sâmbătă, 5 ianuarie 2019

De acum înainte sexul unui nou-născut în New York poate fi „X”

Pentru prima dată în istorie, orașul New York oferă părinților copiilor nou-născuți sau oricărei persoane care nu vrea să-și recunoască sexul biologic, o a treia opțiune: sexul „X”.
Opțiunea a devenit disponibilă ca urmare a intrării în vigoare la 1 ian. 2019 a legii semnate în octombrie anul trecut de către primarul Bill de Blasio. Acesta a declarat că „legea conferă cetățenilor libertatea de a spune autorităților cine sunt, și nu invers”.
De Blasio s-a adresat transsexualilor newyorkezi spunându-le: „Fiți voi înșivă! Trăiți adevărul vostru! Știu că orașul New York va avea sprijinul vostru”.

Corey Johnson, președintele Consiliului orașului Ney York, care a avut inițiativa legislativă, a adăugat: „Nu este nevoie de un doctor să îți spună cine ești sau de un doctor care să îți modifice certificatul de naștere pentru a-ți reflecta adevărata identitate. Această legislație inovatoare va face certificatele de naștere din New York mai incluzive și va transmite lumii un semnal puternic că guvernul orașului New York lucrează pentru toată lumea”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.