După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 10 decembrie 2018

Tony Berbece 🔴 Tu ce știi despre cele trei nume ale Mântuitorului?

Având doi copii la școală și fiind și profesor am observat că ai noștri copii învață mai multe despre Zeus decât despre Hristos. Deși Hristos a fost și o figură istorică, fiind reperată în timp și spațiu, fiind cea mai influență personalitate care a trăit vreodată pe pământ, totuși despre El nu se învață la istorie, dar despre Zeus și tot Panteonul grecesc născocit de mintea umană se învață.
Ce știe românul despre Hristos? Ce înseamnă cele trei nume pe care le poartă.
Primul nume este Isus, îngerii au venit la Iosif și i-au spus să-i pună numele “Isus”, adică în ebraică Yehoshua, care înseamnă “Dumnezeu vine în ajutor”, “Dumnezeu salvează”. Se spune că acest nume era strigat de femeile care nășteau. Era strigătul care se auzea când o nouă viață intra în lume, iar El, Isus, este Domnul vieții și cel care vine în ajutorul tuturor celor care-L cheamă în necaz.
Un alt nume este Hristosul, acest nume este varianta grecească a numelui Mesiah. Am întrebat la un eveniment într-o Casa de Cultură cine știe ce înseamnă Hristos și foarte puțini au știut. Hristosul înseamnă “Cel uns”, “Unsul”, da, El este Cel uns de Dumnezeu să aducă lumină și sfințenie printre oameni. Nimeni nu poate fi sfânt pe pământ, curat și împăcat cu Tatăl, fără o relație cu Hristos.
Alt nume a lui Hristos este un strigăt pe care evreii îl foloseau în războaie, până la Hristos, nimeni nu a fost numit Emanuel. Pasajul din Isaia 8:9-10 este dovada că evreii strigau în fața dușmanului lor: “Emanuel, adică “Dumnezei este cu noi!” Da, Isus Hristos este un Viteaz. Cum spune Psalmistul: “Strig: Lăudat să fie Domnul!” și sunt izbăvit de toți dușmanii mei!” Am descoperit personal puterea din Numele Emanuel, când am strigat la El am primit rezolvare la toate crizele din viața mea.
Așadar, creștin este doar cel care-L cunoaște pe Isus Hristos, Emanuel, în mod personal. Îl cunoști tu pe Hristos?
Tony Berbece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.