După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 17 iunie 2020

Pagina de istorie: Războiul Baptiștilor sau cum a abolit Marea Britanie sclavia

În anul 1833, Parlamentul britanic punea capăt unei situații inacceptabile. Parlamentarii de la Londra aboleau sclavia din cea mai mare parte a Imperiului Britanic. Decizia venea în urma ororilor care au urmat unei răscoale a sclavilor din Jamaica, rămasă în istorie sub numele de Războiul Baptiștilor.
În secolul al XVIII-lea, sclavia era o situație considerată normală în cele mai multe dintre imperiile coloniale. Ea era fundamentată de rasiști pe așa-zisa superioritate a omului alb. În fapt, ea avea motive economice, legate de exploatarea pământului pe continentul american.
Dincolo de Oceanul Atlantic, populația indigenă fusese decimată de bolile aduse de europeni. În locul amerindienilor uciși, au fost aduși sclavi negri. Sclavia a fost posibilă cu ajutorul unor șefi locali din Africa Neagră, care și-au clădit bunăstarea pe nefericirea zecilor de mii de oameni răpiți din satele lor și trimiși peste ocean.
Continuarea pe www.rfi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.