După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 16 iunie 2020

Peter Costea 🔴 Antisemitismul – o formă de rasism secularist


Secularismul e rasist. În primul rând pentru că e marxist. Împarte oamenii în categorii, în loc să-i unească. Pe unii îi declară buni și pe alții răi, dând de înțeles că cei din urmă sunt și indezirabili și că nu au loc în cetate. În profunzimea lui, secularismul practică un rasism iremediabil.

Sâmbătă am promis în transmisiunea mea live pe facebook că săptămâna asta voi discuta subiectul antisemitismului ca o formă de rasism.

Antisemitismul este o formă de rasism. E o „valoare” a secularismului european încurajat și justificat de stânga politică a Europei seculare și de fanaticii seculariști. România și, în general, țările est-europene, au fost acuzate aspru de către occidentali, vreme de secole, de antisemitism. Dar, ca de obicei, elita politică și intelectuală a Occidentului vede paiul din ochiul aproapelui, dar nu bârna din propriul ochi.

Evidența privind antisemitismul în Occident, însă, s-a acumulat și a devenit atât de masiva în ultimii ani, încât subiectul nu mai poate fi ignorat. Mai lamentabil, însă, este că elita intelectuală și politica de stânga justifică antisemitismul contemporan.

Antisemitismul a devenit politica oficială în Scandinavia, mai ales în Suedia, iar în Marea Britanie și-a găsit un loc confortabil în Partidul Laburist, iar dincolo de Atlantic, în Partidul Democrat din Statele Unite.

E jenant de adus la cunoștință în aceste zile, dar, din nefericire, majoritatea politicienilor democrați de culoare din Statele Unite sunt antisemiți, fac frecvent declarații antisemite, chiar virulente, se asociază public cu antisemitul Farrakhan din Chicago, fără, însă, ca mass-media americană să-i critice ori să-i tragă la răspundere.

Dimpotrivă, comentatorii de stânga atribuie antisemitismul liderilor de culoare din Statele Unite populației albe, care zic ei, „a abandonat” și „marginalizat” populația de culoare a Americii. Nu o data ori sporadic, ci frecvent intelectualii și politicienii radicalizați ai comunității de culoare din America se referă la evreii Americii în mod derogatoriu ca „White Jews”, adică „evreii albi”.

Înainte ca Obama să devină Președinte, s-a pozat cu virulentul antisemit musulman de culoare Farrakhan din Chicago. Mass-media americană nu a discutat subiectul, nici nu a publicat pozele până după expirarea mandatului lui prezidențial.

E suficient doar să citești titlurile unor articole din marile publicații occidentale, fără a lectura articolele în sine, să-ți dai seama de panica justificată a evreilor privind ascensiunea antisemitismului în Occident.

În ianuarie 2018, Alexandre Aciman a publicat un comentariu în New York Times Can a Jew Love France? („Poate un evreu să iubească Franța?”), iar un alt articol cu un titlu la fel de îngrijorător a fost publicat în 2015 de Jeffrey Goldberg, ai cărui bunici au trăit la Leova (Basarabia), în The Atlantic, cu titlul Is it Time for the Jews to Leave Europe"? („E vremea ca evreii să plece din Europa?”)

[Articolul www.theatlantic.com]

Chiar dacă nu e timpul ca evreii să părăsească Europa, unde au locuit de peste 2000 de ani, îngrijorarea lor e justificată. Antisemitismul occidental e virulent. Libertatea evreilor de a-și practica tradițiile, ritualurile și credința este îngrădită tot mai mult. Nu în Europa de Est, cea „iliberală”, cum ne califică intelectualii occidentali, ci în Europa Occidentală, cea care se crede fără reproș.

Tribunale din Germania, de exemplu, au emis decizii care interzic circumcizia băieților evrei după regula talmudică, iar în Olanda și Franța evreilor li se interzice să sacrifice animale în conformitate cu legea iudaică. Asta, se spune, pentru a proteja „drepturile animalelor”.

Ceea ce nu ar trebui chiar să ne surprindă. Seculariștii cred că descind din animale și drepturile presupușilor lor strămoși biologici par a fi mai importante pentru ei decât drepturile religioase ale celor care cred că sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.