După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 6 august 2019

Peter Costea 🔴 Domnul Iohannis Președinte? Un NU hotărât!


Continuu săptămâna aceasta comentariile privind alegerile prezidențiale. Săptămâna trecută spuneam un NU categoric privind candidatura dnei Dăncilă și a dlui Barna la prezidențiale. Astăzi discut motivele pentru care eu nu îl voi vota pe dl Iohannis și recomand să nu fie votat de niciun creștin care e serios privind valorile creștine.

Opoziția mea la adresa dlui Iohannis e bine cunoscută, nu e recentă și o repet mereu. A început în 2006, când Alianța Familiilor din România a obținut peste 20.000 de semnături din partea cetățenilor din Sibiu pentru revizuirea Articolului 48 și am solicitat primăriei din Sibiu să ne valideze semnăturile. Pe vremea aceea dl Iohannis era primar al Sibiului. Primăria a anulat aproximativ 7.000 de semnături, numărul total de semnături pe județ fiind redus de la aproximativ 24.000 la 17.000. În acest context, județul Sibiu nu s-a calificat pentru referendumul pentru familie și căsătorie din 2007.

Am cerut o explicație din partea primăriei Sibiu și în mod direct dlui Iohannis, pentru reducerea drastică a numărului semnăturilor. Solicitarea noastră era validă, exprima o cerință constituțională a cetățenilor și trebuia să fie onorată cu un răspuns. Nici dl Iohannis, nici primăria nu au răspuns.

Am observat la dl Iohannis o obstinație anti-valori care periodic se exprimă prin afirmații și acțiuni concrete. În primul rând, sunt afirmațiile lui la adresa noastră, a mișcării pro-familie, numindu-ne „fanatici religioși”. A făcut-o o dată și credeam că a fost o scăpare. Dar am greșit. A făcut din nou aceeași afirmație în primăvară, în contextul alegerilor europarlamentare. Afirmații de genul acesta sunt incompatibile cu funcția lui de Președinte al României.

Pe de altă parte, dl Iohannis s-a dovedit a fi un simpatizant al mișcării LGBT din România, un promotor al „valorilor europene” în detrimentul valorilor creștine.

În plus, pe perioada dezbaterilor privind referendumul pentru Articolul 48 din 2016-2018, dl Iohannis și-a exercitat prerogavitele constituționale împotriva noastră. PNL, USR și dl Iohannis au făcut recursuri fără rost, fără ca nici măcar unul dintre ele să fie validat de către Curtea Constituțională. Dl Iohannis a căutat să ne pună bețe în roate, în așa măsură încât chiar și Curtea Constituțională l-a atenționat, în mod politicos, să înceteze cu recursurile.

Anul acesta dl Iohannis și-a exercitat prerogativele constituționale tot în mod negândit. Sfidător la adresa amendamentului 48, el a venit în ajutorul USR-ului, organizând 2 referendumuri constituționale pe 26 mai, concomitent cu alegerile europarlamentare. Acțiunea lui a cauzat confuzie, cozi lungi la circumscripțiile electorale și declarații de genul „referendumul a trecut”. Dar nu a trecut. Deoarece Curtea Constituțională a anulat amendamentul amnistiilor, ceva ce dl Ioahnnis trebuia să știe dinainte că se va întâmpla.

Putem, deci, spune și noi ca dl Iohannis, că a risipit fondurile publice, ținând un referendum fără rost, care a fost invalidat. E curios că de data asta nu propunea, așa cum a făcut-o în 2018 referitor la referendumul nostru, că banii pentru referendumul cetățenesc ar trebui folosiți pentru alte obiective (spitale, de exemplu) și nu pentru referendum.

Pozițiile mele privindu-l pe dl Iohannis sunt strict legate de pozițiile lui, declarate, privind valorile, și nu de altceva. Anticipez că dacă dl Iohannis va primi al doilea mandat, el va continua să promoveze cu și mai multă agresivitate anti-creștinismul, secularismul radical si anti-valorile în România.


Nu îl voi vota pe dl Iohannis și recomand tuturor creștinilor din România să nu-l voteze. Doar adoptând poziții de acest gen vom putea fi luați în serios, iar agenda și interesele noastre luate în seamă.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.