Tot săptămâna trecută a parvenit știrea că în 2030, 10% din populația Chinei va fi creștină, adică în jur de 150 de milioane de ființe umane. În cifre, asta înseamnă o masă de creștini care depășește întreaga populație a Franței și Germaniei la un loc. Creșterea aceasta e uimitoare, considerând că în 1949, când Mao a impus comunismul în China, erau cel mult 1 milion de creștini. Concluzia: unde Dumnezeu nu e agreat, se găsesc alte locuri pe planetă unde este.
Dar știrea care m-a frapat cel mai mult a fost un articol conform căruia la ora actuală, în Algeria, cea mai mare țară arabă ca populație, numărul creștinilor a ajuns la aproximativ 500.000. E un număr extraordinar, având în vedere că acum 10 ani, în 2008, în Algeria erau doar 10.000 de creștini. Creșterea aceasta e uimitoare: [Detalii:
www.christianpost.com]
Algeria e 95% musulmană. De la 10.000 în 2008, numărul creștinilor în Algeria a ajuns la 380.000 în 2015 și se estimează ca numărul lor ar fi ajuns azi la o jumătate de milion. Și asta în ciuda persecuției la care sunt supuși creștinii, agresiunilor din familie și societate, dar mai ales legile împotriva „prozelitismului” din Algeria. O cauză majoră pentru extinderea creștinismului e atribuită televiziunii creștine care e captată prin satelit.
Conform unei alte opinii, numărul creștinilor în Algeria ar fi de 600.000. Majoritatea celor convertiți locuiesc în partea de nord a Algeriei. Numărul celor care se convertesc la creștinism e masiv, între 60 și 100 la fiecare botez.
Știri la fel de încurajatoare parvin și din Iran, unde în 1978, când s-a declanșat Revoluția Islamică, erau doar 500 de creștini. Se presupune că azi, în Iran, sunt aproximativ 1 milion de creștini.
O ultimă știre bună pe care doresc să vi-o împărtășesc parvine din presa seculară din SUA. Se simte o reînvigorare a Bisericii Catolice in SUA. În ultimii 10 ani tot mai multe tinere americane devin călugărițe. Numărul călugărițelor catolice din Americă a încetat să mai scadă și a început să crească.
Autorul articolului caută să înțeleagă cauza și se întreabă dacă nu cumva începem să vedem pe orizont prăbușirea revoluției sexuale care ne asaltează de jumătate de secol.
Peter Costea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.