După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 15 iunie 2020

Robert J. Tamasy 🔴 LUPTÂND ÎMPOTRIVA FRICII DE NECUNOSCUT, CONCENTRÂNDU-NE PE CUNOSCUT

Cu ani în urmă, în timpul războiului din Orientul Mijlociu, discutând despre provocări în luarea deciziilor am descris factorii variabili  implicați ca fiind „cunoscute știute, necunoscute știute și necunoscute neștiute”. Cei mai mulți dintre noi nu vom fi nevoiți niciodată să deținem o astfel de responsabilitate, dar având în vedere necunoscutele de pe piața muncii – chiar și atunci când nu ne aflăm în mijlocul unei pandemii globale, lucrurile necunoscute pot cântări greu pe umerii noștri.
Când am pășit în anul 2020, unul dintre „cunoscutele știute era faptul că în multe părți ale lumii economia era înfloritoare. Bazându-ne pe ceea ce experimentam, puteam anticipa faptul că piața muncii va avea parte de vremuri prospere. Printre lucrurile “necunoscute știute” era faptul că putea avea loc un eveniment major care să schimbe brusc climatul economiei. Toată lumea știa că acest lucru era posibil, dar nimeni nu știa cu siguranță care putea fi acel lucru. La începerea noului an cel mai mare lucru „necunoscut neștiut, a fost bineînțeles apariția COVID 19, un virus incredibil de agresiv, care s-a răspândit din China și a produs o pandemie globală.
Tendința noastră este de a lăsa lucrurile necunoscute știute și necunoscute neștiute să ne copleșească și să ne umple de frică și îngrijorare. Totuși există și o alternativă. Putem alege să ne concentrăm pe lucrurile „cunoscute – pe acele lucruri în care ne putem încrede și de care putem depinde. Problema este că, în vremuri tulburi precum cele pe care le-am experimentat recent, există doar câteva cunoscute pe care ne putem concentra cu încredere.
Acesta este cazul credinței – încrederea neclintită și  încredințarea puternică pe care  o avem în Dumnezeul Bibliei –  care ne poate susține. Corrie ten Boom, cea care împreună cu familia ei din Olanda a ajutat mulți evrei să scape de naziști în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, a scris despre acest lucru. Ea a spus următoarele:  Niciodată să nu vă fie frică să dedicați un viitor necunoscut  unui Dumnezeu cunoscut!”
Ca ucenici ai lui Isus Hristos găsim în Cuvântul lui Dumnezeu sute de promisiuni, principii și asigurări pe care le avem de la Dumnezeu și care se pot aplica direct atât pe piața muncii cât și în alte domenii ale vieții. Aici sunt câteva dintre ele, și vă încurajez să căutați mai multe în Scriptură:
Știm că Dumnezeu are un scop precis pentru viețile noastre. Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde... Mă veți căuta și mă veți găsi dacă mă veți căuta cu toată inima” (Ieremia 29:11, 13).
Știm că Dumnezeu folosește necazurile de care avem parte în beneficiul nostru De altă parte știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:28).
Știm că Dumnezeu nu este distant, El este accesibil. „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4: 15-16) „În El (Hristos) avem , prin credința în El, slobozenia și apropierea de Dumnezeu cu încredere” (Efeseni 3:12).
Știm că Dumnezeu ne aude rugăciunile și ne oferă răspuns.” Îndrăzneala pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Și dacă știm că ne ascultă, orice i-am cere, știm că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut” (1 Ioan 5: 14-15).

Reflecții/ Întrebări pentru discuții

1.Care sunt „cunoscutele știute” pe care puteți să vă bazați zilnic  și în care puteți avea încredere pe măsură ce vă urmați vocația și  viața de zi cu zi?

2. Care sunt „ necunoscutele  știute” care vă provoacă îngrijorare? Dar  „necunoscutele neștiute care v-ar putea provoca nopți albe?

3. De ce pentru mulți dintre noi necunoscutele vieții sunt atât de problematice? Pot ele să ne provoace stres – uneori inutil – atunci când ne concentrăm asupra unor lucruri peste controlul nostru?

4. În vremuri grele,  „cunoscutele știute” pe care le găsim în Biblie vă aduc pace și alinare ? De ce  da? De ce nu?  Care vi se par cele mai importante surse de siguranță din Scriptură?
NOTA: Pentru o aprofundare a subiectului puteți lua în considerare următoarele pasaje biblice:
Isaia 40:31, 41:10; Ieremia 33:3; Ioan 3:16; 2 Corinteni 5:21; Filipeni 4:6-9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.