După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Vlad Schlezak 🔴 Homosexualitatea e factor de risc pentru sinucidere

În urmă cu un an de zile am citit un articol pe care personal îl consider remarcabil, primul probabil în această direcție, pe care l-am tradus și l-am trimis unor pastori din România ca să poate argumenta predicile în acest sens. Oamenii și creștinii trebuie să fie informați corect!
Conform jurnalului de psihiatrie britanic (BJPSYCH), una din cele mai respectate reviste ștințifice de psihiatrie,  care nu are nici o legătură cu Biblia, ci este o publicație științifică de referință în psihiatrie, homosexualitatea este un factor de risc pentru sinucidere („Orientarea sexuală și comportamentul suicidar la tineri”, Nick Meader, Melissa Chan, BJPSYCH, 2017). Este un articol care arată clar un fenomen pe care eu l-am observat la unii din pacienții mei in ultimii ani. Evident articolul este corect politic și nu vorbește deloc de partea spirituală. Autorii spun că tinerii LGBT se consideră a avea un risc mai ridicat de comportament suicidar comparativ cu tinerii heterosexuali. Un studiu din Anglia a tinerilor LGBT a găsit 58% tentative sau planuri suicidare. Tinerii LGB raportează 78% șanse mai mari de a experimenta boala psihică (tulburare mintală) comună comparativ cu heterosexualii și este mai probabil ca să fie implicați în comportamente de risc precum comportamente sexuale riscante, fumat, uz ilegal de droguri.
Printre factorii ce au avut impact asupra sentimentelor suicidare au fost: discriminare pe baza orietarii sau identitati sexuale, norme sociale despre gen si sexualitate care i-au facut sa se rușineze, inabilitatea de a vorbi despre stresul lor, automutilare/ autovătămare, orientare sexuală sau identitate de gen. Pe lângă acestea au fost și alți factori precum probleme de sănătate fizică și mintală, dificultăți financiare și doliu.
O metanaliză (un studiu statisc de amploare) din 2011 a găsit că orientarea sexuală a fost asociată cu o mai mare suicidalitate. Bazat pe 8 studii (de cohortă)orientarea sexuală de tip LGB a fost asociată cu șanse de două ori mai mari de tentative de sinucidere comparativ cu orientarea heterosexuală.
Este clar chiar și în lumea care nu acceptă viziunea creștină și biblică că homosexualitatea și LGBT sunt un factor de risc de sinucidere. Nu se vorbește despre SIDA și alte boli transmise sexual și despre faptul că Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor nebune cum spune Biblia. Desigur, cu corectitudinea politică aceste versete biblice pot să jignească, dar mă bucur că am văzut că și laicii au ajuns științific la o concluzie cunoscută de mulți ani pastorilor și creștinilor care nu judecă oamenii, ci încearcă să-I ajute. Am avut pacienți homosexuali care mi-au mulțumit că i-am ajutat, ei și familile lor, că le-am oferit tratament bun. E normal să tratezi omul. Suntem creștini. A urî păcatul e alt aspect creștin. Nu judecăm pe nimeni pentru că are cine să judece. Cred că prin Cristos, homosexualitatea este chiar preventibilă și tratabilă dacă se dorește acest lucru. Cred acest lucru pentru că e o chestiune de alegere și dorință, o chestiune care pornește din mintea și inima omului, nu o boală genetică. Sunt multe cazuri de foști LGBT care l-au găsit pe Cristos și au revenit la sexul biologic, adică cel cu care au fost născuți, deci nu e doar teorie. Alegerea în schimb e în mâna omului, iar noi nu suntem cei care să judecăm pe x și y.

Neapărat îndrumă omul spre ajutor specializat psihiatric, consiliere și Biserică. Timpul nu vindecă.  Dumnezeu poate vindeca! Medicamentele pot vindeca! Toate tratamentele trebuie făcute, în toate domeniile. FĂ ROSt DE AJUTOR! NU STA pentru că mâine sau mai târziu poate fi prea târziu pentru totdeauna pentru sinucigaș, sau cel care are gânduri/ intenții/ planuri de sinucidere. AJUTĂ OMUL ACUM CÂND ARE NEVOIE, nu amâna pe mâine când poate fi prea târziu! Contactează medicul de familie, apelează la numere de telefon de urgențe pentru sinucigași, mergeți la urgențe unde poate fi văzut de medicul psihiatru, apelează centrele de criză pentru sinucigași, dacă situația e complicată/ periculoasă poți contacta poliția, ambulanța, implică centrele locale de sănătate mintală, servicile de psihiatrie, implică BISERICA, pastorul, consilierul….FĂ ROST DE AJUTOR! NU sta cu mâinile încrucișate! Te poți ruga în timp ce faci aceste lucruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.