După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 22 februarie 2019

Biserica Metodistă Unită aproape de destrămare. Membrii sunt divizaţi în privinţa comunităţii LGBT...


Biserica Metodistă Unită, a doua mare confesiune protestantă din America, se întruneşte pe 23 februarie la o Conferinţă Generală de trei zile pentru a decide dacă se va rupe datorită viziunilor divergente asupra căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi hirotonisirii persoanelor homosexuale.

Spre deosebire de alte confesiuni protestante de pe tărâm american, precum bisericile Episcopală şi Prezbiteriană, care au îmbrăţişat practici tolerante faţă de persoane homosexuale, biserica metodistă respectă încă o linie tradiţională, interzicându-le. În ultima vreme s-au înmulţit însă actele de sfidare din partea preoţilor metodişti liberali pro-LGBT, iar discuţiile despre o posibilă fracturare a ordinului s-au intensificat, relatează Associated Press.

La Conferinţa Generală de la St. Louis, 864 de delegaţi vor dezbate în privinţa a 3 planuri pentru viitorul bisericii. Unii lideri metodişti au declarat că se aşteaptă la un val de plecări din biserică indiferent de planul adoptat, unul dintre ei, profesor la Seminarul Teologic Unit din Dayton, Ohio precizând că niciun plan nu-i va opri pe unii membri să părăsească ordinul.

Formată în 1968 printr-o fuziune, Biserica Metodistă Unită are aproximativ 12.6 milioane de membri în întreaga lume, aproape 7 milioane dintre aceştia doar în Statele Unite. Aceasta este a doua ca mărime între confesiunile protestante din America, fiind depăşită doar de Convenţia Baptistă Sudică.   

Biserica metodistă interzice căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi oficierea slujbelor de către preoţi homosexuali. Însă interdicţia nu se aplică constant, tot mai mulţi preoţi arătându-se sfidători – unii dintre ei oficiind căsătorii între persoane de acelaşi sex, iar alţii vorbind de orientarea lor sexuală chiar din amvon.    

În anumite cazuri biserica a depus acuzaţii împotriva preoţilor care au încălcat interdicţiile, însă Consiliul Juridic al Bisericii Metodiste a votat contra impunerii unor sancţiuni efective.   La baza conflictului se află o politică oficială a confesiunii datând din 1972, care prevede că „practicarea homosexualităţii este incompatibilă cu învăţăturile creştine.”  

 „Planul O Singură Biserică”

Citeste mai mult: adev.ro/pn9csh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.