După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 17 iunie 2020

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

2 Petru 1:3-11
Pace,
În primul rând, ideea Raiului nu este de origine omenească. Ea stă pe temelia solidă a Cuvântului lui Dumnezeu (v.4a). Atât timp cât stăm aproape de Cuvântul lui Dumnezeu, putem vedea poarta Raiului invitându-ne să intrăm.
În al doilea rând, în Rai nu se merge cu haine murdare. Săpun și apă se găsesc în Cuvântul lui Dumnezeu. Ni se dau picioarele credinței ca să fugim de stricăciunea din lume prin pofte (v.4b). Aceasta înseamnă că spre Rai se merge pe calea pocăinței.
În al treilea rând, Raiul nu este numai un nume. Raiul este realitatea prezenței lui Dumnezeu împreună cu oamenii. De aceea Dumnezeu nu este încântat ca noi să avem numai ‘numele’ de creștini, ca noi să trăim cum ne place nouă, nu cum Îi place lui Dumnezeu. Trebuie să facem tot efortul de a uni credința cu ascultarea (v.5). Este nevoie de toată străduința noastra pentru că Satan va încerca tot ce îi stă în putință ca noi să fim neascultători de Cuvantul lui Dumnezeu.
În al patrulea rând, Raiul este locul iubirii sfinte și veșnice. De aceea pe poarta Raiului este scris dragoste. Și oricine trăiește în dragoste Îl cunoaște pe Dumnezeu. Nu este de ajuns să cunoști un aspect al dragostei lui Dumnezeu. Avem nevoie să experimentăm toate aspectele dragostei sfinte: ascultarea, înfrânarea, răbdarea și altele (v.5b-8).
În ultimul rând, chemarea catre cer este universală, adică pentru toți păcătoșii. Pentru ca un păcătos să se califice pentru cer, trebuie ca El să fie de acord cu alegerea lui Dumnezeu dinainte de crearea lumii. Această alegere se referă la Domnul Isus. Această chemare și alegere prin Domnul Isus poata fi întărită sau slăbită prin viețile noastre (v.10). O întărim dacă decidem să trăim în Domnul Isus și pentru Domnul Isus.  O slăbim sau neutralizăm dacă Îl ignorăm pe Domnul Isus și voia Lui în deciziile vieții noastre.
Vrem să vă împărtășim și dumneavoastră câteva motive de mulțumire pe cărarea către cer:
1. Săptămâna aceasta am putut începe construirea casei noastre pe terenul oferit de socri. Vor fi două case simple fără etaj față-în-față, una pentru baieți și alta pentru fete. Săptămâna aceasta am început lucrarea numai la fundația casei băieților.
2. Dumnezeu ne-a dat câteva zile fără ploaie ca să putem lucra.
3. Am putut găsi patru zidari cu experiență din sat.
4. Tinerii bisericii Harvest conduși de cumnatul nostru Amardeep ne-au dat o mână bună de ajutor cărând nisip și pietriș cu spatele la terenul nostru care este cam la un km de drumul principal.
5. Am putut împărți niște Noi Testamente săptămâna aceasta: unul în Hindi și șase în limba sadri.
6. Înaintez cu studiul biblic prin Evanghelia dupa Ioan în trei limbi.
7. Părtășia noastră de casă de trei ori pe zi continuă.
8. Îi putem învăța pe copii folosind cărțile de la scoală șase zile pe săptămână.
9. Avem Masa Domnului în fiecare săptămână împreună cu câțiva credincioși din biserica Harvest în casa în care stăm acum (casa cumnatului meu Udeep).
Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi cerceteze pe cei care au luat Testamentele.
2. Rugați-vă ca să putem obține banii care au rămas în contul fratelui Doru dupa expirarea cardului lui.
3. Rugați-vă pentru lucrarea Duhului Sfânt în inimile copiilor prin Cuvântul lui Dumnezeu pe care îl aud în fiecare zi.
4. Să învăț tot mai bine limba nepali.
5. Să fim o buna mărturie pentru copii, rude, sat și alți credincioși.
6. Ocrotirea lui Dumnezeu în condițiile în care pandemia se răspândește tot mai mult în India.
Tată, ajută-mă să fiu găsit în Domnul Isus în toate momentele vieții mele, având neprihănirea Domnului Isus, murind împreună cu El față de păcat și trăind pentru slava Ta. Amin.
Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.