După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 23 ianuarie 2020

Peter Costea 🔴 Colapsul californian despre care nu scrie nimeni


Cei mai în vârstă vă amintiți probabil de șlagărele la modă în anii 70 „California dreamin …” sau „California Gold”. California a captivat atenția americanilor, iar apoi a restului lumii, odată cu descoperirea zăcămintelor de aur pe la mijlocul Secolului XIX.

Captivarea continuă până azi. Populația Californiei a crescut vertiginos, California fiind statul cu cea mai numeroasă populație a Americii. Economia statului e, de asemenea, enormă, cu o producție anuală de 3 trilioane de dolari. Dacă ar fi un stat separat, California ar fi între primele zece (10) puteri economice ale lumii.

California, însă, suferă de un cancer despre care nu vorbește nimeni. Nu mă refer la cancerul moral pe care îl cunoaște toată lumea. Dau peste tot mai multe titluri și articole care compară California zilelor noastre cu o țară a Lumii a Treia (a Third World country). [Link: www.thefederalist.com]

În ultimii 10-15 ani, California a devenit un stat cu un singur partid, a one-party state. Republicanii și, în general, conservatorii, sunt pe cale de dispariție în California, unde democrații dețin toate funcțiile publice majore la nivel de stat, iar populația conservatoare migrează în alte state. În locul ei, vin imigranții ilegali din America Latină.

Anul trecut, California a pierdut 40.000 de locuitori, la fel ca și celelalte state „social-democrate” americane, în speță New York, Illinois și Noua Anglie.

„Refugiații” aceștia migrează spre sudul SUA, destinațiile lor preferabile fiind Texas, Florida și Carolina de Nord. Recensământul populației din America care se va ține în acest an preconizează că New York și California vor pierde câte un delegat în Congres, Texasul conservator va adăuga 3, iar Florida, încă un stat conservator, 2.

Infracționalitatea a crescut enorm în California, la fel ca taxele și prețurile la case. Veniturile nu au ținut pasul cu creșterea prețurilor și a taxelor și oamenii sunt nevoiți să migreze în alte state. Oamenii străzii / the homeless / au ajuns la 150.000, un număr fără precedent în istoria Californiei, locurile lor preferate fiind zonele centrale / downtown / ale marilor metropole, San Francisco și Los Angeles.

Mirosul de urină și excrementele domină spațiul public. Din această cauză, în ultimii ani un număr în creștere de organizații civice nu mai organizează convenții în San Francisco. E jenant, spun localnicii, să inviți demnitari străini la conferințe în metropolele Californiei și să dea peste oamenii străzii, miros de urină, seringile drogaților ori excremente la fiecare pas.

Consumul de droguri e în creștere, dezincriminarea folosirii drogurilor și chiar a traficului de droguri ușoare, devine tot mai pronunțată, iar natalitatea scade vertiginos de la an la an. California se transformă, într-un fel, într-un red-district de tip Amsterdam la proporții de stat.

Companiile prestigioase părăsesc California din aceste motive. Silicon Valley a încetat să se extindă în California, iar noile tech firms și-au găsit o nouă destinație în Austin, Texas, o suburbie a orașului deja fiind numită Silicon Hills.

Îndrăznesc să spun că vedem în California anului 2020 o fereastră deschisă spre viitor.

E posibil să vedem în California lui 2020 viitorul Europei, al Asiei ori chiar al societății globale? Nu e exclus.
Peter Costea




▲ ▲ ▲ TOPUL ZILEI al celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.