După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 ianuarie 2019

Persecuția creștinilor din Iran…

Citește și dă mai departe!

Aduceţi-vă aminte de cei ce sînt în cătușe, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii cari şi voi sînteţi în trup.Evrei 13:3

…este o persecuție de stat.
Ministerul inteligenței și securității de la Teheran conduce în mod organizat o campanie continuă de persecuție împotriva creștinilor evanghelici.

Câteva date statistice despre Iran:
-deși este țară musulmană, limba principală a Iranului este farsi (persana)
-creștinii reprezintă (oficial) cam 1% din populația de 80 de milioane a Iranului
-dintre acești creștini cam 300 de mii sunt comunitățile vechi de secole ale creștinilor armeni și asirieni. (Da, ați citit bine, există încă câteva milioane de urmași ai vechilor asirieni și sunt majoritatea din ei creștini)
-persecuția este selectivă și diferențiată:
-vechii creștini, care sunt cam ca ortodocșii de la noi sunt puțin persecutați, ei nu reprezintă un pericol pentru populația majoritară pentru că au serviciile în limbile lor: armeană și aramaică. Ei sunt persecutați diferit de evanghelici, li se închid bisericile, nu li se dă voie să construiască sau să repare biserici, etc.
creștinii evanghelici sunt însă în vizorul guvernului iranian, contrar imaginii pe care Iranul și-o dorește în lume (de țară democrată și liberă)
-metodele de persecuție sunt foarte asemănătoare cu cele practicate de KGB, STASI, Securitatea de la noi (de ieri și de azi) și de Inchiziție

Metode de persecuție: intimidări, hărțuiri, urmăriri, ascultări de telefoane și ambiental, arestări, biciuiri, întemnițări, amenințări, expulzări din țară, teroare psihologică, supraveghere a locuințelor și altele.
-majoritatea creștinilor evanghelici din Iran se adună sub forma adunărilor de case, o crimă și aceasta, să te aduni cu alți creștini în casa ta.

Există două motive foarte puternice pentru care despre acest tip de persecuții nu pot vorbi și scrie decât cei ce le-au trăit:
persecuțiile sunt secrete, cei din jur nu le cunosc, nu sunt publice, peste tot guvernele care persecută se dau miei nevinovați.
persecuțiile sunt selective, sunt persecutați doar creștinii angajați, conform vechii profeții: „
toți cei ce voiesc să trăiască cu angajament în Hristos Isus vor fi prigoniți.” 2 Timotei 3:12, ceilalți nu sunt, ceilalți habar n-au că semenii lor așa, „mai religioși” ca restul, sunt urmăriți de stat ca niște criminali. Și dacă cumva află, își zic probabil cum ziceau cei de pe la noi în anii când grupul Moisescu zăcea în închisori: n-au putut să stea și ei în banca lor, să-și vadă de treabă, să meargă la biserică și să tacă? Unii n-au putut, unii sunt robi, nu servitori. Robul e pe viață, nu pe vremuri.

În aceste zile „libere” mi-a căzut sub ochi o știre despre arestarea a nouă creștini evanghelici „sioniști” din Iran.

Apoi am găsit știrea pe un site iranian.
Voi înșira elemente din retorica articolului:
-evangheliști corupți
-grup sionist
-evanghelicare coruptă
-versiune falsificată a creștinismului
-idei corupte
-cultură creștină falsificată
-extremiștii evanghelici

Două din paragrafele articolului vreau să le evidențiez:
1.”….
credincioșii creștini  din Alborz au protestat oficial împotriva propagării culturii creștine falsificate în întreaga provincie.” Se susține că creștinii vechi (armeni și sirieni) ar fi făcut proteste, minciună mare, ca și tot clipul din articol care vrea să arate câtă libertate e în Iran. Bla-bla ca la Ceaușescu.
2. „
Arestările au venit după detenția a cinci membri ai grupului din provincie miercuri. Potrivit Tasnim (agenția de presă guvernamentală) , ei s-au angajat să inducă în eroare oamenii credinței, inclusiv musulmanii , prin înființarea de secte și biserici de casă.” Două păcate majore: evanghelizarea musulmanilor și înființarea de biserici de casă.

Vă redau un singur caz de arestări în grup, deși doar în lunile noiembrie și decembrie anul acesta, mai mult de 100 de creștini au fost arestați în Iran.

Treisprezece membrii ai Gărzilor Revoluționare Iraniene îmbrăcați în haine civile au percheziționat patru case creștine la 2 decembrie în orașul Ahvaz, care este situat în partea de sud în apropiere de granița cu Irakul. Numele creștinilor arestați sunt Shima Zanganeh, Shokoefeh Zanganeh, Farzad Behzadi și Abdollah Yousefi. Rapoartele arată că cele două femei, Shima și Shokofefe, au fost agresate fizic în timpul interogării ulterioare. Ei au fost transferați la închisoarea Sepidar la 12 decembrie ….

Ce poți face tu, cel care ai citit până aici cu răbdare?
În primul rând să-ți aduci aminte de cei încătușați, căci și tu trăiești în trup.
Apoi să te rogi pentru ei. A fi creștin înseamnă a suferi, ca toți profeții, ca Domnul Isus, ca Apostolii, ca martirii.
Creștinism fără suferință nu există.

Apoi să spui și altora despre cei arestați. Așa cum slava Norvegiei a coborât la cotele reale ale fărădelegilor lor, făcute la adăpostul legii, prin informarea a cât mai multor oameni de suferințele nedrepte pe care un guvern le produce, tot cam la fel este și în Iran.

Creștinii evanghelici din Iran sunt majoritatea foști musulmani, oameni care au ajuns creștini pentru că și-au pus întrebări și atunci când au intrat în apă la botez au știut că-și semnează condamnarea.

Nu cred că protestele îi vor elibera. Dar noi nu așteptăm o lume mai bună, o lume în care creștinii sunt acceptați și iubiți, noi așteptăm răpirea celor ce așteaptă și învierea celor ce au murit prigoniți.

Socotesc persecuțiile de tipul celor din Iran, (precum și cele care au fost la noi): comunismul, Marea Teroare, Holodomorul, Holocaustul, migrația musulmanilor în Europa, darwinismul, nazismul, neomarxismul, ca urgii ale sfârșitului de vremi, urgii ca cele din Egipt, urgii care preced UN MARE EXOD  pe care unii din noi îl așteptăm.

Informați pe cât mai mulți despre persecuțiile din Iran, sensibilizați-vă și sensibilizați!

Cât despre mine voi strânge mărturii probate, voi sintetiza și voi prezenta cu ajutorul lui Dumnezeu cazuri și informații despre necazul fraților din Iran.

Citește și dă mai departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.