După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 10 ianuarie 2020

Peter Costea 🔴 Traficul de ființe umane – o afacere globală de 150 de miliarde de dolari


În urmă cu 11 ani, luna ianuarie a fost declarată National Slavery and Human Trafficking Prevention Month, adică luna Prevenirii traficului de ființe umane și a sclaviei moderne. Este important să cunoaștem dimensiunile acestei plăgi care s-a extins în toată lumea și care afectează în mod direct și România.

Aproximativ 25 de milioane de ființe umane trăiesc într-o „sclavie modernă”, majoritatea dintre ele tineri, care sunt traficați și folosiți pentru relații sexuale ilicite. La nivel global, această industrie generează 150 de miliarde de dolari, o sumă enormă. Majoritatea victimelor sunt femei și tinere. Există însă și excepții care implică în mod special pedofilii.
Studiile care sunt publicate periodic indică o relație directă între prostituție și traficul de ființe umane pentru sex.

Tinerele sunt recrutate prin mediul online, în special în chat rooms, reclame și promisiunile unor venituri enorme, venituri care de obicei nu se materializează. Reclamele și chat rooms sunt în special disponibile în mediul universitar, cum e cazul și în României. Nu de puține ori am fost informat de tinere îngrijorate de aceste fenomene că tinerele din România sunt ademenite prin chat rooms în marile campusuri universitare ale țării.

Studiile arată că vârsta medie la care fetele sunt ademenite în mediul prostituției e de 14 ani, iar vârsta traficanților între 18 și 34 de ani.

Privind subiectul de azi, atenția mi-a fost atrasă de un articol neobișnuit publicat de ziarul britanic Telegraph pe 4 ianuarie, care descrie atrocitățile gherilei comuniste din Columbia din ultimii 50 de ani și care implică traficul de tinere pentru prostituției.


Fete de 14-16 ani au fost pur și simplu răpite de comuniști de la casele lor și duse în junglă, unde au fost forțate să întrețină relații sexuale cu insurgenții. Periodic, tinerele rămâneau însărcinate și erau forțate să avorteze. Condițiile în care avortul era făcut erau deplorabile și neigienice.

Autoritățile au emis un Raport în 2016, conform căruia 214 de tinere au fost răpite de la casele lor de comuniști, duse în junglă, abuzate sexual, violate, forțate să avorteze ori sterilizate. Au existat și cazuri de tinere însărcinate care au fost ucise pentru că nu au vrut să-și avorteze copiii nenăscuți.

Autoritățile estimează că 2.3 milioane de tineri din Columbia au fost abuzați, traficați ori uciși de comuniști în cei mai bine de 50 de ani de război civil din Columbia. Recent, a fost instituit un Tribunal special care judecă crimele împotriva umanității comise de comuniști și acordă despăgubiri tinerilor și tinerelor care au supraviețuit abuzurilor.

Peter Costea

▲ ▲ ▲ TOPUL ZILEI al celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.