După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 20 august 2019

Cea mai mică Biblie din lume

Universitatea din Tel-Aviv și o companie ce produce bijuterii s-au asociat pentru a insera cele 929 de capitole și psalmi ai Bibliei într-un microcip care este la rândul lui încastrat într-un pandativ.

Este vorba de o colaborare între Centrul de Nanoștiințe al Universității din Tel-Aviv și producătorul de bijuterii Tanaor.
Potrivit lui Yuval Kupitz, responsabil cu parteneriatele internaționale ale Centrului, „această colaborare a fost cu totul specială”.
„Nanotehnologia este în general utilizată în alte domenii, cum ar fi senzorii inteligenți, medicamente, aparatură medicală, electronică și optică. Ne-am asociat însă și cu o firmă care fabrică produse de consum. Aceasta este o oportunitate excelentă de a intra într-un sector tradițional care își crește valoarea prin inovație”, a declarat Kupitz, citat de Times of Israel.

Sfânta Scriptură pe un nano-cip

Nanotehnologia permite reducerea unei cantități enorme de informații la dimensiuni minuscule. De altfel, această tehnologie a fost recent utilizată în cazul sondei spațiale israeliene Bereshit, o multitudine de informații despre Israel fiind gravate pe un cip și trimise pe Lună.
La fel, cercetătorii Universității din Tel-Aviv au concentrat cele 929 capitole ale Vechiului Testament pe un cip unic. Pentru aceasta, ei au folosit o tehnologie bazată pe fasciculul de ioni iar realizarea acestui „cip biblic” a necesitat șapte etape distincte, între care expunerea la ultraviolete și până la metalizarea finală.
Copiile sunt apoi tăiate în foaia de silicon folosind un ferăstrău de diamant pentru a face cipuri individuale. În cele din urmă, fiecare cip este încorporat într-o bijuterie. Măriți de 100 de ori și citiți
Cercetătorii efectuează teste de asigurare a calității și folosesc metode de scanare sofisticate pentru a asigura autenticitatea produsului final. Nanocipul este atât de mic și literele atât de minuscule încât această Biblie poate fi citită numai cu ajutorul microscoapelor profesionale capabile să mărească de o sută de ori, disponibile în principal în laboratoarele universităților și muzeelor.
Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.