După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 27 august 2019

Peter Costea 🔴 Darwinismul e mort, Creștinismul e viu!


Începe școala în două săptămâni și copiii noștri vor începe din nou să învețe despre tot felul de teorii, unele dintre ele mai mult ori mai puțin folositoare, mai mult sau mai puțin adevărate ori mai mult sau mai puțin toxice. E la moda în întreaga lume ca în școli copiii să fie îndoctrinați în una dintre teoriile încă influente, printre care Darwinismul.

Sub comunism toți copiii au învățat, și erau forțați să declare, că nu există Dumnezeu și că Darwinismul explică de ce nu există Dumnezeu. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult după 1989 și până în prezent când, dacă afirmi în cercurile intelectuale că Darwinismul e o teorie falsă, ești privind asemenea unui om îngust la minte.

De-a lungul anilor am scris și publicat multe materiale privind falsitatea Darwinismului, iar în 2018 am publicat, prin intermediul rețelelor AFR, cinci (5) comentarii lungi privind falsitatea Darwinismului și a evoluționismului. De fapt, am făcut o recenzie mai aprofundată a cărții lui AN Wilson, publicată anul trecut, cu titlul Victorian Mythmaker: Darwin and the Theory of Evolution.

Recent am dat peste un alt comentariu, foarte bine documentat, care dovedește din nou că teoria evoluționistă și întreaga gândire darwinistă sunt falsități și că, de fapt, Darwinismul este mort.

Comentariul, publicat pe 1 mai de David Gelernter în publicația americană Claremont Review, e intitulat Giving up Darwin („M-am debarasat de Darwin”). Gelertner nu este un om de știință, ci profesor de filosofie la Yale University, un profesor inteligent care vreme de decenii nu a pus la îndoială autoritatea morală și integritatea științifică a evoluționismului. În ultimii zece ani, însă, a început să pună la îndoiala evoluționismul, citind cărți și materiale științifice care dovedeau că din punct de vedere științific evoluționismul nu este o teorie plauzibilă.

Ceea ce, în final, l-a dus la punctul în care a exclamat „giving up Darwin”, adică „m-am lăsat de Darwinism”.

Vă ofer un link al articolului lui Gelertner www.claremont.org/crb/article/giving-up-darwin/ și vă încurajez să-l citiți cu atenție și să vă familiarizați cu argumentele lui.

Comentariul lui Gelertner este o recenzie mai lungă a trei (3) cărți care, în opinia autorului, au pus capac sicriului Darwinismului. Cea mai importantă și influentă dintre ele e cartea lui Stephen Meyer, publicată în 2013 și intitulată Darwin’s Doubt („Îndoiala lui Darwin”). Meyer e texan, a muncit ca geofizist la Dallas, iar apoi a făcut studii în filosofia științei la Cambridge University de unde a obținut un doctorat. În prezent, Meyer este directorul principal la Discovery Institute din Seattle, un institut care respinge Darwinismul și propune inteligent designul și Creaționismul ca teorii plauzibile privind originea vieții.

Gelertner afirmă că Meyer „disassembles the theory of evolution piece by piece” („demontează teoria evoluției bucată cu bucată”). E cea mai importantă și influentă carte privind subiectul care a fost scrisă în ultima generație de oameni. Meritul lui Meyer, spune Gelertner, e că a spus cu voce tare ceea ce darwiniștii șușotesc între ei de mai multe decenii: în lumina noilor descoperiri științifice, în special microbiologia, e imposibil ca viața să fi apărut pe planeta noastră așa cum a încercat să explice Darwin.

Curios, Dawkins, britanicul anti-creștin și ateu, tace și el. Ultimul atac împotriva teismului l-a făcut în 2006, când a publicat The God Delusion. Probabil își dă și el seama că teoriile lui au fost deja aruncate în mormântul ideilor false care au apărut și dispărut peste noapte de-a lungul secolelor.
Când încă era în viață, Darwin a recunoscut că fosilele disponibile la vremea lui nu puteau explica în întregime teoria lui, dar anticipa că în timp fosilele necesare maturizării teoriei lui vor fi descoperite. Dar nu au fost. Gelertner, de fapt, dă exemple de presupuse descoperiri ale paleontologilor care au fost dovedite a fi falsități. În concluzie, zice Gelertner, „the ever expanding fossil archives don’t look good for Darwin” („fosilele care se descoperă în numar tot mai mare nu-l ajută pe Darwin să-și dovedească teoria”)

Bilogia moleculară, însă, este cel mai mare obstacol pentru Darwin. Gelertner explică în detalii de ce este așa, dintre care e important și ușor să reținem un astfel de detaliu. În tot universul există doar 1.080 de atomi, dar pentru a dovedi veridicitatea Darwinismului și a evoluționismul am avea nevoie de 10.195 de atomi! În consecință, Gelertner spune „neo-Darwinism is, sa far, a dead loss” („neo-darwinismul e, în prezent, un cadavru mort / o mortăciune”)

E ca și când, adaugă Gelertner, am încerca să compunem Aria lui Mozart (care are 3 pagini de note muzicale) aruncând în aer și la voia întâmplării cele 8 note muzicale. Poți să le tot arunci pentru că, practic vorbind, niciodată nu vor cădea notele muzicale în ordinea compusă de Mozart. Ordinea lor trebuie gândită. Programată. De aceea, Mozart este un „compozitor”, „un creator” al unei piese muzicale. În consecință, trebuie să existe un Creator care a planificat, măsurat, testat și creat produsele finale pe care le vedem noi azi: viață în toate formele ei.

Darwin a căutat să explice originea speciilor, adică a vieții. Titlul cărții lui, The Origin of Species, a încercat să facă lucrul acesta. Ironic, tot știința a dovedit că evoluționismul e un mit și că ceea ce vedem în jurul nostru nu ar putea exista în absența unui Creator. Vă recomand să citiți Coloseni 1: 15-25.
Darwin și teoria lui evoluționista, Darwinismul, sunt morți, dar Hristos și Creștinismul sunt vii!


Copiii noștri nu au nevoie de îndoctrinare în evoluționism și darwinism. E vremea ca darwinismul să fie pus pe raft, undeva în muzeul ideilor care au revoluționat și transformat lumea (în sens negativ), dar care ulterior au fost dovedite a fi false.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.