. E greșit. Este dăunător. Și trebuie să-l oprim. ” Biden nu a lămurit de ce a face legi care sunt apoi contestate la Curtea Supremă ar fi „dăunător”.

El a promis că va „codifica Roe v. Wade” în calitate de președinte, adăugând: „Departamentul meu de Justiție va face tot ce îi stă în puteri pentru a opri tăvălugul de legi ale statului care încalcă atât de flagrant dreptul de a alege, protejat și constituțional, al unei femei.”

Cu toate acestea, Constituția nu menționează deloc avortul. Roe v. Wade a legalizat efectiv avortul în Statele Unite în 1973, referindu-se la un pretins drept la viață privată, care nu este menționat în mod explicit în Constituție.

Vorbind direct despre decizia Curții Supreme de luni în cazul Louisiana, Biden a spus: „Drepturile de îngrijire a sănătății femeilor au fost atacate, deoarece statele din țară au adoptat legi extreme care restricționează dreptul constituțional al femeilor la alegere în orice circumstanță. Astăzi, Curtea Supremă a Statelor Unite a reafirmat că statele nu pot pune în aplicare legi care împovărează în mod nejustificat dreptul femeilor de a lua propriile decizii de îngrijire a sănătății cu medicul lor. "

În timp ce Biden pare să se teamă de judecătorii Curții Supreme nominalizați de președintele Donald Trump, nu este clar dacă aceștia ar răsturna efectiv Roe v. Wade.

Comentatorul conservator și expert în Curtea Supremă Daniel Horowitz a argumentat: „Cazul din Louisiana în fața Curții Supreme, June Medical Services LLC v. Russo, demonstrează de fapt că judecătorii numiți de republicani, în afară de Clarence Thomas și poate unul de altul, nu vor răsturna nici măcar extinderi recente ale drepturilor avortului, „cu atât mai puțin fundamentul Roe și [Planned Parenthood v.] Casey.”

"Problema este că nu avem patru voturi pentru a răsturna pe Roe", a explicat el. „Numai Thomas a afirmat din nou că Roe este un mit complet. Nici un alt judecător nu s-a alăturat dezacordului său. Toți au scris dizidențe concentrându-se asupra modului în care nu ar trebui să existe nici o poziție în acest caz.

Horowitz a pus sub semnul întrebării fiabilitatea judecătorului Brett Kavanaugh, care a fost confirmată de Senatul controlat de republicani în 2018.

În ceea ce privește cazul avortului din Louisiana, Kavanaugh „s-a concentrat asupra modului în care nu era chiar clar că medicii din caz ar fi fost refuzați să admițând privilegii dacă ar fi solicitat acest lucru. Gorsuch și Kavanagh s-au alăturat dezacordului lui Alito care sugerează că acest caz ar trebui retrimis și judecat printr-un standard diferit, mai degrabă decât dezacordul lui Thomas care sugerează că acest întreg caz ar trebui eliminat - împreună cu fiecare caz prevăzut pentru un drept la omor. "

„Nu este vorba despre faptul că acești judecători greșesc”, a clarificat Horowitz, „dar încă o dată refuză să își arate cărțile. Nici nu este clar cât de mulți dintre ei, în afară de Alito și poate Gorsuch, l-ar răsturna pe Hellerstadt în principiu fără aceste lucruri tehnice, cu atât mai puțin Roe. Nu știm cum va vota Kavanagh într-un caz similar, mai ales având în vedere obsesia sa cu precedentul. ”

Între timp, Joe Biden este pe deplin de acord cu agenda avortului. În timpul unui eveniment virtual al primăriei din aprilie, cu fostul secretar de stat Hillary Clinton, Biden s-a concentrat pe impactul pandemiei coronavirusului asupra femeilor.

„În sfârșit, trebuie să ne asigurăm că femeile au acces la toate serviciile de sănătate în timpul acestei crize”, a spus el, adăugând că „avortul este un serviciu esențial de îngrijire a sănătății.”

Biden susține că este un catolic practicant, chiar dacă Biserica Catolică învață că avortul este greșit în orice circumstanță După ce un preot american a urmat legea canonică, refuzând să-i dea euharistia anul trecut, Biden a spus că Papa „mă împărtășește”, încercând să încadreze poziția sa asupra avortului ca ceva cu care nici măcar Papa nu are o problemă.

Planul propus de Biden pentru îngrijirea sănătății ar încorpora avortul la cerere în lege, finanțat de contribuabil.

Biden a indicat în trecut în repetate rânduri că ar „codifica” Roe v. Wade în legea de stat; ar abroga amendamentul Hyde care restricționează finanțarea publică directă a majorității avorturilor; ar forța statele să accepte finanțarea Medicare pentru Planned Parenthood; inversarea politicii orașului Mexico, care împiedică fondurile federale de la sprijinirea avortului în străinătate; și îndrumarea Departamentul de Justiție să „facă tot ce este în puterea sa” pentru a bloca legile pro-viață ale statului, inclusiv cerințele de notificare parentală, legile cu ultrasunete și perioadele de așteptare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.